Πώς χώρισε ο Μωυσής την Ερυθρά θάλασσα;



Όχι μόνο η Βίβλος, αλλά και οι ίδιοι επιστήμονες φαίνεται να συμφωνούν πλέον στο άνοιγμα της Ερυθράς θάλασσας από τον Μωυσή για τη διαφυγή των κυνηγημένων Ισραηλιτών από την Αίγυπτο.
Πώς όμως εξηγείται το χώρισμα
της Ερυθράς θάλασσας από τους επιστήμονες ;
Πριν 3.000 χρόνια, φαίνεται πως στην περιοχή που περιγράφει η Βίβλος, επικρατούσαν για αρκετές ημέρες πολύ ισχυροί άνεμοι των οποίων η ταχύτητα ήταν τόση ώστε να μπορεί να διαχωριστεί το νερό της Ερυθράς θάλασσας. Με πείραμα που κάνανε επιστήμονες, δείχνει ότι ένα ισχυρός ανατολικός άνεμος με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα, που φυσούσε όλη τη νύχτα, μπορεί να απώθησε τα νερά ύψους περίπου 2 μέτρων, σε ένα σημείο όπου ο αρχαίος ποταμός Νείλος, σε κάποια καμπή του με σχήμα U, πιστεύεται ότι ενωνόταν με μια παράκτια λιμνοθάλασσα.Σίγουρα καταλήγουν στην άποψη πως το θαύμα αυτό που έγινε με τη βοήθεια του Θεού έτσι ώστε να περάσει ο Μωυσής με το λαό του Ισραήλ, ισχύει από όλες τις πλευρές.
Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατό να δημιουργήθηκε μια στενή χερσαία δίοδος, που έκλεισε ξανά μόλις ο άνεμος κόπασε, πνίγοντας τον αιγυπτιακό στρατό που καταδίωκε τους Ισραηλίτες. H “γέφυρα” αυτή εκτιμάται ότι είχε μήκος 3 – 4 χιλιόμετρα και πλάτος 5 χιλιόμετρα και παρέμεινε ανοικτή επί 4 περίπου ώρες.
Το πέρασμα αυτό φαίνεται τώρα πως είναι στεριά, καθώς πριν 3.000 χρόνια, φαίνεται πως το σημείο του διαχωρισμού είχε ρηχά νερά, πράγμα που σημαίνει ότι στο πέρασμα τόσων ετών, υποχώρησε. Εκεί σύμφωνα με τους ειδικούς, ο Θεός στέλνοντας ανέμους, βοήθησε τον Μωυσή να περάσει με τον λαό του Ισραήλ.
Για την περιοχή πάντως, άνεμοι 100 χιλιομέτρων την ώρα, είναι πολύ σπάνιο να παρατηρηθούν, ένα ακόμα στοιχείο που καταλήγει πως πρόκειται για θαύμα.

πηγη
4news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις