Σιωπή και αμηχανία λίγο πριν την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας

Και μετά τον αποχαιρετισμό, σιωπή. Εκκωφαντική σιωπή από την Ηρώδου του Αττικού.
Μέγαρο Μαξίμου και Προεδρία της Δημοκρατίας απέφυγαν- έστω διά των υμέτερων παπαγαλακίων- να διαψεύσουν την σημειωλογία του αποχαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας στο προσωπικό.
Κι όμως η απόφαση έχει ληφθεί ήδη: O Kάρολος Παπούλιας θα έχει εγκαταλείψει την Προεδρία της Δημοκρατίας ως το Φθινόπωρο του 2014. Με την παραίτησή του και την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας-του Αντώνη Σαμαρά, όπως έχει αποκαλύψει το «Κουρδιστό Πορτοκάλι»-η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που θα σχηματισθεί θα έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει απερίσπαστη ως το 2016.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας να σχηματισθεί πριν τις ευρωεκλογές αν το επιβάλλουν-που θα το επιβάλλουν-οι περιστάσεις.

Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να παίξει καταλυτικό ρόλο και να αναδείξει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ως μοναδική επιλογή; Οι πληροφορίες μας θέλουν την άρνηση της Γερμανίας να αποδεχθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους, (αρνούμενη με τον τρόπο της να επιβραβεύσει το πλεόνασμα της αυτοθυσίας των πολιτών, την ώρα που τα κλεμμένα δις της διαπλοκής είναι παρκαρισμένα σε ασφαλείς τράπεζες), να γίνεται ο καταλύτης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Οι Γερμανοί αρνούνται κούρεμα του χρέους και δεν ακούνε ευχάριστα την μετακύληση- σε βάθος αιώνων- της αποπληρωμής του!

Μ΄ αυτή την μέθοδο έχουν αποφασίσει να δώσουν τέλος στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία δεν έχει καμία τύχη σε περίπτωση που δεν έλθει το πολυπόθητο κούρεμα. 

Γιατί όμως οι Μέρκελ και Σόιμπλε θέλουν να τελειώνουν με την παρούσα σύνθεση της κυβέρνησης; Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αδυναμία της κυβέρνησης Σαμαρά να ακουμπήσει τους βαρόνους της διαπλοκής. Οι Γερμανοί που γνωρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες πολιτικούς σαν την τσέπη τους, έχουν αποφασίσει πως όσα χρήματα και να δανείσουν στους Έλληνες, τελικά αυτά θα καταλήξουν προσωπικές καταθέσεις μιας χούφτας ολιγαρχών στο εξωτερικό. 

Μπορεί κανείς να φαντασθεί πως αισθάνεται ο Σόιμπλε στην ιδέα ότι τα δις των Ευρωπαίων πολιτών καταλήγουν στα ταμεία των εγχώριων ολιγαρχών, όπως άλλωστε όλες οι ευρωπαικές ενισχύσεις προς την Ελλάδα από την εποχή των περίφημων ΜΟΠ.

Τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι Αμερικάνοι είναι σε θέση να γνωρίζουν που καταλήγει το χρήμα που δανείζεται η χώρα μας. Το χρέος των Ελλήνων πολιτών είναι τα δις ευρώ που έχουν παντελονιάσει μια χούφτα ολιγάρχες. Οι Γερμανοί θέλουν να τελειώνουν με την κυβέρνηση Σαμαρά γιατί διαπιστώνουν ότι αδυνατεί να μεταρρυθμίσει τον σαθρό κρατικό μηχανισμό-ο οποίος είναι στημένος για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα τζάκια της διαπλοκής-και παραμένει έρμαια των νταβατζήδων.

Πιστεύουν πως μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θα μπορούσε να προχωρήσει κάπως τις μεταρρυθμίσεις αλλά και να επιβληθεί στους ολιγάρχες- αφού πρώτα πραγματοποιήσει τομές στην Δικαιοσύνη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις (στην διάρκεια πρόσφατου ταξιδιού του) οι οποίες και τον αφορούν μια και πρέπει να βρεθεί ένα πρόσχημα που να δικαιολογεί την παραίτησή του, πριν ολοκληρωθεί η προεδρική θητεία την Άνοιξη του 2015.

Στην κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας θα συμμετέχουν και πρώην Συριζαίοι-βλέπε Τατσόπουλος-ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και πρόσωπα που σήμερα δηλώνουν αντιμνημονιακοί (και ακτιβίστριες) να γίνονται οι προβεβλημένοι υπουργοί του κοντινού μέλλοντος.

Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο δάστημα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες...



kourdistoportocali

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις