«Κόψτε μισθούς, συντάξεις σε ΔΕΚΟ και αστυνομικούς - Κλείστε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ»


Νέα μέτρα απαιτεί η Τρόικα, που θα περιλαμβάνουν, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αστυνομικών,κλείσιμο ΕΑΣ και ΕΛΒΟ,κόψιμο στις παροχές υγείας (ουσιαστιά αντί για νοσοκομείο θα έχουμε αναρρωτήριο), κλέισιμο νοσοκομείων, κλείσιμο δομών του Δημοσίου ακόμα και υπουργείου!
 
Εάν αυτά τα μέτρα περάσουν τότε στη χώρα δεν θα έχει μείνει τίποτα πλέον όρθιο, και οποιαδήποτε συζήτηση περί ανάκαμψης θα είναι παντελώς αστεία.Η τρόικα επιμένει για μέτρα ύψους 2 δισ.ευρώ, και τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία τους και να τα "βαφτίσουν" "στοχευμένες παρεμβάσεις". Στοχευμένες θα είναι, απλά όλοι μας θα είμαστε μέσα στο "στόχο".  

Τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:
 
Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις επακόλουθες μειώσεις, εκεί που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Αφορά το 40% της μισθοδοσίας του δημοσίου. Ειδικότερα στο στόχαστρο αναμένεται να τεθούν οι μισθοί εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
Μειώσεις στις αμοιβές και τις συντάξεις αστυνομικών
Μειώσεις στον κωδικό των αμυντικών συστημάτων
Παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του Δημοσίου με χρονοδιάγραμμα για πλήρη κατάργηση του εφάπαξ
Παρέμβαση στα επονομαζόμενα «ευγενή ταμεία» με επαναπροσδιορισμό των παροχών
Νέα μείωση των δαπανών με την υγεία, ακόμα και με κλείσιμο νοσοκομείων  
Κατάργηση μη απαραίτητων δομών του Δημοσίου ακόμα και με κλείσιμο ενός υπουργείου, κάποιας γενικής γραμματείας κι ενός πακέτου ακόμα ζημιογόνων ΔΕΚΟ.
Επέκταση της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας και στο 20124 με ένταξη επιπλέον εργαζομένων
Επίσπευση των απολύσεων των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων του 2014 στον πρώτο μήνα του έτους για να υπάρξει επίπτωση στη μισθολογική δαπάνη
Αύξηση φορολογικών συντελεστών και ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αλκοόλ, καπνό και είδη πολυτελείας
Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% (η περιβόητη πολυδιαφημησμένη "επιτυχία" της κυβέρνησης, δεν τους κάνουν την χάρη ούτε αυτό να κρατήσουν)
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία της χώρας
 
Κατά τα άλλα δεν θα υπάρξουν "νέα μέτρα".Προφανώς εάν μας ζητήσουν "μέτρα" θα εννοούν δημόσιους αποκεφαλισμούς μέρους του πληθυσμού, για να μην είναι βάρος στο κράτος.
 
πηγη
defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις