"ΕΔΩ ΝΤΡΟΠΗ"


Πρώτη φορά στα χρονικά της παγκόσμιας ιστορίας “επαναστάτες” ενημερώνουν τους εξουσιαστές ότι θα κάνουν Επανάσταση. Δελτίο Τύπου Επανάστασης πρώτη φορά είδαμε. «Καλούμε τους απολυμένους αγωνιστές της ΕΡΤ, όλους τους εργαζομένους και τη νεολαία να μην κάνουν βήμα πίσω
και να βρεθούν αποφασιστικά μαζί με τους φοιτητές στο χώρο του Πολυτεχνείου, σε δυναμική κινητοποίηση - απάντηση στην
κυβερνητική πολιτική που χτυπά τη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την κοινωνία».

Αυτό ήταν το ανεπίσημο δελτίο τύπου των φοιτητικών νεολαιών του ΕΜΠ που δημοσιεύθηκε σε όλα τα ΜΜΕ. Και για όσους δεν κατάλαβαν, ειδικά ΜΑΤ και γενικά κατασταλτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης, ο λαός θα σας εκπλήξει στις 17 Νοεμβρίου και θα σας κάνει επανάσταση! Και όχι θα σας κάνει επανάσταση αλλά μετά από 40 χρόνια το Πολυτεχνείο θα γίνει ορόσημο μιας καινούργιας εποχής διότι θα επιχειρήσουν να εκπέμψουν σήμα της ΕΡΤ μέσα από τον χώρο του Ιδρύματος (και αυτό το κάρφωσαν στην εξουσία για να της κάνουν έκπληξη).

Το να χρησιμοποιείς το τελευταίο γεγονός αντίστασης του περασμένου αιώνα για να κάνεις τα παιχνίδια της εξουσίας με τις προτροπές του κόμματός σου, νεολαίε μου, δείχνει ότι έχεις μπει με τα μπούνια στον εξευτελισμό Μνημών και κινημάτων αντίστασης. Αν είχες τα κότσια να κάνεις την επανάστασή σου και αν ήθελες τελικά να εκμεταλλευτείς το σημείο και την ημέρα για να απαντήσεις στην κυβερνητική πολιτική που χτυπά την δημόσια δωρεάν Παιδεία και την κοινωνία, θα το έκανες όπως εκείνοι 40 χρόνια πριν. Έτσι ξαφνικά και από το πουθενά.

Μην αρχίσουμε τώρα ότι η γενιά του Πολυτεχνείου εξαργύρωσε αγώνες και ότι φωνές του Πολυτεχνείου γίνανε φωνές των κατοχικών πολιτικών. Ένας, δύο, χίλιοι δύο πουλημένοι δεν ακυρώνουν τη Μνήμη και το γεγονός. Γιατί ανάμεσα σε αυτούς υπήρξαν και άλλοι που ούτε εξαργύρωσαν, ούτε βολεύτηκαν στην πάροδο των τεσσάρων δεκαετιών. Από την συγκεκριμένη σας προτροπή για “επανάσταση” δυστυχώς αποδεικνύεται ότι παίρνετε παραδείγματα όχι από τους αβόλευτους αλλά από τους βολεμένους. Διότι μόνο αυτοί τα βάζουν όλα σε ένα σακί (απολυμένους “αγωνιστές” της ΕΡΤ, εργαζόμενους (όλων των κλάδων) και νεολαίους που μόνο με την κομματική ταυτότητα μπορούν να επιβιώσουν τόσο μέσα στα Πανεπιστήμια όσο και έξω από αυτά.

Τι διαφορετικό κάνετε από τον κομματικό συνδικαλισμό που καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες (με δελτία τύπου και αυτός προς εξουσία και ΜΜΕ); Τι θέλετε να πετύχετε την επέτειο της τελευταίας ιστορικής στιγμής αντίστασης στην Ελλάδα; Να την απομυθοποιήσετε, να την ξευτελίσετε ή να την βάλετε στο βιογραφικό σας παίρνοντας πόντους για μια θέση σε δουλειά που θα σας κανονίσει το κόμμα; Αφήστε τώρα το φοιτητικός σύλλογος και κουραφέξαλα. Σε κομματικούς συλλόγους ανήκετε ακριβώς όπως και εκείνοι που εξαργύρωσαν την παρουσία τους τις ημέρες του Πολυτεχνείου του 1973.

Την κατάσταση εδώ που ήρθε την έφεραν τα κόμματα με τις νεολαίες και τους συνδικαλισμούς τους ή μήπως σάς είναι άγνωστη η εξαγορά ψήφων στις κομματικές νεολαίες; Αντί ανήμερα εκείνη την ημέρα να πετάξετε από τα κάγκελα του Πολυτεχνείου συναδέλφους σας που έχουν το θράσος να δηλώνουν πίστη σε κόμμα, εσείς εκείνη την ημέρα θέλετε να κάνετε κολιγιά μαζί τους και να συνεχίσετε την επί 40 χρόνια κοινωνικοπολιτική κατάσταση της χώρας.

Το λιγότερο που θα μπορούσατε να κάνετε τιμώντας εκείνα τα σχεδόν αμούστακα που δεν ήξεραν τον όρο κόμμα αλλά ένιωθαν τον όρο Ελευθερία είναι να αδειάσετε τον χώρο του Πολυτεχνείου από την παρουσία σας, να περιφρουρήσετε τις γύρω οδούς να μην σπεύσουν τα συνδικαλιστικά ψηφαλάκια για μια φωτογραφία “επανάστασης” και να κρατήσετε ενός λεπτού ντροπή. Όχι για τους νεκρούς αλλά για την Ιδέα που σκοντάφτει και πάνω σας απαγορεύοντάς της να γίνει πραγματικότητα.-

Στον τοίχο με τον γιάννη λαζάρου

πηγη
triklopodia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις