Το ασχημότερο ζώο του κόσμου



Σε ένα απειλούμενο ψάρι του Ειρηνικού, του οποίου το κεφάλι θυμίζει υδροκέφαλη πεσκανδρίτσα, απονεμήθηκε την Πέμπτη ο τίτλος του «ασχημότερου ζώου στον κόσμο», όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές ενός ασυνήθιστου διαγωνισμού, σκοπός του οποίου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Το ψάρι Psychrolutes marcidus, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των ψυχρολουτήδων, ζει σε βάθος 600-1.200 μέτρων στα ανοιχτά των αυστραλιανών ακτών και κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω της εντατικής αλιείας.
Το παρουσιαστικό του, που θυμίζει παραφουσκωμένη πεσκαντρίτσα με χοντρή, μαλακή μύτη, κέρδισε την συμπάθεια όσων συμμετείχαν στον ιντερνετικό διαγωνισμό.
Από τους περίπου 3.000 χρήστες που ψήφισαν, οι 795 έδωσαν ασυζητητί την ψήφο τους στον ψυχρολούτη.
Ο στρίγκωψ ο αβρόπτιλος ή κακάπο, ένας νυκτόβιος παπαγάλος από τη Νέα Ζηλανδία, κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη κατατάχθηκε ένα μεξικανικό αξολότλ, ένα αμφίβιο ικανό να περάσει όλη του τη ζωή ως προνύμφη, χωρίς να μεταμορφωθεί ποτέ σε ενήλικο ζώο.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν ακόμη ο ρυγχοπίθηκος, που ξεχωρίζει χάρη στους κατακόκκινους όρχεις, την πατατοειδή μύτη και την προεξέχουσα κοιλιά του, καθώς και ο βάτραχος της λίμνης Τιτικάκα με το πτυχωμένο δέρμα στο οποίο χρωστά και το παρατσούκλι «οσχεοβάτραχος¬.
Η ιστοσελίδα που φιλοξενούσε τα αντικαλλιστεία δέχτηκε 88.000 επισκέπτες, ένδειξη ότι υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για τα απειλούμενα ζώα. «Είναι ένας ανάλαφρος τρόπος να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την προστασία της φύσης» εξήγησε η Κόραλι Γιανγκ της Βρετανικής Εταιρείας Επιστημών.
Εκτός από τον τίτλο που κατέκτησε, ο αυστραλιανός ψυχρολούτης ανακηρύχθηκε και επίσημη μασκότ της Εταιρείας Προστασίας των Άσχημων Ζώων η οποία προασπίζεται, με χιουμοριστικό τρόπο, τα δικαιώματα των ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση.

πηγή
in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις