Απλές ιστορίες για ψαγμένα παιδιά..... Η Σουηδία ελέγχεται από δυο οικογένειες τους Vallenberg και Boniers.


Hitler with the Swedes in 1939
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο βασιλιάς Gustav V της Σουηδίας με τον Χίτλερ….
Η  δυναστεία wallenberg κυριάρχησε στη Σουηδία όταν κατόρθωσε και άρπαξε το ιμπεριο του Kruger του βασιλιά των σπίρτων (ναι αυτών που είχαμε και στην Ελλάδα), όταν αυτός φαλίρισε.
Οι Wallenberg είχαν αδελφική φιλία με τονGöring, ναι, τον χιτλερικό καλά διάβασες.

Ήταν η χιτλερική Γερμάνια που έδωσε στους Wallenber την τεχνογνωσία για την αυτοκινητοβιομηχανία και τα αεροπλάνα SAAB.
Ήταν ο Wallenberg που (πίεσε) τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση να επιτρέψει στα Γερμανικά στρατεύματα να χρησιμοποιούν τα τραίνα της Σουηδίας για αποστολές στρατευμάτων στο Ρωσικό μέτωπο.
Τα μεταλλεία Wallenberg που προμήθευαν μεταλλεύματα σε όλη τη διάρκεια του πολέμου τη Χιτλερική Γερμάνια
Η δυναστεία Wallenberg ξεκινά από τον Andre Oscar Wallenberg, ο οποίος προχώρησε στη σύσταση τράπεζας το 1856 στη πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη. Η δυναστεία επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ελίτ της Σουηδίας, διαθέτοντας μεταξύ άλλων μέλη της σε τράπεζες, πολιτικά κόμματα, αλλά και στη βιομηχανία, όπου φθάνει να αντιπροσωπεύει το 40% περίπου της εγχώριας αγοράς.
Το όνομά τους έχει συνδεθεί με τον Raoul Wallenberg, τον Σουηδό διπλωμάτη, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στην Ρωσία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αφού είχε σώσει πολλές χιλιάδες Εβραίους από τους Ναζί. Ήταν διπλωμάτης στην Βουδαπέστη κατά τον Β' ΠΠ και εξέδωσε χιλιάδες "προστατευτικά διαβατήρια" σε Εβραίους, ενω φιλοξένησε πάρα πολλούς στα σπίτια του. Η γιαγιά του παππού του Ραούλ ήταν Εβραία απο την οικογένεια των Benedicks που έφθασαν στην Σουηδία το τέλος του 18ου αιώνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις