Ξεκινησαν... Πήρες το δάνειο στην Κρήτη; Θα το πληρώσεις στο ...Λουξεμβούργο!

Οι ψίθυροι και οι συζητήσεις των τελευταίων μηνών για το ενδεχόμενο ξένα πιστωτικά ιδρύματα ή ποικίλης φύσεως επενδυτικά σχήματα να αγοράσουν δάνεια...
από τις ελληνικές τράπεζες έπαψαν να κινούνται στη σφαίρα του …φανταστικού και γίνονται πλέον πραγματικότητα

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το cretalive, ήδη και στο Ηράκλειο δανειολήπτες λαμβάνουν σχετικές

τηλεφωνικές οχλήσεις, στη διάρκεια των οποίων ενημερώνονται ότι το δάνειο τους έχει αγοραστεί από ξένη εταιρεία.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση, το δάνειο που είχε ληφθεί από την Eurobank έχει αγοραστεί από εταιρεία του Λουξεμβούργου, εκπρόσωπος της οποίας, όπως τουλάχιστον συστήθηκε, ζήτησε από τον δανειολήπτη να πληρώσει περίπου το 1/5 της οφειλής του για να πάρει «έγγραφο εξόφλησης». Η εταιρεία εμφανίστηκε επίσης «ανοιχτή σε διακανονισμό» διαφορετικά, όπως απείλησαν θα προχωρήσουν σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των απαιτήσεων τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, σε έγγραφη απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερωτήσεις βουλευτών, για το ενδεχόμενο αγοράς των κόκκινων δανείων από ξένες ιδιωτικές εταιρείες, σημειώνεται ότι «η εκχώρηση απαιτήσεων πιστωτικών ιδρυμάτων σε τρίτους δεν προϋποθέτει προηγούμενη έγκριση ή ενημέρωση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει αρμοδιότητα μόνο για την εποπτική μεταχείριση των απαιτήσεων αυτών, ώστε να σταθμίζονται καταλλήλως από απόψεως κινδύνου».

πηγη
tro-ma-ktiko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις