19χρονη έκλεψε την θεία της μαζί με τον Αλβανό (αναρχικό-δολοφόνο-εμπρηστή και εκβιαστή) γκόμενο της και τα πούλησαν σε Αφγανό και Πακιστανό - Ύστερα προσπάθησαν να ενοχοποιήσουν 25χρονο αστυνομικό!!!

Ο Αλβανός είχε συλληφθεί για πλήθος ποινικών αδικημάτων, που διέπραξε την 12-2-2013 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Τα κλεμμένα κοσμήματα τα είχαν πουλήσει σε έναν Αφγανό και έναν Πακιστανό.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής (υφαίρεσης), για την οποία είχε καταμηνυθεί ψευδώς αστυνομικός και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 19χρονης ημεδαπής και ενός 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας.

Οι δυο κατηγορούμενοι βαρύνονται με τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της υφαίρεσης και ηθικής αυτουργίας σε υφαίρεση, της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο αλλοδαποί (25χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και 27χρονος υπήκοος Πακιστάν), οι οποίοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και κατηγορούνται για πλαστογραφία καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ αναζητείται ένας 42χρονος συνεργός τους, αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 23-8-2013 η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, ότι στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση κλοπής κοσμημάτων από οικία, προέκυπτε εμπλοκή 25χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Προηγουμένως, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας είχε εξακριβωθεί ότι τα κοσμήματα (αξίας 7.000 ευρώ περίπου) είχε αφαιρέσει η 19χρονη ανιψιά της ιδιοκτήτριας της οικίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της προέβη στην πράξη αυτή μετά από παραίνεση νεαρού άνδρα, που είχε γνωρίσει πρόσφατα σε κατάστημα διασκέδασης στη Γλυφάδα και στον οποίο παρέδωσε τα κλοπιμαία.

Όταν εντοπίστηκε και προσήχθη ο νεαρός άνδρας (25χρονος αστυνομικός) η 19χρονη τον αναγνώρισε και τον υπέδειξε, ως το άτομο που την κατέπεισε και του παρέδωσε τα κλοπιμαία. Κατά τις έρευνες σε οικίες και οχήματα του αστυνομικού καθώς και σε χώρους της Υπηρεσίας του δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με την υπόθεση .

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διακριβώθηκε ότι η 19χρονη ημεδαπή επικαλέστηκε σωρεία ψευδών στοιχείων και αποπροσαναλιστικών πληροφοριών, προκειμένου να ενοχοποιήσει τον 25χρονο αστυνομικό, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να συγκαλύψει τον πραγματικό συνεργό της, που ήταν ο 21χρονος Αλβανός, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό.

Ο 21χρονος Αλβανός εντοπίστηκε και προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου παραδέχτηκε ότι ήταν ο αποδέκτης των κλοπιμαίων, τα οποία στη συνέχεια πούλησε στον 25χρονο υπήκοο Αφγανιστάν, ιδιοκτήτη καταστήματος εμπορίας κινητών τηλεφώνων και επισκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα του 25χρονου Αφγανού, στο οποίο εργαζόταν και ο συλληφθείς 27χρονος Πακιστανός, στην οικία του, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών κ.λ.π αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δε μπορούσε να δικαιολογήσει και τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από αξιόποινες πράξεις (κλοπές, διαρρήξεις).

Για τον 21χρονο Αλβανό προέκυψε ότι του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι παρουσίασης στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του, για υπόθεση εκβίασης ενώ είχε σχηματισθεί σε βάρος του δικογραφία για πλήθος ποινικών αδικημάτων, που διέπραξε την 12-2-2013 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας (διατάραξη κοινής ειρήνης, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κλοπή, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


πηγη
eglimatikotita

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις