Προκαλεί ο Μπερίσα (ο απόγονος των συμμάχων των ναζί): Οι Έλληνες που ζητούν την τιμωρία του Κάτσε είναι ναζί και πάσχουν από αλβανοφοβία


Προκαλεί ο Μπερίσα: Οι Έλληνες που ζητούν την τιμωρία του Κάτσε είναι ναζί και πάσχουν από αλβανοφοβία






Σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο έχει φθάσει πλέον το θέμα Κάτσε στην Αλβανία. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Σαλί Μπερίσα, σχολιάζει με καυστικό τρόπο μέσω facebook την "αλβανοφοβία" αλλά και το ρόλο των "Ελλήνων Ναζί", όπως λέει χαρακτηριστικά, στην απόφαση τιμωρίας που είναι έτοιμη να πάρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αναλυτικότερα ο Μπερίσα έγραψε:
"Τι καλά να είσαι Αλβανός"!

Για τους αλβανόφοβους, ένα μπλουζάκι με το έμβλημα του UCK είναι χειρότερο από τη φωτογραφία του Χίτλερ.
Αγαπητοί φίλοι, εδώ και αρκετές εβδομάδες το τελευταίο θύμα της αλβανοφοβίας είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στην ομάδα του ΠΑΟΚ και στην Εθνική μας ομάδα, ο 20χρονος Έργκυς Κάτσε.
Αιτία για την μεσαιωνικού τύπου καταιγίδα ρατσιστικών σχολίων εναντίον του ήταν η ανάρτηση στο facebook μίας προσωπικής φωτογραφίας στην οποία φαίνεται να φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει UCK. Αυτή τη μάχη την άρχισαν οι Έλληνες Ναζί, που έχουν το ρατσισμό στην ιδεολογία τους. Αλλά και οι διευθύνοντες τον αθλητικό σύλλογο ΠΑΟΚ θέλουν να τιμωρήσουν με μεσαιωνικό τρόπο τον ποδοσφαιριστή, λόγο της πίεσης που τους ασκείται από τους Ναζί ή λόγο της αλβανοφοβίας τους.
Αν αποδειχθεί ότι αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα της πίεσης των Ναζί, αυτό θα είναι καταστροφή για το σύλλογο, αλλά και την φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης. Ένα μπλουζάκι του UCK δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή για κανέναν. Η Αλβανία και το Κόσοβο σέβονται πλήρως τα υπάρχοντα σύνορα και αυτή η θέση αντιπροσωπεύει κάθε Αλβανό, αγόρι ή κορίτσι, άνδρα η γυναίκα που με τη μεγάλη τους θυσία βοήθησαν τους Αλβανούς να επανακτήσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια ενώ ταυτόχρονα έκαναν τα Βαλκάνια ποιο ελεύθερα και πιο δίκαια".

πηγη

aftonomi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις