Η "περίεργη" τρομκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" - όπως μόνο πρώτο έγραψε χθες το defencenet.gr - βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα πίσω από την
χθεσινή σφαγή των μελών του Λαϊκού Συδνέσμου - Χρυσή Αυγή έξω από τα γραφεία τους στην λεωφόρο Ηρακλείου.
Και λέμε "περίεργη" για πολλούς λόγους. Λόγους που κάνουν τις αρχές από την αρχή της ενφάνισής της τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι σήμερα να πιστεύει ότι "Είτε πρόκειται για οργάνωση-προβιά ξένων μυστικών υπηρεσιών, είτε λειτουργούν για λογαριασμό ξένων μυστικών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει τον έλεγχό τους".
Πρόκειται για την πλέον δολοφονική οργάνωση που εμφανίστηκε στο χώρο της λεγόμενης "ακροαριστερής τρομοκρατίας" (έτσι ή αλλιώς δεν υπήρξε άλλου είδους τρομοκρατία στην Ελλάδα μέχρι σήμερα) μετά την εξάρθρωση της "17 Νοέμβρη".
Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής -τουλάχιστον τα στελέχη που κάνουν τη δουλειά τους και δεν ασχολούνται με τα "πολιτικά συμβόλαια" της ηγεσίας του υπουργείου κατά της ΧΑ - περίμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της ταυτοποίησης του οπλισμού. Χθες αργά τη νύχτα, πηγή της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, επικοινώνησε με άνθρωπο του defencenet.gr και είπε επί λέξει: "Περιμένουμε τα αποτελέσματα για το όπλο να δούμε αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη επιχείρηση, αλλά και από ποιας χώρας προέλευση έχει. Η Σέχτα κατά ένα περίεργο τρόπο δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα όπλα γιουγκοσλαβικής κατασκευής. Έχει κτυπήσει ήδη το αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού με Scorpion".
Το πρωί σήμερα ήρθε μια πρώτη επιβεβαίωση: Γιουγκοσλαβικής κατασκευής Zastava το όπλο του δολοφόνου. Mερικά Ζastava εικονίζονται στην δεξιά πλευρά της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε και είχαν στείλει - κατά το πρότυπο της "17 Νοέμβρη" - οι δολοφόνοι της "Σέχτας"
Τα ξημερώματα της Τρίτης (04.10), εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού μια ομάδα τρομοκρατών με ένα ημιαυτόματο όπλο Scorpion επίσης γιουγκοσλαβικής κατασκευής πολυβόλησαν εναντίον του.
Τα όπλα αυτά που παράγονταν στην πρώην Γιουγκοσλαβία μπορούν να φέρουν μέχρι 20 φυσίγγια και θεωρούνται ιδανικά για ένοπλες επιθέσεις από απόσταση 10-20 μέτρων.
Ποτέ μέχρι τότε δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από ομάδες τρομοκρατικές ομάδες αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα. Είχαν όμως χρησιμοποιηθεί από ακροαριστερούς ποινικούς τρομοκράτες, όπως η ομάδα των "ληστών μετα μαύρα" που εξαρθρώθηκε το 2006, ενώ είναι ένα όπλο που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι ποινικοί και κυρίως οι ληστές τραπεζών.
Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι ότι χθες ακολουθούσε αυτοκίνητο κάλυψης με βαρύ οπλισμό, όπως χειροβομβίδες. Από την πρώτη τους επίθεση στον Κορυδαλλό έχουν ρίξει χειροβομβίδες, μία ρωσικής κατασκευής η οποία ευτυχώς δεν έσκασε.
Σε εκείνη τη πρώτη επίθεση οι δράστες πυροβόλησαν από απόσταση περίπου 15 μέτρων εναντίον της σκοπιάς του αστυνομικού τμήματος, μέσα στην οποία βρισκόταν ο 21χρονος αστυφύλακας-σκοπός. Προκλήθηκαν επίσης μεγάλες υλικές ζημιές στο αστυνομικό τμήμα.
Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, μετά από τηλεφώνημα στην εφημερίδα Τα Νέα, βρέθηκε η προκήρυξη της οργάνωσης σε CD, μέσα σε μία ανθοδέσμη στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στην προκήρυξη τους αναφέρεται πως στόχος της επίθεσης ήταν να σκοτώσουν τους αστυνομικούς και ότι οι αστυνομικοί ήταν τυχεροί που δεν εξερράγη η χειροβομβίδα.
Στις 17 Φεβρουαρίου, μέλη της Σέχτας Επαναστατών άνοιξαν πυρ σε αυτοκίνητα του τηλεοπτικού σταθμού ALTER ενώ πέταξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που δεν εξερράγη.
Το τρίτο χτύπημα της Σέχτας έγινε τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2009 στα Άνω Πατήσια, κατά του υπαρχιφύλακα των ΕΚΑΜ Αντώνη-Νεκτάριου Σάββα, 41 χρονών, που πυροβολήθηκε και έπεσε νεκρός από 24 σφαίρες.
Ο υπαρχιφύλακας βρισκόταν σε υπηρεσία και φρουρούσε γυναίκα μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ. Στις 22 Ιουνίου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη και για αυτή την ενέργεια με τηλεφώνημα και CD-προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Μετά από ένα μακρύ διάστημα, η Σέχτα εμφανίστηκε και πάλι τον Ιούλιο του 2010.
Το τέταρτο χτύπημα της οργάνωσης ήταν η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, τα ξημερώματα της 19 Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη με 16 σφαίρες. Στις 27 Ιουλίου η οργάνωση ανέλαβε την επίθεση με έντυπη προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Στην προκήρυξη τους χρησιμοποιούν βαρείς χαρακτηρισμούς για δημοσιογράφους και εκδότες (όπως τον Θέμο Αναστασιάδη, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τον Νίκο Χατζηνικολάου, τον Πέτρο Κωστόπουλο, τον Γιώργο Κουρή και τον Δημήτρη Κοντομηνά), απειλές κατά αστυνομικών, εισαγγελέων, σωφρονιστικών υπαλλήλων, διευθυντών φυλακών και κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται σε φυλακές όπως και απειλές κατά αυτοπτών μαρτύρων που σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης.
Ερωτηματικό για τον αν ήταν η "Σέχτα" παραμένει η ταυτότητα των δραστών μιας ιδιαίτερα αιματηρής, χωρίς ευτυχώς νεκρούς επίθεσης στο αστυνομικού τμήμα της Αγίρας Παρασκευής.
Τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο μοτοσυκλέτες «γάζωσαν» στις 21:40 το βράδυ της Τρίτης 26 Οκτωβρίου, με δύο αυτόματα όπλα, το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής στην οδό Πεντέλης 10.
Από τα πυρά έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Ο ένας τραυματίας νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι άλλοι πέντε στον Ερυθρό Σταυρό.
Επίσης, ένας πολίτης που περνούσε από το σημείο λιποθύμησε και διακομίστηκε με σοκ στον Ερυθρό Σταυρό.
Οι δράστες κατέβηκαν από τις μοτοσυκλέτες στη συμβολή των οδών Κύθνου και Αργυροκάστρου, πλησίασαν το αστυνομικό τμήμα την ώρα της αλλαγής βάρδιας και έριξαν δεκάδες σφαίρες εναντίον των αστυνομικών.
Στη συνέχεια επέστρεψαν στις μοτοσυκλέτες τους και εξαφανίστηκαν στα στενά της Αγίας Παρασκευής.
Οι τραυματίες ήταν μία δόκιμη ειδική φρουρός, η οποία είναι η βαρύτερα τραυματισμένη, ο σκοπός του τμήματος, δύο ειδικοί φρουροί που γύριζαν από περιπολία και άλλοι δύο συνάδελφοί τους.
Από τους δεκάδες -τουλάχιστον 50- κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης δεν προέκυψε κάτι.
Οι προκηρύξεις της οργάνωσης είναι απλοϊκές και στάζουν μίσος. Η θεωρητική κατάρτιση των δραστών είναι γελοία για τα επίπεδα των θεωρητικών αντάρτικων πόλης. Περισσότερο βρίζουν παρά προβαίνουν σε αναλύσεις της πράξης τους και των λόγων για τα οποία επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι στόχοι.
Ανάμεσα στα άλλα αναφέρεται σε μία προκήρυξή της ότι «η ζωή κάθε μπάτσου κοστίζει όσο μια σφαίρα» αλλά και, «όπως και τα ντόνατς που τρώνε, έτσι κι αυτοί δεν είναι ωραίοι χωρίς μία τρύπα στη μέση».
Ωραίες ατάκες, αλλά για αστυνομική ταινία Β' διαλογής...
Oσον αφορά τους επόμενους στόχους της, η οργάνωση αναφέρει ότι σύντομα «θα έλθει η σειρά» ανώτερων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εκπροσώπων του Τύπου, αλλά και κρατικών παραγόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η «Σέχτα Επαναστατών» αποδέχεται πως η προκήρυξή της περιέχει στοιχεία «κυνικότητας», με έλλειψη ιδεολογικού υποβάθρου, από την άλλη πλευρά όμως υποστηρίζει ότι εκείνη έχει στόχο την ένοπλη δράση και όχι τις θεωρίες και τα λόγια.
Παράλληλα φαίνεται να ήθελε να δώσει εικόνα μαζικής συμμετοχής στην ένοπλη δράση αναφέροντας ότι δεκάδες άντρες και γυναίκες ετοιμάζονται να πάρουν τα όπλα.
Μάλιστα σε κείμενό της η οργάνωση περιλαμβάνει και μικρό απόσπασμα από προκήρυξη της γερμανικής οργάνωσης αντάρτικου πόλης «RΑF- Φράξια Κόκκινος Στρατός», όπου ανάμεσα σε άλλα μνημονεύεται ότι «όσοι δεν οπλίζονται πεθαίνουν».
Η "Σέχτα Επαναστατών" δεν είναι τίποτα άλλο από μια οργάνωση δολοφόνων που απέχει πολύ από το κλασικό "αντάρτικο πόλης" που παρακολουθήσαμε να σπέρνει τρόμο στις δεκαετίας '70,, '80 και '90.
Πολλά ερωτήματα υπάρχουν ακόμα και για τον τίτλο της που απέχει πολύ από brand names των λοπών τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η λέξη "Σέχτα" έχει καθαρά θρησκευτική έννοια και καθόλου πολιτική και ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί σε κείμενα των διαφόρων αριστερών, ακροαριστερών αντιεξουσιαστικών κλπ ομάδων ή οργανώσεων.
Άρα ή είναι αγράμματοι και αστοιχείωτοι περί την αριστερή ορολογία ή κάποιοι που απλά ήθελαν να βρουν ένα όνομα για να στήσουν για τους δικούς τους σκοπούς μια δολοφονική ομάδα τουw φάνηκε καλός τίτλος η φράση "Σέχτα Επαναστατών"...
Δεν είναι λίγοι οι αστυνομικοί που πιστεύουν ότι η οργάνωση εκτελεί συμβόλαια ξένων υπηρεσιών: "Θα ορκιζόμουν ότι βρίσκονται ξένοι από πίσω τους" ανέφερα χαρακτηριστικά απόστρατος αστυνομικός της αστυνομίας με μεγάλη εμπειρία στην δίωξη "ανταρτών πόλης"...

πηγη
defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις