Χάος και βανδαλισμοί στην ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ! (BINTEO)

Χάος στην πόλη της Αργεντινής Cordoba από τη εξαγγελία των αστυνομικών ότι κατεβαίνουν σε απεργία εξαιτίας των πολύ χαμηλών αποδοχών τους.

Αμέσως μετά την εξαγγελία της απεργίας συμμορίες άρχισαν να επιδίδονται σε βανδαλισμούς καταστημάτων  κάθε είδους ληστείες και φθορές σκορπίζοντας το χάος και τον πανικό σε όλη την πόλη. 

Τουλάχιστον 130 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε από πυροβολισμούς, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για μια πόλη «υπό παράλυση».

Συμμορίες νεαρών κυρίως με ξύλα και πέτρες έσπαζαν βιτρίνες καταστημάτων και άρπαζαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, ενώ ένοπλες συμμορίες επιτίθονταν στον οποιοδήποτε. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταμάτησαν να δουλεύουν από σήμερα εξαιτίας φόβων για επιθέσεις στα λεωφορεία κυρίως καθώς οι επιβάτες έπεφταν θύματα ληστείας. 

  «Μέχρι η αστυνομία να ξαναβγεί στους δρόμους εμείς δεν πρόκειται να εκτελέσουμε κανένα δρομολόγιο» δήλωσε ο Alfredo Penaloza του τοπικού σωματείου.

Ο Benjamin Blanch αντιπρό0εδρος των συνδέσμου καταστημάτων τροφίμων στην πόλη μίλησε για ανυπολόγιστο αριθμό ληστειών στ καταστήματα λέγοντας πως είναι δυνατό να υπάρξει αυτή την ώρα αριθμός των καταστημάτων που έχουν υποστεί βανδαλισμούς.


Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Cordoba Jose Manuel de la Sota έριξε το βάρος των ευθυνών για την κατάσταση στους 6.000 περίπου αστυνομικούς που κατέβηκαν στην απεργία μιλώντας για εκβιαστικό τελεσίγραφο που έθεσαν οι τελευταίοι για ν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.  Τώρα οι αρχές διαπραγματεύονται με τους αστυνομικούς αύξηση 52% στις αποδοχές τους; Προκειμένου να λύσουν την απεργία.

Όλα αυτά σε μια χωρα που οδηγείται από τη μια χρεωκοπία στην άλλη αποτελώντας πρότυπο ανάπτυξης και αξιοπρέπειας για πολλούς μεταξύ αυτών και του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είχε δηλώσει στη Βουλή στις 7 Σεπτεμβρίου ότι: «Δεν μπορεί να πάει μακριά αυτή η βαλίτσα. Μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή, όπως είχατε πει. Πέρασαν δυσκολίες, αλλά κατάφεραν να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους». 
 
πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις