Χημειοθεραπεία ή Χημειοπάθεια; Πώς η χημειοθεραπεία ενισχύει ουσιαστικά την ανάπτυξη του καρκίνου

Χημειοθεραπεία ή Χημειοπάθεια; Συνεχείς έρευνες έρχονται στο φως οι οποίες μιλούν για τις  φοβερές παρενέργειες των χημειοθεραπειών. Από την άλλη πλευρά, δημοσιεύονται όλο και περισσότερες μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι θεραπεύτηκαν από τον καρκίνο με φυσικές μεθόδους όπως η διατροφή ή η αλλαγή του τρόπου ζωής τους. Δυστυχώς όμως οι τελευταίες περιπτώσεις δημοσιεύονται μόνο από κάποιες μικρές ιστοσελίδες ή άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης μικρού ή ελάχιστου βεληνεκούς. Δεκάδες γιατροί οι οποίοι έχουν υποστηρίξει και αποδείξει ότι έχουν βρει φυσικές θεραπείες κατά του καρκίνου έχουν εκδιωχθεί, καταδικαστεί, ξευτελιστεί. Όταν δικαιώνονταν όμως στα δικαστήρια, κανείς δεν τους δίνει δημοσιότητα…  Για να μην λέμε λοιπόν τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν έναν πλούσιο αριθμό σχετικών άρθρων στην διεύθυνση http://enallaktikidrasi.com/tag/karkinos/
Ας δούμε όμως τι λένε κάποιοι ενεργοί γιατροί για τις χημειοθεραπείες…

Οι γιατροί μιλούν για τη βιομηχανία του καρκίνου


Ο Δρ Robert Atkins , MD , ο δημιουργός της δίαιτας Atkins ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πολλές θεραπείες για τον καρκίνο , αλλά δεν είναι επικερδείς . Είναι φυσικές , αποτελεσματικές και φθηνές , δεν εμπλέκονται ακριβά φάρμακα , αλλά χρειάζεται πολλή αυτοπειθαρχία από τους ασθενείς .
Κοστίζει εκατομμύρια η χρηματοδότηση της έρευνας και των κλινικών δοκιμών που απαιτούνται για να παραχθεί ένα νέο φάρμακο για τον καρκίνο που να μπορεί να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και να πωληθεί . Συχνά δε, αυτά τα φάρμακα  δημιουργούν τελικά περισσότερες ασθένειες. Έχει ειπωθεί ότι το κλειδί για την επιτυχία στo σύστημα υγείας είναι να σταματήσει το κόλπο της δημιουργίας ανθρώπων που θα είναι ασθενείς για το υπόλοιπο της ζωής τους.Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι με δυο μη φυσιολογικές μετρήσεις της αρτηριακής τους πίεσης έχουν δεχτεί φαρμακευτική αγωγή έως ότου το φάρμακο τους σκότωσε.  Από την άλλη, εάν παρακολουθούσαν ένα γρήγορο μάθημα – εκπαίδευση, παράλληλα με την φαρμακευτική αγωγή, που να τους ωθούσε σε σημαντικές αλλαγές της διατροφής και του τρόπου ζωής τους θα είχαν επιστρέψει στη φυσική τους κατάσταση υγείας χωρίς την συνεχή λήψη φάρμακων.
Σύμφωνα με τον Δρ John Diamond , MD , ” Μια μελέτη πάνω από 10.000 ασθενών δείχνει σαφώς ότι ο ισχυρισμός ότι η χημειοθεραπεία έχει ισχυρά αποτελέσματα  στη νόσο του Hodgkin ( λέμφωμα ) είναι στην πραγματικότητα ένα ψέμα. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία είχαν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λευχαιμία και 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο των οστών, των αρθρώσεων και των μαλακών ιστών από ασθενείς που δεν υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία . “
Ο Δρ Glenn Warner , ο οποίος πέθανε το 2000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν ειδικός επί του καρκίνου. Χρησιμοποιούσε εναλλακτικές θεραπείες στους ασθενείς του με καρκίνο με μεγάλη επιτυχία και  είπε : « Έχουμε μια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία που σκοτώνει ανθρώπους, δεξιά και αριστερά, μόνο για το οικονομικό κέρδος . Για αυτούς,  η έρευνα έχει να κάνει με το να διαπιστώσουμε αν δύο δόσεις  ενός δηλητηρίου είναι καλύτερες από τρεις δόσεις ενός άλλου δηλητήριου. “
Ο Δρ Alan C. Nixon, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας γράφει, ” Ως χημικός που έχω εκπαιδευτεί να ερμηνεύω τα δεδομένα  είναι ακατανόητο για μένα ότι οι γιατροί μπορεί να αγνοούν τη σαφή απόδειξη ότι η χημειοθεραπεία κάνει πολύ, πολύ περισσότερο κακό παρά καλό . ” Και σύμφωνα με τον Δρ Charles Mathe , Γάλο ειδικό στον καρκίνο , ” … αν νοσήσω από καρκίνο, δεν θα ήθελα ποτέ να πάω σε ένα πρότυπο κέντρο θεραπείας του καρκίνου. Μόνο τα θύματα του καρκίνου που ζουν μακριά από τα κέντρα αυτά έχουν μια ευκαιρία . “
Ο Δρ Allen Levin δήλωσε : «Οι περισσότεροι ασθενείς με καρκίνο πεθαίνουν λόγω της χημειοθεραπείας. Η χημειοθεραπεία δεν εξαλείφει καρκίνους του μαστού, παχέος εντέρου , και του πνεύμονα . Το γεγονός αυτό έχει τεκμηριωθεί για πάνω από μια δεκαετία, ωστόσο οι γιατροί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν χημειοθεραπεία για αυτούς τους όγκους ” Στο βιβλίο του Το θέμα του καρκίνου : Όταν η δολοφονία πρέπει να σταματήσει (The Topic of Cancer: When the Killing Has to Stop) , ο Dick Richards παραθέτει μια σειρά από μελέτες αυτοψίας που έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με καρκίνο στην πραγματικότητα πέθαναν από συμβατικές θεραπείες πριν ο όγκος να έχει την ευκαιρία να τους σκοτώσει .

Πώς η χημειοθεραπεία ενισχύει οουσιαστικά ην ανάπτυξη του καρκίνου


Επιστήμονες έγραψαν στο Nature Medicine οτι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα ενός τύπου χημειοθεραπείας στον ιστό που συνελεχθει από άνδρες με καρκίνο του προστάτη , και βρήκαν “αποδεικτικά στοιχεία της βλάβης του DNA ” σε υγιή κύτταρα μετά τη θεραπεία.
H xημειοθεραπεία δρα αναστέλλοντας την αναπαραγωγή των ταχέως διαιρούμενων κυττάρων όπως αυτά που βρίσκονται σε όγκους.
Όμως,οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα υγιή κύτταρα που καταστρεφονται από τη χημειοθεραπεία εκκρίνουν μεγαλύτερες ποσότητες  μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται WNT16B η οποία ενισχύει την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων.
“Η αύξηση της WNT16B ήταν εντελώς απροσδόκητη , ” δήλωσε o ομο-συντάκτης της μελέτης Peter Nelson του Fred Hutchinson Cancer Research Center  στο AFP .
Η πρωτεΐνη παρελήφθη από νεοπλασματικά κύτταρα γειτονικά των κατεστραμμένων κυττάρων .
“Η  WNT16B , όταν εκκρίνεται , αλληλεπιδρά με τα κοντινά καρκινικά κύτταρα και τα αναγκάζει να αυξηθούν, να εισβάλουν και το σημαντικότερο, να αντισταθούν στην επακόλουθη θεραπεία”, είπε ο Νέλσον .
Στη θεραπεία του καρκίνου, οι όγκοι συχνά ανταποκρίνονται καλά αρχικά, αργότερα όμως ακολουθεί ταχεία αναγέννηση και στη συνέχεια αντίσταση στην περαιτέρω θεραπεία.
Τα ποσοστά της αναπαραγωγής των καρκινικών κυττάρων έχει αποδειχθεί ότι αυξάνονται μεταξύ των θεραπειών.
” Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι η καταστροφή σε καλοήθη κύτταρα … μπορεί να συμβάλει άμεσα στην ενίσχυση της κινητικής ανάπτυξης του όγκου”, έγραψε η ομάδα.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι επιβεβαίωσαν τις διαπιστώσεις τους με όγκους του μαστού και του καρκίνου των ωοθηκών.
Σε ασθενείς με ανίατες μορφές καρκίνου έχει υποσχεθεί πολύ μεγαλύτερη πρόσβαση στα τελευταίας κυκλοφορίας φάρμακα που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν επιπλέον μήνες ή χρόνια ζωής , ωστόσο πολλοί γιατροί έχουν κληθεί να είναι πιο προσεκτικοί στο να προσφέρουν θεραπεία του καρκίνου σε ασθενείς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου γιατί η χημειοθεραπεία μπορεί να κάνει συχνά περισσότερο κακό απ ότι καλό , συμβουλές που υποστηρίζονται από τη μελέτη του Νέλσον.

Η Εθνική Εμπιστευτικη Έρευνα για την έκβαση των ασθενών και το θάνατο τους ( NCEPOD ) διαπίστωσε ότι πάνω από τέσσερις στους δέκα ασθενείς που έλαβαν χημειοθεραπεία προς το τέλος της ζωής τους υπέστησαν δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες, και η θεραπεία ήταν «ακατάλληλη» σε σχεδόν το ένα πέμπτο των περιπτώσεων.
Πολλοι ασθενείς στους οποίους χορηγείται χημειοθεραπεία πεθαίνουν τελικά από τη θεραπεία είτε από δευτερογενείς καρκίνους ή απο μειωμένη ανοσία η οποία είναι άμεση συνέπεια της θεραπείας . Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία σε συνδυασμό είναι η κύρια αιτία εμφανίσεως δευτερογενούς καρκίνου παγκοσμίως .
Ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία ασθένειας σε παγκόσμιο επίπεδο και εάν εξεταστούν οι πρόσφατες τάσεις στις σοβαρές μορφές καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο, στο μέλλον, ο καρκίνος θα αυξηθεί σε 22 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο από το 2030 . Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξης του 75% σε σύγκριση με το 2008.
Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των ασθενών με καρκίνο υποφέρουν από σημαντικές σχετιζόμενες με τη θεραπεία τοξικότητες . Η θεραπεία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις ή οι ασθενείς μπορεί απλά να πεθαίνουν από τον καρκίνο τους.
Όταν ρωτήθηκε για το πώς μπορούν να βελτιώσουν οι ασθενείς την έκβαση τη; θεραπείας , ο Νέλσον απάντησε « Εναλλακτικά , μπορεί να είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν μικρότερες , λιγότερο τοξικές δόσεις για θεραπεία . “
Αλλά οι μικρές δόσεις δηλητηρίου δεν παύουν να παραμένουν δηλητήριο.
Το συμπέρασμα είναι ότι η χημειοθεραπεία καταστρέφει σχεδόν όλα τα κύτταρα και τα συστήματα πριν να επιδράσει στον καρκίνο . Αυτό σημαίνει ότι το κεντρικό νευρικό σας σύστημα , τα συστήματα οργάνων και το ανοσοποιητικό σας σύστημα ( για να αναφέρουμε μόνο μερικά) είναι όλα σε κίνδυνο ακόμη και χρόνια μετά το πέρας της αγωγής .  Η χημειοθεραπεία καταστρέφει τα υγιή κύτταρα του εγκεφάλου καιρό μετά το τέλος της θεραπείας.
H συμβατική θεραπεία του καρκίνου είναι μια τεράστια και ακριβή απάτη.
Το ερώτημα  του κατά πόσον η χημειοθεραπεία επεκτείνει πραγματικά τη ζωή ή όχι  δεν μπορεί πιθανώς πλέον να απαντηθεί. Σε κλινικές μελέτες, οι κατασκευαστές πάντα συγκρίνουν τα νέα φάρμακα τους με παλαιότερα ήδη υπάρχοντα . Δεν υπάρχουν ομάδες ελέγχου στις οποίες δεν δίνεται κανενός είδους θεραπείας .
Για να επιτραπεί η είσοδος ενός νέου φαρμάκου στην αγορά , αρκεί για να επιτευχθεί ένα ” στατιστικά σημαντικό ” πλεονέκτημα, σε μία μικρή ομάδα επιλεγμένων υποψηφίων έναντι αυτών που έλαβαν θεραπεία με κάποιο ήδη εγκεκριμένο  φάρμακο.
Πηγές
natureasia.com cancerdecisions.com cancerresearchuk.org cancertruth.net rochester.edu douglassreport.com sciencedaily.com
preventdisease.com
Μετάφραση: Μελίνα Ευσταθίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις