ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ .......ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ..



 
 Η ηττημενη (στα πεδια των μαχων) Αριστερα ,ειχε επικρατησει παντου και επι δεκαετιες αυτα τα θυματα τα εξαφανισε ,ενω αντιθετα τα δικα της θυματα τα περασε διαχρονικα ως ηρωες....

  ΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΡΙΝ 69 ΧΡΟΝΙΑ (3 ΔΕΚ 1944) Η ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΙΣΗ ΜΗΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ.

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΑΜ,ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΟΠΛΑ)ΚΚΕ ΕΡΙΞΑΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΒΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΘΩΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ "ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ"..


ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ 200-500 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 
Η ΟΠΛΑ ΚΚΕ, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΤΗΣ (ΟΡΕΣΤΗΣ,ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ,ΚΑ ) ΣΦΑΓΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 8.000 ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .

Η ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 3 ΔΕΚ ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΦΕΒ 1945 ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ.

 Στην φωτό μας κορη ή αδελφη σφαγιασθεντος ,με την φωτογραφια του στα χερια της,προσπαθει να αναγνωρισει τον συγγενη της ,εν μεσω πτωματων σε αποσυνθεση.....ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ .......ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ..

Η ηττημενη (στα πεδια των μαχων) Αριστερα ,ειχε επικρατησει παντου και επι δεκαετιες αυτα τα θυματα τα εξαφανισε ,ενω αντιθετα τα δικα της θυματα τα περασε διαχρονικα ως ηρωες....

Τους 8-10.000 νεκρους που σφαγιασθηκαν με πριονια,κατσαβιδια και κονσερβοκουτια η Πατριδα και η "λεγόμενη " δεξια παραταξη ,τους αγνοησε χαρακτηριστικα επι 10ετιες.

Αναμεσα στους νεκρους αυτους η οικογενεια μου εχασε ενα παλληκαρι 20 ετων που εκτελεστηκε στο Ασβεστοκαμινο της Ηλιουπολης το μεσημερι της 6 Δεκ 1944 .(χωρις καμμια αιτιολογια).

Πολυ αργοτερα η ανηλικη αδελφη του (και μητερα μου) με τον πατερα της αναγνωρισε τον αδελφο της ,οπως η κοπελα της φωτογραφιας.....


Άγγελος Παπαλεξόπουλος


Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις