ΣΥΡΙΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥΣ: ΕΙΣΤΕ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΙΟΝΙΣΤΩΝ

Ο Σύριος πρέσβης Bahjat Souleiman
Ο Σύριος πρέσβης Bahjat Souleiman
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η βουλή της Ιορδανίας ζητάει την απέλαση του Σύριου Πρέσβη.

Ο σύριος Πρέσβης στην Ιορδανία Bahjat Suleiman, χαρακτηρίσθηκε ως personna non grata  από τον Πρόεδρο της Ιορδανικής Βουλής Abdullah Obeidat, αφού σύμφωνα με τον τελευταίο δε σεβάστηκε το διπλωματικό πρωτόκολλο.
Αυτή η μομφή του αποδίδεται για  μια δήλωση του υψηλόβαθμου διπλωμάτη που χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ιορδανικού κοινοβουλίου “σκλάβο των σιωνιστών“.

Προς το παρόν η κυβέρνηση δεν εκφράστηκε αναφορικά με το αίτημα απέλασής του.

Το περιστατικό συνέβη μετά από μια σειρά αντιδράσεων της κυβέρνησης του Αμμάν κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Συρία.

Οι δεσμοί διαρήχθησαν όταν η κυβέρνηση της Ιορδανίας απαίτησε την αποχώρηση του  Προέδρου Bashar Al Assad.

Η Δαμασκός ερμήνευσε αυτήν τη θέση ως αποτέλεσμα της υποταγής της γείτονος χώρας στην ισραηλινή πολιτική.

Τα δυο κράτη έχουν υιοθετήσει ταυτόσημη  στάση όσον αφορά την Συρία.

Η Ιορδανία διατηρεί μια στρατιωτική βάση τρομοκρατών με την συμμετοχή Ισραηλινών.Διαθέτει  έναν προσφυγικό καταυλισμό όπου στρατολογεί  τζιχαντιστές που εκπαιδεύονται άρτια στον πόλεμο κατά της Συρίας υπό τηνεπίβλεψη και καθοδήγηση επίλεκτων σαουδαράβων και αμερικάνων στρατιωτικών στελεχών.

    Ο πρέσβης  πυροδότησε  το όλο κλίμα όταν χαρακτήρισε τον Πρόεδρο της Ιορδανικής Βουλής “σκλάβο του Σαουδάραβα μονάρχη”.Του καταλόγισε ότι  παραμένει “δέσμιος για  λίτρα πετρελαίου και αέριο” και ότι αποτελεί ” πιόνι του σιωνιστικού άξονα και πως το απολαμβάνει“.

Του καταμαρτυρά ότι είναι απλός “διεκπεραιωτής των εργοδοτών του και των πραγματικών αφεντικών” που είναι πάνω κι απ΄αυτά. Ενώ εξέφρασε την απορία του για το πως αυτός ο βουλευτής παριστάνοντας το  Θεό θ΄ αποφασίσει για κάτι που ουσιαστικά δεν τον αφορά, προσβάλλοντας κατάφωρα έναν ανεξάρτητο λαό και τον  Πρόεδρο του,  ”το λιοντάρι της Ανατολής” ,Bashar Al Assad.
(shamtimes και world bulletin)

πηγη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις