Τρώνε με χρυσά κουτάλια στο ΤΧΣ ενώ οι Έλληνες ψάχνουν στα σκουπίδια

«Χρυσούς» μισθούς εξακολουθούν και δίνουν στα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να ξεπουλήσουν τα ασημικά της χώρας σύμφωνα με τις «παραγγελίες» που έχουν από τους δανειστές. Αυτό συμβαίνει μάλιστα τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει και η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη.
Σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, σε απάντηση σχετικής ερώτησης, τα golden boys του ΤΧΣ λαμβάνουν ετήσιες αποδοχές 240.000 ευρώ και 167.000 ευρώ το χρόνο. Μόνο τα τρία εκτελεστικά μέλη του Ταμείου λαμβάνουν 550.000 ευρώ.
Συνολικά δίδονται 2 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για τους μισθούς της διοίκησης των ΤΧΣ και μερικών υπαλλήλων που έχει για να «εκτελεί» τις εντολές των δανειστών και της κυβέρνησης προκειμένου να ξεπουληθούν περιουσιακά στοιχεία της χώρας.
Αν δεν είναι αυτή πρόκληση τότε ποια είναι;
Σε μία περίοδο που εκατομμύρια Ελλήνων βρίσκονται στα όρια της φτώχιας, ολοένα και περισσότεροι ψάχνουν στα σκουπίδια να βρουν να φάνε και χιλιάδες χάνουν τα σπίτια τους λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα δάνεια και τις υποχρεώσεις και η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτοφανή μεγέθη κάποιοι αμείβονται με αστρονομικά για να συμβάλουν ακριβώς σε αυτό. Στην εξαθλίωση των Ελλήνων και στο ξεπούλημα της Ελλάδας.
Σύμφωνα δε με το υπουργείο Οικονομικών, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ο ένας από τους δύο μόνο φορείς (ο δεύτερος είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ) που δεν έστειλαν στοιχεία για την πορεία των οικονομικών. Γιατί άραγε;
Μήπως γιατί δεν θέλουν να εμφανιστούν και άλλα ποσά που δίδονται για… υπηρεσίες και μπόνους στα golden boys και τα οποία είναι πέραν των 2 εκατ. ευρώ της μισθοδοσίας;
Ή μήπως για να μην αποκαλυφθεί από πού προέρχεται η ζημιά των 5,461 εκατομμυρίων, την οποία το ΤΧΣ αποδίδει στην υποκατάσταση του ΤΕΚΕ και την καταβολή ποσών για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Έτσι αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη και την ίση αντιμετώπιση των πολιτών η κυβέρνηση. Κόβει μισθούς και συντάξεις για να τα δίνει παχυλούς μισθούς στα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ.

πηγη
defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις