Η ζωή μου όλη είναι ένα πρόστιμο.



Του Πιτσιρίκου

Με έκτακτη εγκύκλιο το υπουργείο Υγείας ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων για το κάπνισμα σε ταβέρνες, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει γίνει ένα χριστουγεννιάτικο έθιμο -όπως τα κάλαντα και η ζητιανιά-, αφού εφαρμόζεται μόνο το Χριστούγεννα.

Όσοι ξέρουν πόσο κουτοπόνηρος και πανίβλακας είναι ο
υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έχουν καμία αμφιβολία πως ο Άδωνις έχει καταλάβει πως τα ψωμιά του στο υπουργείο Υγείας έχουν τελειώσει και πως κινδυνεύει με λιντσάρισμα, οπότε -πριν λακίσει για την Βραζιλία με το σκάφος ή το αεροπλάνο κάποιου εφοπλιστή- προσπαθεί να κάνει αντιπερισπασμό με το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα και να βάλει τους γελοίους τηλεδημοσιογράφους να σκίζουν τα ρούχα τους για το πόσο επικίνδυνο είναι για έναν άνεργο που δεν έχει να φάει, να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ και να αγοράσει τα φάρμακά του, να καπνίζουν οι άλλοι γύρω του στα μπουζούκια, την παραμονή των Χριστουγέννων που θα πάει στο νυχτερινό κέντρο «Χρυσή Αυγή» για να ακούσει τον Νότη Σφακιανάκη με 300 ευρώ το μπουκάλι να τραγουδάει πως ο αετός πεθαίνει στον αέρα και τον φασίστα τον πνίγουμε στην κούνια.

Όσοι ανάψουν τσιγάρο σε ταβέρνες εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 500 ευρώ, οπότε σκέφτομαι σοβαρά να ξεκινήσω και πάλι το κάπνισμα και να πάρω σβάρνα τα νυχτερινά κέντρα, για να πετύχω τον μαλάκα που θα μου κόψει πρόστιμο επειδή καπνίζω και να του σβήσω το τσιγάρο στη μάπα.

Το κάπνισμα μπορεί να πλήξει οικονομικά τις λουλουδούδες, αφού, στο εξής, όποιος θαμώνας μπουζουξίδικου θα θέλει να δείξει πως είναι πλούσιος δεν θα πετάει λουλούδια αλλά θα ανάβει δέκα τσιγάρα και θα πετάει τον ελεγκτή μαζί με το πρόστιμο στα πόδια της τραγουδιάρας.

Στις επιχειρήσεις που θα παραβιάζονται οι διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 10 χιλιάδες ευρώ ανά τσιγάρο, ενώ υπάρχει η σκέψη να μπαίνουν πρόστιμα και ανά πακέτο, ώστε το πρόστιμο να μην ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο ευρώ και να μπορεί η επιχείρηση να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας με καφενεία και στο πρωτογενές πλεόνασμα από σουβλατζίδικα.

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, να κάνει επιδρομές στα νυχτερινά κέντρα και να επιβάλει πρόστιμα σε όσους καπνίζουν, ανοίγει τον δρόμο για την εξάπλωση του ηλεκτρονικού τσιγάρου που δεν απαγορεύεται.

Αν δεν ξέρετε τι δώρο να αγοράσετε αυτά τα Χριστούγεννα στους φίλους σας που καπνίζουν, μπορείτε να τους αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, ώστε να σας έχουν διαρκώς στα χείλη τους όταν θα αποθεώνουν τον Notis και την Despina Vandi.

Οι καπνιστές στην Ελλάδα θα καπνίζουν ηλεκτρονικό τσιγάρο στα νυχτερινά κέντρα και κανονικά τσιγάρα οπουδήποτε αλλού, οπότε ανοίγει η αγορά, αυξάνεται η κατανάλωση και συνεχίζεται το success story.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις