Απίστευτο:ΜΚΟ πληρώνει “εθελοντές” για να οργανώσουν τον αγώνα κατά των μεταλλείων της Χαλκιδικής!

catapa-1

Ψάχνουν εθελοντές από το εξωτερικό μέσω προγραμμάτων EVS για να οργανώσουν τον αγώνα κατά των ορυχείων!
Τα προγράμματα Ευρωπαϊκού Εθελοντισμού (EVS) είναι προγράμματα κατά τα οποία νέοι έως 30 ετών πηγαίνουν σε μία χώρα και εργάζονται εθελοντικά σε ένα πρόγραμμα κοινωνικού, καλλιτεχνικού ή περιβαλλοντικού περιεχομένου. Τα προγράμματα αυτά
καλύπτουν το 70% περίπου του κόστους μετάβασης του εθελοντή, την διαμονή του, την διατροφή του, τα έξοδα μεταφοράς μέσα στη χώρα καθώς και ένα χαρτζιλίκι για τα προσωπικά του έξοδα. Τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνται από την ΕΕ (comission) και σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και εθνική συμμετοχή από την χώρα που ενέκρινε το πρόγραμμα.
Η βελγική ΜΚΟ CATAPA σε συνεργασία με την Ελληνική “Ευρωπαϊκό Χωριό” ψάχνει τρεις εθελοντές τους οποίους θέλει να στείλει στη Χαλκιδική για να οργανώσουν τον αγώνα των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία!
catapa-2

Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να μιλάει αγγλικά και ελληνικά, επικοινωνιακές δεξιότητες και να φέρει το laptop του στην υπηρεσία της ΜΚΟ.
Καθήκοντά του θα είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία, βελτίωση και συντήρηση του δικτύου των ενδιαφερομένων στην υπόθεση των μεταλλείων, η συντήρηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης κατά των μεταλλείων!
catapa-3

Η Catapa καλύπτει τα έξοδα του εθελοντή έως 636€ το μήνα αλλά δεν δέχεται ανθρώπους άνω των 30 και Βέλγους υπηκόους. Επίσης παρέχεται σύνδεση στο διαδίκτυο και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (υποχρεούται από την ΕΕ κάθε φορέας που κάνει EVS να τα παρέχει αυτά).
Απορίες(taxalia.blogspot.gr):
-Πληρώνει η ΕΕ ανθρώπους που πιθανόν να μπλεχτούν σε επεισόδια και εγκληματικές ενέργειες;
-Μέσα από τα social media υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει προτροπή σε εγκληματικές ενέργειες;
-Δυσκολευόμαστε να βρούμε το ΔΣ της Ευρωπαϊκό Χωριό στο site της οργάνωσης. Το καταστατικό που βρήκαμε δεν αναφέρει ονόματα, παρά μόνο αρχικά. Ποιοι συμμετέχουν;

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις