Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα οφέλη του μαύρου τσαγιού για τα μαλλιά και την επιδερμίδα





Τα οφέλη του μαύρου τσαγιού για τα μαλλιά και την επιδερμίδα
Το μαύρο τσάι παρασκευάζεται από τα φύλλα του θάμνου “Camellia sinensis” και οξειδώνεται περισσότερο από το πράσινο και το λευκό τσάι. Έτσι, έχει γενικά μια ισχυρότερη γεύση από ό, τι άλλες ποικιλίες τσαγιού.
Οφέλη του μαύρου τσαγιού στο δέρμα:
Εκτός από τα διάφορα οφέλη για την υγεία, το μαύρο τσάι θεωρείται επίσης καλό για το δέρμα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β2, C και Ε. Μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο και ψευδάργυρο καθώς και πολυφαινόλες και τανίνες. Έτσι, η θρεπτική αξία του το καθιστά ευεργετικό για το δέρμα με πολλούς τρόπους.
1. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη, πίνοντας μαύρο τσάι μπορεί να σκοτώσει τους ιούς του στόματος ιούς και να βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων του δέρματος και την πρόληψη των κηλίδων.
2. Τα υγρά φακελάκια τσαγιού κάτω από τα μάτια, βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος.
3. Το μαύρο τσάι βοηθά επίσης στη μείωση των ρυτίδων και την πρόληψη της πρόωρης γήρανση καθώς και στην θεραπεία της ακμής. Έτσι, τα άτομα που πάσχουν από αυτά τα προβλήματα μπορούν να πίνουν ένα ή δύο φλιτζάνια μαύρο τσάι ημερησίως για τα ευεργετικά αποτελέσματα του.
4. Τα αντιοξειδωτικά στο μαύρο τσάι προσφέρουν προστασία έναντι του καρκίνου του δέρματος.
5. Οι πολυφαινόλες και οι τανίνες που υπάρχουν στο μαύρο τσάι επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπλασης του δέρματος.
6. Το μαύρο τσάι συμβάλλει για ένα λαμπερό και χωρίς σημάδια δέρμα. Οι τανίνες προστατεύουν το δέρμα σας από τις βλαβερές επιπτώσεις του περιβάλλοντος, βελτιώνουν την κυκλοφορίας του αίματος και καταπολεμούν τα βακτήρια στο σώμα, παρέχοντας έτσι προστασία ενάντια σε ασθένειες του δέρματος.
Οφέλη για τα μαλλιά:
Λόγω της αφθονίας των αντιοξειδωτικών και της καφεΐνης, το μαύρο τσάι θεωρείται εξαιρετικά επωφελής για τα μαλλιά. Το μαύρο τσάι μπορεί να ενσωματωθεί στην περιποίηση των μαλλιών σας για να τα κάνει πιο δυνατά.
1. Η καφεΐνη στο μαύρο τσάι βοηθά στη μείωση της διυδροτεστοστερόνη, μια ορμόνη που βρέθηκε στο τριχωτό της κεφαλής και προκαλεί την απώλεια μαλλιών. Έτσι, το μαύρο τσάι βοηθά στην αύξηση του πάχους των τριχών και τη μείωση της τριχόπτωσης.
2. Ένα άλλο όφελος της καφεΐνης είναι ότι διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών, όταν χρησιμοποιείται μία φορά το μήνα. (Υπερβολική χρήση της καφεΐνης θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να ανακόψει την ανάπτυξη).
3. Χρησιμοποιώντας το μαύρο τσάι σε κάθε λούσιμο, ως μέρος της αγωγής φροντίδας των μαλλιών σας προσθέτετε λάμψη και τονίζετε το χρώμα σας αν είστε καστανόχρωμη, λόγω της σκούρας απόχρωση του. Για το σκοπό αυτό, προσθέστε 3 φακελάκια του τσαγιού και 6 φλιτζάνια βραστό νερό. Αφήστε το για μια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, βάλτε το στο κεφάλι σας στο μείγμα και τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα. Πλύνετε τα μαλλιά σας κανονικά μετά από μια ώρα ή δύο.
4. Το μαύρο τσάι δρα ως ένα φυσικό μέσο βαφής και είναι κατάλληλο για τις γυναίκες που έχουν σκούρα μαύρα ή καστανά μαλλιά και θέλουν να απαλλαγούν από τα γκρίζα ή το ξεθώριασμα της βαφής.

πηγη
neadiatrofis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις