Ο Ξηρός, οι συνωμοσίες και ο ΣΥΡΙΖΑ


 











Η συνωμοσιλογία κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί το εθνικό μας χόμπι. Σε περιόδους δε, όπως η τωρινή, που τα θέματα τρομοκρατίας έρχονται στο προσκήνιο χτυπάει «κόκκινο».
Το επικρατέστερο σενάριο που κυκλοφόρησε τελευταία είναι ότι οι Αρχές άφησαν επίτηδες τον Χριστόδουλο Ξηρό ελεύθερο. Άφησαν δηλαδή έναν τρομοκράτη με δολοφονίες στο ενεργητικό του ελεύθερο για να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους του
ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης σε θέματα τρομοκρατίας, για να επανέλθει η θεωρία των δύο άκρων, για να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση το κλίμα ανασφάλειας και να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ξανά ότι υποθάλπει με τη στάση του τους τρομοκράτες.
Ενόψει δηλαδή της ελληνικής προεδρίας η κυβέρνηση, σύμφωνα με το σενάριο, προτίμησε -προκειμένου να χτυπήσει μικροκομματικά και παλαιοκομματικά τον ΣΥΡΙΖΑ- να υπάρχει έξω ο Ξηρός που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας. Προτίμησε να επανέλθουν –όπως και επανήλθαν- οι Αμερικανοί με «συμβουλευτικές» παραινέσεις και «αυστηρές παρατηρήσεις» που μας ντροπιάζουν ως χώρα.
Προτίμησε η κυβέρνηση να κινδυνεύουν τα μέλη της και όλο το πολιτικό φάσμα από έναν ενεργό τρομοκρατικό πυρήνα.
Και όλα αυτά γιατί; Για να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μα ούτως ή άλλως η «καραμέλα» που λέει ότι το σημερινό κόμμα του κ. Τσίπρα έχει σχέση με την τρομοκρατία νομίζω ότι έχει αρχίσει να λιώνει εδώ και πολύ καιρό.
Και έρχομαι τώρα στη στάση ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν αυτό το σενάριο που συζητιέται στα πηγαδάκια και το ανήγαγαν σε πολιτικό θέμα αιχμής. Στα πηγαδάκια ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Υποψίες του, θεωρίες του, ότι θέλει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να παραθέτει στοιχεία ή επιχειρήματα.
Μπορεί όμως να κάνει το ίδιο κάποιος που εκφέρει δημόσιο λόγο; Μπορεί η Αυγή (εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ) να το κάνει θέμα στο εξώφυλλό του; Όπως αποδείχθηκε μπορεί.
Και κάτι τελευταίο. Ένα κράτος που άφησε ελεύθερο το Νίκο Μαζιώτη γιατί πολύ απλά δεν μπόρεσε να τον δικάσει σε 18 μήνες, είναι δυνατόν να έχει στήσει ένα τόσο καλά οργανωμένο «κόλπο» για να εκμεταλλευτεί τον Χριστόδουλο Ξηρό; Στο κάτω - κάτω το «κόλπο» αυτό απαιτεί σχέδιο, οργάνωση, επιτελική δράση, ευστροφία, ενδελεχή παρακολούθηση. Είστε λοιπόν ακόμα σίγουροι ότι το έκανε πράξη η ελληνική κυβέρνηση;

πηγη
zeronews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις