Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Να ποια είναι η γλώσσα μας κα Ρεπούση: Αρχαία ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης από το Σεπτέμβρη την ώρα που η Ρεπούση μιλά για «νεκρές γλώσσες»!!

Να ποια είναι η γλώσσα μας κα Ρεπούση: Αρχαία ελληνικά στα δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης από το Σεπτέμβρη την ώρα που η Ρεπούση μιλά για «νεκρές γλώσσες»!Καλύτερη απάντηση δεν θα μπορούσε να έχει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
Μέσω Αγγλίας και συγκεκριμένα Οξφόρδης η Ρεπούση έλαβε ηχηρό μήνυμα. Σε αντίθεση με την ίδια οι Άγγλοι σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας…
Από το Σεπτέμβριο λοιπόν θα ξεκινήσει η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, απόφαση που ελήφθη από το βρετανικό υπουργείο Παιδείας. Η εφημερίδα Guardian μάλιστα πραγματοποίησε δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα της, στην οποία το κοινό απάντησε, σε ποσοστό 80%, ότι η διδασκαλία αρχαίων ελληνικών “είναι καλή ιδέα. Τα αρχαία ελληνικά είναι η ρίζα του πολιτισμού“.
Όπως σημειώνει στο σχετικό άρθρο της η Daily Telegraph, μετά από την επιτυχία που συνάντησε προηγούμενο πρόγραμμα για την εισαγωγή λατινικών σε δεκάδες δημοτικά σχολεία της χώρας, τα αρχαία ελληνικά θα διδάσκονται σε τρία σχολεία στην περιοχή της Οξφόρδης (160 μαθητές) παράλληλα με μαθήματα ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού,.
Πρόκειται για το σχέδιο Ίρις του οποίου ηγείται οργάνωση με θέμα την προαγωγή της διδασκαλίας των κλασικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη Βρετανία.
Να λοιπόν κα. Ρεπούση ποιες είναι οι «νεκρές γλώσσες»!

πηγη
eurospy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις