Τέλος στο θρίλερ για το διπλό φονικό των παλληκαριών της ΟΜΑΔΟΣ ΔΙΑΣ - συνελήφθη ο καταζητούμενος για το μακελειό στου Ρέντη..

 
 
Στα χέρια της αστυνομίας στο Μενίδι έπεσε σήμερα το πρωί ο καταζητούμενος ομογενής Γιώργος Εμερτζίδης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ιωάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.
Είχε αφεθεί ελεύθερος
Ο Γιώργος Εμερτζίδης, ομογενής από το Καζακστάν, γνωστός και ως «Γιούρα», και άλλοι δύο συνεργοί του είχαν καταδικαστεί σε δις ισόβια και επιπλέον σε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τη δολοφονία των αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην περιοχή του Ρέντη την 1η Μαρτίου του 2011.
Τελικά, συνελήφθη έπειτα από εκτενείς έρευνες στις 5 Μαΐου του 2011.
Η δίκη του έγινε σε δύο σκέλη: το πρώτο αφορούσε στη ληστεία που είχε προηγηθεί της καταδίωξης σε περίπτερο στο Μενίδι και το δεύτερο στη δολοφονία των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.
Στο πρώτο μέρος της δίκης είχε κριθεί αθώος και είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους του σωφρονιστικού συστήματος και για το οποίο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα η -αποπεμφθείσα πλέον- διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Να σημειωθεί ότι ο Εμερτζίδης είχε αφεθεί ελεύθερος για την υπόθεση της ληστείας πριν από την παρέλευση του 18μήνου. Όσον αφορά στο δεύτερο και πιο σημαντικό κομμάτι της δίκης που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 για τη δολοφονία των αστυνομικών, ο συλληφθείς στην αρχή παρουσιαζόταν στο δικαστήριο, ωστόσο λίγο πριν από την… ώρα της κρίσης και την ετυμηγορία του δικαστηρίου τα ίχνη του εξαφανίστηκαν.
Από τον Μάρτιο του 2013, οπότε και το δικαστήριο απεφάνθη, παρέμενε καταζητούμενος και, τελικά, συνελήφθη σήμερα.
 
Πηγή ➤ zougla
 
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ
 
Συνελήφθη σήμερα (6-2-2013) τα ξημερώματα, στην περιοχή των Αχαρνών, 26χρονος ομογενής, ο οποίος αναζητούνταν για την εμπλοκή του στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας των δυο Ειδικών Φρουρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, την 1-3-2011 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Για την ανθρωποκτονία και τα λοιπά αδικήματα που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο συλληφθείς διώκετο με καταδικαστική Απόφαση, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή δις ισόβια κάθειρξη, επιπλέον κάθειρξη 62 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι αναζητούνταν από 20-3-2013, όταν δεν εμφανίστηκε στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, στο οποίο εκδικάζονταν η συγκεκριμένη υπόθεση, παραβιάζοντας και τους περιοριστικούς όρους διαμονής, που του είχαν επιβληθεί με βούλευμα, μετά την αποφυλάκιση του την 2-10-2012.

Η σύλληψη του επετεύχθη κατά τη διάρκεια διενεργείας ελέγχων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, ενώ σήμερα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκτελέσεως Ποινών και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις