Διπλό χτύπημα στην Ελλάδα από την Goldman Sachs

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, που βρίσκεται σχεδόν πίσω από όλα τα μεγάλα deals που γίνονται αυτό τον καιρό στην Ελλάδα, ετοιμάζεται και η ίδια να επενδύσει στη χώρα μας.
Μπορεί να ακούγεται «υπερβολικό», όμως απηχεί 100% την πραγματικότητα:
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, η οποία βρίσκεται σχεδόν πίσω από όλα τα μεγάλα deals που γίνονται αυτό τον καιρό επί ελληνικού εδάφους, ετοιμάζεται και η ίδια να επενδύσει στη χώρα μας! Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να χτυπήσει σε δύο μέτωπα:

α) θα καλύψει ένα μεγάλο μέρος της αύξησης κεφαλαίου που ετοιμάζεται να κάνει η Geniki Bank, στο πλαίσιο της μετεξέλιξης της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις με το μάνατζμεντ της ελληνικής τράπεζας βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και αν όλα πάνε καλά, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Goldman Sachs θα καλύψει έως και το 40% του ποσού που θα ζητηθεί

β) θα επιδιώξει να εξαγοράσει ασφαλιστική εταιρία, η οποία έχει παρουσία στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να την διευρύνει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα έχει συζητήσει με τις διοικήσεις δύο εταιριών του κλάδου, χωρίς όμως να καταλήξει. Τώρα, βρίσκεται σε αναζήτηση τρίτου υποψήφιου στόχου και όλα δείχνουν ότι τον έχει εντοπίσει.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση, οι κινήσεις αυτές θα «διαφημιστούν» ως ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, αν και όποτε βεβαίως ολοκληρωθούν.

voria

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις