Στην αγχόνη δύο φορές – Τον κρέμασαν, επέζησε και περιμένουν να συνέλθει για να τον εκτελέσουν πάλι

Στην αγχόνη δύο φορές – Τον κρέμασαν, επέζησε και περιμένουν να συνέλθει για να Τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών, τον καταδίκασαν και αποφάσισαν πως θα εκτελεστεί. Ολα ως εκείνη τη στιγμή έμοιαζαν φυσιολογικά για τον 37χρονο Ιρανό. Μόνο που η ιστορία εξελίχθηκε με απίστευτο τρόπο. Γιατί θα βρεθεί
στην αγχόνη για δεύτερη φορά!
Ο κρατούμενος οδηγήθηκε στην αίθουσα που γίνονται οι εκτελέσεις, οι φρουροί του πέρασαν το σχοινί γύρω από το λαιμό του και τον απαγχόνισαν. Επειτα από 12 λεπτά επιβεβαίωσαν το θάνατό του και έστειλαν τη σωρό του στο νεκροτομείο.
Εκεί όμως, την επόμενη ημέρα, ο άνθρωπος που έκανε τις ετοιμασίες για να τον παραδώσει στην οικογένειά του παρατήρησε κάτι που δεν είχε ξαναδεί στο συγκεκριμένο χώρο. Το πλαστικό με το οποίο ήταν τυλιγμένος είχε θολώσει. Ο άνδρας ήταν ακόμη ζωντανός!
Αμέσως ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς δεν θα αποφύγει τη μοίρα του. Οι ιρανικές αρχές περιμένουν να συνέλθει πλήρως πριν τον εκτελέσουν ξανά. Το επιχείρημά τους είναι πως έχει καταδικαστεί σε θάνατο και όχι σε απαγχονισμό, προκειμένου να θεωρηθεί ότι η ποινή του εκτελέστηκε ήδη. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις από την άλλη, που έχουν εκφράσει ήδη την ανησυχία τους για τον αυξημένο αριθμό θανατοποινιτών στη χώρα, ζητούν να του αποδοθεί χάρη.

πηγη
guardian

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις