3.000 μουτζαχεντίν πήγαν στη Ρουμανία. Τι δουλειά έχουν στα Βαλκάνια;



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Επιβεβαίωση για την πιθανή μετακίνηση 3000 ιρανών Μουτζαχεντίν στην Ρουμανία 
ΜετάφρασηΑπόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Όπως προκύπτει από διάλογο εργαζομένων του υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας στο κοινωνικό δίκτυο "Wordpress", επί του παρόντος η κυβέρνηση της Ρουμανίας και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την μεταφορά στην Ρουμανία περίπου 3.000 μελών της ιρανικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Μουτζαχεντίν Χαλκ», αναφέρει και η βρετανική εφημερίδα telegraph.
Υποτίθεται ότι σε περίπτωση έγκρισης της ρουμανικής κυβέρνησης τα μέλη της ιρανικής οργάνωσης θα εγκατασταθούν στην πόλη Κραϊόβα 50 km από την βουλγαρική πόλη Vidin.

Σύμφωνα με το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών, οι υπάλληλοι Raichiu John και Dana Brand ανέφεραν ότι, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρουμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών συζήτησαν το θέμα των ιρανών εξτρεμιστών και την εγκατάσταση τους στην Ρουμανία, σε συνάντηση τους που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες στις αρχές Δεκεμβρίου. Για τον ίδιο σκοπό μετέβη στη Ρουμανία ο Jonathan Weiner, σύμβουλος του αμερικανού ΥΠΕΞ e Τζον Κέρι, ο οποίος ασχολείται με το πρόβλημα της μετανάστευσης των «Μουτζαχεντίν Χαλκ».
Για την επιβεβαίωση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε ρεπορτάζ στην υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, εκεί, όμως, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, λέγοντας ότι το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο.
Πράγματι, η κοινοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη μετακίνηση στη χώρα περίπου 3.000 τρομοκρατών, ανεπίσημα, θα προκαλέσει βίαιη αντίδραση της ρουμανικής κοινωνίας ενάντια στην κυβέρνηση.
Σχόλιο: Εάν και εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί η μετακίνηση των 3.000 μελών της ιρανικής οργάνωσης αυτό αποτελεί σοβαρό θέμα ασφαλείας, όχι μόνο για την Ρουμανία αλλά για ολόκληρα τα Βαλκάνια. Το γεγονός εάν πραγματοποιηθεί πάντα παρομοιάζεται με την μαζική μετακίνηση ισλαμιστών ανταρτών μουτζαχεντίν στην Βοσνία –Εζεργοβίνη το 1995 και τις συνέπειες που επέφερε στην χώρα αυτή η μετακίνηση αυτή. Δηλαδή θα έχουμε πάνω από το κεφάλι μας 8.000 περίπου μουτζαχεντίν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις