Οι «Πυρήνες» και η εκπαίδευση στο... paintball..


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paintball σε πεδία μάχης στα βόρεια προάστια της Αττικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης έπαιζαν μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» με σκοπό έτσι να εκπαιδευτούν, εκτιμούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Πριν μπουν στη μάχη του αντάρτικου πόλης, τα μέλη των Πυρήων εκπαιδεύονταν παίζοντας... paintball, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φέρονται να διέθεταν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί, την περίοδο 2008-2010, με τη δράση της ένοπλης οργάνωσης, γράφει σήμερα Το ΒήμαΑπό τις αρχές του 2008, οι Πυρήνες έχουν προχωρήσει σε 200 περίπου εμπρηστικές και βομβιστικές επιθέσεις
Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας αναζητούσαν τους τρόπους εκπαίδευσης των μελών τόσο των Πυρήνων όσο κι άλλων οργανώσεων «επαναστατικής βίας». Τα σενάρια που εξέταζαν, πολλά. Αφορούσαν στην εκπαίδευση «στρατιωτικού τύπου», μαθήματα σκοποβολής σε περιαστικά δάση ή σε λατομεία, ερημικούς χώρους κ.λπ.

Το paintball
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν ασχοληθεί με τους υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» φέρεται να ανακάλυψαν ότι ορισμένοι από αυτούς «έπαιζαν paintball σε πεδία μάχης στα βόρεια προάστια της Αττικής και ιδιαίτερα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 46 σύλλογοι για paintball, στους οποίους συμμετέχουν συνολικά 2.000-3.000 άτομα. Αγωνίζονται σε στίβους διαστάσεων 100 επί 50 μέτρων, με σημεία κάλυψης, χρησιμοποιούν ημιαυτόματα και αυτόματα όπλα με ηλεκτρονικούς γεμιστήρες 200 χρωμοσφαιρών οι οποίες εκτοξεύονται με μικρές ταχύτητες. Παράλληλα έχουν ειδικό εξοπλισμό καμουφλάζ και κάλυψης. Η χρωμόσφαιρα είναι στρογγυλή, λεπτή κάψουλα ζελατίνης με χρωματιστό υγρό στο εσωτερικό της.

Τότε, έψαξαν το αν οι «Πυρήνες» έκαναν την εκπαίδευση με paintball συμμετέχοντας σε συλλόγους και μετέχοντας σε ειδικές επιχειρήσεις που υπενοικιάζουν εξοπλισμό και τα πεδία μάχης.

Εκπρόσωποι εταιρείας paintball που δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια της Αθήνας είπαν στο Βήμα πως «πράγματι, γνωρίζουμε από προσωπικές μας σχέσεις ορισμένους από τους νεαρούς που έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή στους "Πυρήνες". Όμως κανείς από αυτούς δεν είχε έλθει μέσω της δικής μας εταιρείας να συμμετάσχει σε μάχες και αγώνες paintball».

Στην Ελλάδα υπάρχουν 46 σύλλογοι για paintball, στους οποίους συμμετέχουν συνολικά 2.000-3.000 άτομα

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και αναφορές υπευθύνων άλλων εταιρειών οι νεαροί συμμετείχαν σε μάχες paintball σε ανοικτούς υπαίθριους χώρους στη Βαρυμπόμπη και άλλες περιοχές, όχι μέσω των ειδικών εταιρειών. Πιθανόν να είχαν δικό τους εξοπλισμό από άλλα καταστήματα πώλησης τέτοιου είδους όπλων που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας.

 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στέκονται ακόμη στην περίπτωση μιας διάρρηξης και κλοπής που είχε σημειωθεί το 2008, σε άλλη επιχείρηση πώλησης όπλων και άλλου εξοπλισμού για paintball, στην ίδια περιοχή. Λίγα 24ωρα αργότερα από την επιδρομή είχε σημειωθεί ληστεία σε τράπεζα των νοτίων προαστίων.

Η εκτίμηση, τότε, ήταν ότι σε αυτή την ενέργεια είχαν χρησιμοποιηθεί για εκφοβισμό των υπαλλήλων της τράπεζας όπλα paintball.
 
πηγη
eglimatikotita

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις