ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ........ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ......

 

Ακόμα πιο εύκολη κάνουν την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών με τον νέο Μεταναστευτικό Κώδικα, αφού μειώνει τα απαιτούμενα ένσημα στα 50 ετησίως! Το σκεπτικό είναι ότι θα τους δοθούν γρήγορα χαρτιά για να φύγουν για χώρες της ΕΕ. Εδώ δεν υπάρχουν δουλειές ούτε για δέιγμα.

Κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν δημιουργικά στην επικείμενη συζήτηση του Μεταναστευτικού Κώδικα που εισάγεται την προσεχή εβδομάδα για επεξεργασία στη
Βουλή, απηύθυνε πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Όπως ανέφερε, με τον Μεταναστευτικό Κώδικα ενοποιούνται 20 νόμοι, 6 Προεδρικά Διατάγματα και 42 Κανονιστικές Πράξεις και εκτός από την ενοποίηση της νομοθεσίας, το κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά και στο ζήτημα της ιθαγένειας. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι ανοίγει ο δρόμος, χιλιάδες μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και είχαν χαρτιά μόνο για τη χώρα, να μπορούν πλέον να μεταναστεύσουν στην ΕΕ, καθώς η ανεργία στην Ελλάδα είναι σε τέτοια επίπεδα που δεν τους βοηθά στην εξεύρεση εργασίας. Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε επίσης ότι με την «άδεια του επί μακρόν διαμένοντος», παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από μετανάστες θα μπορούν να αποφασίζουν στα 18 τους χρόνια αν θα πάρουν την ιθαγένεια ή όχι. Ο Μεταναστευτικός Κώδικας μειώνει τη γραφειοκρατία και προβλέπει ότι τα απαιτούμενα ένσημα μειώνονται στα 50 ετησίως από 150 που είναι σήμερα, είπε επίσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, οι νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα είναι σήμερα 473.424, κατέχουν, δηλαδή, άδεια σε ισχύ. Από αυτούς οι 232.000 είναι στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και με τον Μεταναστευτικό Κώδικα αναμένεται να διευκολυνθούν οι διαδικασίες για περίπου 33.000 ακόμη μετανάστες από το σύνολο των 65.000 που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.


ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις