Κακά νέα: Φόβοι για πολιτική αστάθεια .. ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΜΜΕ ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.


 
 
- Στο επίκεντρο των διεθνώνΜέσων Ενημέρωσης και των παραγόντων των αγορών βρίσκεται εκ νέου η Ελλάδα, με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα και το «ράλι» του χρηματιστηρίου.

Θετικές εκτιμήσεις διατυπώνονται για τα ελληνικά ομόλογα και τις προοπτικές της οικονομίας, όμως παραμένει η έντονη αβεβαιότητα για την πολιτική σταθερότητα τη χρονιά που άρχισε πριν από μερικές ημέρες.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα JP Morgan δείχνει τις πολιτικές εξελίξεις και ιδιαίτερα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ως το βασικό ρίσκο της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα με ποσοστό πιθανοτήτων 50% και πλέον το

φθινόπωρο του 2014. 

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ....
...ότι η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και μία γενική εξομάλυνση του περιβάλλοντος θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς αλλάζει τις θέσεις του για να διεκδικήσει την εξουσία. 

Σημειώνει, όμως ότι βραχυπρόθεσμα για το Χρηματιστήριο, οι νέες εθνικές εκλογές και μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

«Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μπορεί να είναι τώρα πιο ασφαλή από τα πορτογαλικά», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της μεγάλης βρετανικής εταιρείας επενδύσεων Insight Investment Management, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. 


Ο διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας, Γκάρετ Κόλσμιθ, ανέφερε ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος να επιβληθούν πρόσθετες ζημιές στους επενδυτές ελληνικών ομολόγων μετά το «κούρεμά» τους το 2012. 

Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην πώληση 5ετών ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, η εταιρεία του θα εξετάσει την επένδυση σε αυτά, πρόσθεσε ο κ. Κόλσμιθ.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της το πρωτογενές πλεόνασμα που προέκυψε από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. 


Η WSJ κάνει λόγο για όρο- κλειδί των διεθνών πιστωτών που εκλπηρώθηκε έναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί.

 
«Από τελευταίος μαθητής πρόεδρος της τάξης» τιτλοφορεί την αναφορά της στη χώρα μας η η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, η οποία υπογραμμίζει την έμμεση προειδοποίηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρα προς τους πιστωτές: «Μη διακινδυνεύετε την πολιτική σταθερότητα με νέες απαιτήσεις. 

Αν στο πολιτικό σκηνικό επικρατήσουν ακραίες πολιτικές δυνάμεις, τότε η συνολική προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας κινδυνεύει με αποτυχία».

Από την πλευρά του, το Forbes έκανε εκτενή αναφορά στην άνοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε άρθρο με τίτλο «Πώς να επενδύσετε στην κορυφαία αγορά του κόσμου για το 2014».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις