Πως Η ΣΙΑ (CIA), Μπορεί Να Στείλει Drones Δολοφόνους Σε Κάποιον Που Χρησιμοποιεί το Κινητό του Τηλέφωνο

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από το 2001, τα οπλισμένα μη επανδρωμένα "Αρπακτικά" (Predator Drones) χρησιμοποιούνται απ’την ΣΙΑ σε πολλά ξένα έθνη για την επίθεση συγκεκριμένων ατόμων. Υπάρχει και μία καινούρια αποκάλυψη: Σε κάποιες περιπτώσεις, το Πρακτορείο Εθνικής Άμυνας (NSA) βοήθησε την ΣΙΑ να βρει στόχους κλειδώνοντας πάνω στα κινητά τους τηλέφωνα ενώ ήταν απενεργοποιημένα. Ακόμα και με τις μπαταρίες εκτός συσκευής, φαίνεται πως η NSA έχει την δυνατότητα εντοπισμού. Χωμένο μέσα σ’ένα άρθρο της Washington Post, η Diane Priest έγραψε τα ακόλουθο (απόσπασμα):

 
Έως και τον Σεπτέμβρη του 2004, μια νέα τεχνική της NSA, επέτρεψε στο πρακτορείο να εντοπίσει κινητά τηλέφωνα ενώ ήταν απενεργοποιημένα. Στρατεύματα της JSOC (Joint Special Operations Command), Διοίκηση Ενωμένων Ειδικών Δραστηριοτήτων, ονόμασαν αυτή την ενέργεια «Η Εύρεση» (The Find), και τους έδωσε χιλιάδες νέους στόχους, συμπεριλαμβανομένων και μέλη μιας ανταρσίας που ανθίζει χρηματοδοτούμενη απ’την Αλ Κάϊντα στο Ιράκ, απ’ότι λένε μέλη της μονάδας.

Την ίδια ώρα, η ΝSA, δημιούργησε μια καινούργια σύνδεση μέσω κομπιούτερ ονομαζόμενη Περιφερειακή Πύλη Πραγματικού Χρόνου (Real Time Regional Gateway), μέσα στην οποία ο στρατός και αξιωματικοί μυστικών υπηρεσιών μπορούν να εισάγουν οποιαδήποτε πληροφορία ή κατεσχεμένα έγγραφα και να τους δοθούν τα αντίστοιχα τηλέφωνα ή λίστες με πιθανούς στόχους. Επίσης, δίνει την δυνατότητα σε αρχηγούς να δουν στην οθόνη τους, κάθε τύπου διαθέσιμη παρακολούθηση που υπάρχει σε συγκεκριμένες περιοχές.

 
«Η Εύρεση», λέει το άρθρο, διοικείται από μια ομάδα στο υπόγειο του αρχηγείου της NSA, του οποίου η δουλειά είναι να εντοπίσει τη θέση των κινητών τηλεφώνων σε πραγματικό χρόνο. Επειδή πολλά τηλέφωνα έχουν τσιπ που παραμένουν ενεργά ακόμη και αφού η μπαταρία τους έχει αφαιρεθεί, η παρακολούθηση στα μη ενεργοποιημένα τηλέφωνα είναι μέσα στη σφαίρα της δυνατότητας.

Οι αποκαλύψεις ταιριάζουν ακριβώς με τις γνωστοποιήσεις του Edward Snowden, αλλά η NSA δεν είναι η μόνη που εντοπίζει τα τηλέφωνα: άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και ιδιωτικές εταιρείες τα παρακολουθούν τακτικά, χωρίς εντάλματα ή δικαστικές εντολές...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις