Εξασθενές χρώμιο στο ποτήρι μας...



Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτιόμαστε αν γνωρίζουμε τι πίνουμε και τι τρώμε, όπως επίσης εντύπωση προκαλούν ασθένειες που θερίζουν ακόμα και νέους ανθρώπους.

Και αν μοιάζει συνομωσιολογία η πιθανότητα του να μας ψεκάζουν δε συμβαίνει το ίδιο και για περιοχή της Στερεάς Ελλάδας στην οποία το νερό που
καταναλώνουν οι κάτοικοι έχει πολύ υψηλά ποσοστά εξασθενές χρωμίου.

Για την περιοχή στην οποία αναφερόμαστε, μετά από υποψίες, κάποιοι κάτοικοι έκαναν ιδιωτικές μετρήσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το νερό είναι εντελώς ακατάλληλο.

Δυστυχώς όμως βρίσκουμε στόματα κλειστά στο να γίνει επώνυμη καταγγελία μιας και οι κάτοικοι αφήνουν να εννοηθεί ότι υπήρξαν απειλές- ώστε να μην υπάρξει έκταση του θέματος- από τον άνθρωπο που έχει την εταιρία ύδρευσης της περιοχής. Αποτέλεσμα, όσοι κάτοικοι γνωρίζουν το πρόβλημα προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό προκειμένου να προστατεύσουν την υγεία τους.

Από το χημείο που έγιναν μετρήσεις μας ενημέρωσαν πως το νερό για να είναι ασφαλές θα πρέπει να μην περιέχει ούτε μισή μονάδα εξασθενούς χρωμίου, σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι κατάλληλο ούτε για το πλύσιμο ρούχων ,πιάτων όπως επίσης είναι εντελώς ακατάλληλο για το πότισμα βολβώδη κηπευτικών μιας και όλα τα στοιχεία περνούν στο πιάτο μας.

Επίσης προς αναζήτηση λύσης ζητήσαμε από εταιρία με φίλτρα νερού να μας απαντήσουν αν μπορεί ένα φίλτρο να εξουδετερώσει το χρώμιο και δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική.

Το νερό είναι αγαθό πολύτιμο και θα έπρεπε οι μηχανισμοί του κράτους να κάνουν τακτικές μετρήσεις για να προστατεύουν την υγεία των πολιτών. Θα ενδιαφερθεί άραγε κάποιος για την αρρώστια που βρίσκεται στο ποτήρι μας;

πηγη
pentapostagma

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις