Κάθε Μετανάστης αλλά και ο...πρώην Βουλευτής δικαιούνται «περίθαλψη Απορίας». Ο άνεργος (πρώην) έμπορος που οφείλει στον ΟΑΕΕ όχι!!!




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το πως μπορεί ο έρμος ανασφάλιστος έμπορος να βρει μια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη/λύτρωση τόσο για τον εαυτό του όσο και για την οικογένειά του ώστε να μην πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, πέφτουμε στο παρακάτω:

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Εν πρώτοις, ο δόλιος χαίρεται...αυτή δεν θα ήταν η φυσιολογική αντίδραση του οποιουδήποτε φυσιολογικού ανθρώπου;
Αμ δε...κακώς χαίρεται...
Όσο προχωράει την μελέτη του πράγματος τόσο πείθεται πως για να γίνει πραγματικότητα τούτο, θα πρέπει να .... μεταναστεύσει, να αλλάξει υπηκοότητα και να ξαναμπεί στη χώρα...
Και να μεταναστεύσει όχι σε όποια όποια χώρα...
Κυρίως, μακριά από Βορρά...πρέπει να διαλέξει την Αφρική ή την Ασία...κάπως έτσι...
Αλλά δείτε όμως μόνοι σας την... ενοχλητική συνέχεια...

Διαβάζουμε λοιπόν μέσα από τις προϋποθέσεις που θέσπισαν οι.... σοφοί εθνοπατέρες μας...:

«...Αν είστε άνεργος και έχει λήξει το βιβλιάριο υγείας του ασφαλιστικού σας φορέα ή απλά δεν είστε ασφαλισμένος, μπορείτε να ζητήσετε την χορήγηση Βιβλιαρίου Υγείας Απόρου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Κ.Υ.Α.139491/16 Νοεμβρίου 2006 (Φ.Ε.Κ. Β/1747), οι ανασφάλιστοι οι οποίοι έχουν χαμηλό εισόδημα μπορούν να εκδώσουν «βιβλιάριο ανασφαλίστου» ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο Ανασφαλίστων και Οικονομικά Αδυνάτων που τηρείται στην αρμόδια υπηρεσία Υγείας ή Πρόνοιας κάθε Νομαρχίας.

Η εγγραφή τους αυτή θα δημιουργήσει το δικαίωμα να μπορούν να έχουν δωρεάν εξετάσεις από γιατρούς, φάρμακα, να νοσηλεύονται ή να μεταφέρονται – ως ασθενείς – χωρίς κόστος.

Χορηγείται ΔΩΡΕΑΝ!

Δικαιούχοι δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι:
  1. Έλληνες πολίτες ή ελληνικής καταγωγής (ομογενείς) οι οποίοι διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύνατοι, το δε οικογενειακό ετήσιο εισόδημα τους δεν ξεπερνά τα 5.000 ΕΥΡΩ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και κατά 20% για κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί με την προϋπόθεση βέβαια ότι...

(ως εδώ, ας πούμε καλά...μετά αρχίζουν τα «πονηρά»)

 ...αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να του παρέχει την δυνατότητα ασφάλισης.

Ώπα....Δηλαδή:

Αν είσαι άνεργος (πχ έβαλες λουκέτο στο μαγαζί σου), οφείλεις στον ΟΑΕΕ, και τώρα το μόνο εισόδημα είναι της συζύγου κι αυτό προέρχεται από ένα τρισάθλιο μαγαζάκι για το οποίο οφείλει κι αυτή ασφαλιστικές εισφορές, τότε δεν δικαιούται ο άνεργος σύζυγος (ούτε και τα παιδιά τους) «κάλυψη απορίας» διότι θα έπρεπε να καλύψει τις οφειλές της η σύζυγος ώστε κατόπιν να βάλει όλη την οικογένειά της στο δικό της βιβλιάριο.
Επίσης, και ο ίδιος ο άνεργος θά΄ πρεπε να εξωφλήσει τις οφειλές του στον ΟΑΕΕ ώστε να μπορεί να ασφαλιστεί – για ένα χρονικό διάστημα – εκεί ή στο βιβλιάριο της συζύγου του.
(Αν και οι δύο αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις/οφειλές τους στον ΟΑΕΕ τότε «ατύχησαν». Θα μείνουν ανασφάλιστοι).

Αντιθέτως, όμως:

«ΛΟΙΠΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟΡΙΑΣ» (και ενίοτε ακόμη και «επιδόματος Απορίας»).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 266/1999

α. οι αναγνωρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες

β. οι αλλοδαποί οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση για αναγνώριση προσφυγικής ιδιότητας και η οποία βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς και

γ. οι έχοντες έγκριση παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή έχει ταχθεί σε αυτούς προθεσμία η οποία δεν έχει εκπνεύσει ακόμη, έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης με την άμεση επίδειξη του δελτίου ταυτότητας πρόσφυγα ή του δελτίου αιτήσαντος άσυλο αλλοδαπού ή του ειδικού δελτίου παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους αλλοδαπού αντίστοιχα, στις υπηρεσίες του Ε.Σ.Υ.

Συμπερασματικά:

Όλοι – μα ΟΛΟΙ - οι Μετανάστες (νομιμοποιημένοι και μη) δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.

Οι ΈΛΛΗΝΕΣ έμποροι όμως που οφείλουν εισφορές στο ασφαλιστικό τους ταμείο όχι.

Είτε ενεργοί, είτε όχι. Ασχέτως εάν επί δεκαετίες πλήρωναν κανονικά και εισφορές και φόρους, δεν δικαιούνται τίποτα. Ενώ ο μετανάστης που δεν έχει πληρώσει ποτέ στο παρελθόν ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο ταμείο δικαιούται πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη απ’ την πρώτη στιγμή που θα εισέλθει στην Ελληνική Επικράτεια (με όποιον τρόπο κι αν εισήλθε) και για όσα χρόνια κι αν παραμείνει.

Παράλληλα:

«...Την ίδια ώρα μάλιστα λαμβάνουν σειρά από μέτρα για τους ανασφάλιστους πολίτες του ιδιωτικού τομέα (υπαλλήλους), τους άνεργους. Παρατείνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών και των οικογενειών τους για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο ορίζει ο νόμος. Και καλά κάνουν φυσικά. Όμως γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; 
Γιατί ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο έμπορος, να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη;...»

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από την ενδιαφέρουσα δημοσίευση...

Μηνυτήρια αναφορά και εισαγγελική έρευνα για τους ανασφάλιστους “ασφαλισμένους” του ΟΑΕΕ (http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6388.html )

Περισσότερα γενικώς για το θέμα του «δόλιου ανασφάλιστου έμπορου» στο

Πλήρωσε ή σου σπάω χέρια πόδια... (http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4856.html )


Ο κλεπταποδόχος μπορεί να πει «δε γνώριζα» σε κραυγαλέες περιπτώσεις διαφθοράς;

Ένας καλός φίλος πρόσφατα, όταν του ανέφερα την παραπάνω συνθήκη (οι μετανάστες δικαιούνται περίθαλψη αλλά οι Έλληνες ανασφάλιστοι έμποροι όχι) μου σχολίασε:
 «μα δεν ευθύνονται αυτοί – οι μετανάστες - γι’ αυτή την κατάσταση, αλλά οι κυβερνήτες, οι Έλληνες Πολιτικοί»...
Με προβλημάτισε πολύ αυτή του η απάντηση...
Σήμερα όμως θα του αντέλεγα:

«...Δηλαδή, όλοι αυτοί οι Μετανάστες δεν γνωρίζουν από που προέρχονται οι πόροι για τόσες ογκώδεις στο σύνολό τους παροχές προς αυτούς; Άραγε το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί και ο κλεπταποδόχος;...Ότι δεν γνώριζε την «εγκληματική προέλευση» του αγαθού που αποδέχεται (πχ περίθαλψη και επιδόματα) την στιγμή που γίνεται χαμός στην ελληνική κοινωνία (άρα είναι γνωστό τοις πάσι) με τόσους χιλιάδες ανασφάλιστους Έλληνες που πεθαίνουν αβοήθητοι, τόση κοινωνική αντίδραση γύρω από την αφόρητη υπερφορολόγηση; Ότι δεν γνώριζε δηλαδή πως τα «αγαθά που απολαμβάνει» (ο Μετανάστης) είναι απλώς «κλοπιμαία»;  Η Πολιτεία χρησιμοποιεί τους πόρους που υπεράντλησε τόσα χρόνια (και εγκληματικά συνεχίζει να υπερ-αντλεί) από αυτούς τους αναξιοπαθούντες Έλληνες Πολίτες που τώρα ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ αλλά ΣΤΗΡΙΖΕΙ αυτούς τους Μετανάστες που δεν έδωσαν δεκάρα γι’ αυτό το σύστημα. Συνεπώς, είναι κλοπιμαία, προιόν εγκλήματος, αυτός που τα υπεξαίρεσε (δηλ. η Ελληνική Πολιτεία) είναι ο παραβάτης και ο μετανάστης είναι απλά ο κλεπταποδόχος. Τόσο απλά».

Και τα ποσά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αυτών των μη ευκαταφρόνητων εισαγόμενων μεταναστευτικών μαζών δεν είναι καθόλου αστεία...
Όσο για την παραπάνω «μηνυτήρια αναφορά», ναι, θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ πλέον...
Γιατί, εφόσον η Πολιτειακή Ηγεσία (εκτελεστική και νομοθετική) αποδείχτηκαν εγκληματικά κατώτερες των περιστάσεων η ευθύνη πέφτει στους ώμους της αμέσως «επόμενης εξουσίας».
Προτού περάσει στα χέρια του ίδιου του Λαού...με ότι κι αν σημαίνει αυτό...
Εν ολίγοις:
Το μόνο ανάχωμα μεταξύ της de facto εγκληματικοποίησης της Κυβερνητικής Πολιτικής και της ανακλαστικής ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας και προκειμένου η τελευταία να ΜΗΝ αντιδράσει βίαια στην εγκληματική παραφορά της πρώτης, είναι η Δικαιοσύνη.
Εάν οι Δικαστές σταθούν αποφασιστικά απέναντι στην εγκληματική αντιλαϊκή συμπεριφορά των Κυβερνητών που προκαλεί θύματα (εξαθλιωμένους και νεκρούς) στον Λαό, τότε δεν θα χρειαστεί να πάρει ο Λαός την τύχη του και την Ζωή του στα χέρια του.
Εάν όχι, τότε αναπόφευκτα ο Λαός θα συνειδητοποιήσει πως την ανεπάρκεια αυτών των τριών πυλώνων της εξουσίας αυτός την πληρώνει με την ίδια του την ζωή...
Και ανακλαστικά θα στραφεί προς την μόνη εναπομείνασα ΟΔΟ διαφυγής:
Τη Βία. Την αυτοάμυνα. Την αυτοδικία. Το Αίμα....
Την Αφαίρεση Ζωών των «από πάνω» προκειμένου να σωθούν ζωές των «απλών Πολιτών», να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία, να αποκατασταθούν επιτέλους οι κοινωνικές ισορροπίες και η Νομιμότητα...
Όσο σκληρό και παράλογο κι αν ακούγεται, αυτή θα είναι η άμεση ανακλαστική αντίδραση μιας φτωχολογιάς που στην κυριολεξία πληρώνει με νεκρούς ΤΗΣ κάθε μέρα την εγκληματική ανεπάρκεια των θεσμικών Πολιτειακών εκπροσώπων...
Μια τέτοια κατάσταση είναι ακριβώς η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φάση της εισόδου ενός ανθρώπινου συνόλου στο «Επαναστατικό Δίκαιο»...


Βουλευτής, αυτός ο .... Άπορος κακομοίρης...που «αδίκως» (;) όλοι τα χώνουν...

Ως θρασύτατο κερασάκι της τούρτας ιδού μια ακόμη «πρόβλεψη» του Νομοθέτη για το ποιοί άλλοι δικαιούνται Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Απόρου.

Αναφέρει λοιπόν σχετικά ο παραπάνω Νόμος ως προς τους Δικαιούχους:

2δ. Ανασφάλιστοι πρώην βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα τέκνα).

Ακριβώς! Πως θα μπορούσαν να μην προβλέψουν να ευλογήσουν τα γένια τους;
Εδώ φρόντισαν οι τιμές του κυλικείου τους στη Βουλή να είναι χαμηλότερες ακόμη κι από κυλικείο Δημοτικού Σχολείου...ακόμη κι από ΚΨΜ Στρατιωτικής Μονάδας...
...αυτό θα άφηναν απ’ έξω;

Τι να σεβαστεί μετά από κάτι τέτοιες συμπεριφορές/εγκληματικές παραφορές των θεσμικών Εξουσιών της Πολιτείας ο Πολίτης;
ΤΙ;;;
Από ποιά συμπεριφορά των Θεσμών να εμπνευστεί μετά ο Πολίτης ώστε και η δική του συμπεριφορά να είναι... «κόσμια, ειρηνική και συνταγματική»; (και όχι πχ εξίσου εγκληματική και βίαιη;)

Θα επαναλαμβάνεται διαρκώς μέχρι να εισακουσθεί:

Η ύστατη ειρηνική συνταγματική διέξοδος απ’ αυτή την κόλαση των αναξιοπαθούντων Πολιτών, είναι η Δικαιοσύνη.
Πρέπει ν’ αποφασίσει επιτέλους να σταθεί στο ύψος της. Εφόσον οι Κυβερνήτες «ξέφυγαν» κι αρνούνται να «συνέλθουν».
Ν’ αποφασίσει επιτέλους να πλήξει με όλη την «ιερά μανία και ταχύτητα» που απαιτούν τέτοιες ιστορικές στιγμές όλη την «κόπρο του Αυγεία».
Ότι μα ότι κι αν κρύβεται πίσω απ’ τον εύσχημο ουδέτερο τίτλο: ΔΙΑΦΘΟΡΑ...
Εκεί είναι τα απαραίτητα λεφτά για την έξοδο από την Κρίση...στις διάφορες, κρυφές και φανερές Λίστες Λαγκάρντ...
Ας τα αναζητήσουν. Δυναμικά. Αποφασιστικά.
Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ας το κάνουν, έστω και τώρα...
Ας διεκδικήσουν με τη διαδικασία του άκρως επείγοντος πρόσληψη όσων χιλιάδων δικαστικών βοηθών και ότι εξοπλισμών χρειαστούν κι ας ελέγξουν ταχύτατα κάθε μα κάθε Δημόσια Προμήθεια, Διαγωνισμό και Απ’ ευθείας ανάθεση οποιουδήποτε μεγέθους έγινε τα τελευταία 20 χρόνια...
Ας βρούν τον τρόπο να καταλογίσουν ποινικές ευθύνες σε κάθε Πολιτικό που εμπλέκεται σε οποιαδήποτε ευρεθείσα υπόθεση διαφθοράς πέρα από παραγραφές και άλλες τέτοιες εγκληματικές νομοθετικές προβλέψεις.
Κι ας πάψουν επιτέλους να επιτρέπουν στους Κυβερνήτες να χτυπούν ανελέητα την φτωχολογιά με κάθε λογής χαράτσι και θανάσιμο αντιλαϊκό μέτρο...
Ας πάψουν επιτέλους να τα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ αποθρασύνοντάς τους ακόμη περισσότερο.
Καθιστάμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ εξίσου ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ γι’ αυτή την εγκληματική αντιλαϊκή θανάσιμη κατάσταση...
Προτού αναλάβει η ίδια η φτωχολογιά – η πλέμπα όπως αλαζονικά την αποκαλούν όλοι εκείνοι οι κύριοι Βαρώνοι «εκεί ψηλά» - μέσα στην απόγνωσή της να κάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει να κάνει όταν ξυπνάει μέσα της το ΑΙΜΑ και η ΕΞΕΓΕΡΣΗ...
Να μετατρέπεται σε αγέλη που καταστρέφει αλόγιστα τα πάντα στο διάβα της....
Μα ΤΑ ΠΑΝΤΑ....
Ακόμη κι αυτούς που αλαζονικά και σε «όρους του σήμερα» νοιώθουν «ασφαλείς» από το μένος της...

΄Οσο για αυτόν (το κάθε αυτόν) τον «κύριο εκεί πάνω» (στη μητρική του γλώσσα, τα «αγγλοσαξόνικα» θα έπρεπε να τον αποκαλέσω Lord») τον άλλοτε θεσμικό κι άλλοτε όχι, «ηγέτη» της κοινωνίας μας, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (ανάλογα τη θέση του στο «τραπέζι») συμμετέχει σ’ αυτή τη «σφαγή του Λαού και δη της φτωχολογιάς», ας σκεφτει τούτο:

η «μεταστροφή» της μάζας από τον «ύπνο και την υποταγή» στη «βίαιη έκρηξη» θα είναι αιφνίδια. Από προσάναμμα υπάρχει άφθονο. Αιτίες άφθονες. Η κατάλληλη αφορμή λείπει.

Κλείσε λίγο τα μάτια και οραματίσου αυτό το Ποτάμι αφρισμένης από την οργή Φτωχολογιάς να τρέχει στους δρόμους με τη λεπίδα στο χέρι και να σε ψάχνει....

Κατά τη γνώμη σου πόσο επαρκής θα είναι η ακριβοπληρωμένη φρουρά σου;
Πόσο ασφαλής νοιώθεις;

Γιώργος Ανεστόπουλος

Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις