Αντίο Ελλάδα, αντίο Κύπρος...

Έχουμε γίνει μονότονοι, λέγοντας και γράφοντας από αυτό εδώ το αδέσμευτο βήμα πως οι Τούρκοι ετοιμάζονται για καίριο χτύπημα κατά της Ελλάδος, με στόχο ελληνικά εδάφη. Ήδη πολύ πρόσφατα το πρώτο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου 737 AEW&C παραδόθηκε από την αμερικανική Boeing στην τουρκική πολεμική αεροπορία.
Μέχρι τα μέσα του 2015 θα έχουν παραδοθεί και τα υπόλοιπα τρία αεροσκάφη, και βέβαια η τουρκική αεροπορία θα έχει πλέον την απόλυτη δυάδα πολλαπλασιαστών ισχύος σε υπηρεσία: Αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, ελέγχου και συντονισμού αεράμυνας. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι ανακοινώθηκε ότι τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F 35 η τουρκική Αεροπορία τα παραλαμβάνει σε 55 μήνες από σήμερα (και η πρώτη Μοίρα θα είναι επιχειρησιακή το 2020) σημαίνουν αντίο Ελλάδα (και Κύπρος).

Έτσι, οι Τούρκοι βάζουν στο μουσείο το σύνολο του ελληνικού επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, με μεγάλα ερωτηματικά να δημιουργούνται ακόμα και για τις δυνατότητες εντοπισμού των F-35 από τα ελληνικά ΑΣΕΠΕ ΕΜΠ-145 Εrieye. Τα τουρκικά B737 ΜΕSΑ, δεν είναι απλά αεροσκάφη. Μιλάμε για το πρώτο δυτικό αεροσκάφος το οποίο έχει την δυνατότητα να εξαπολύει τον ''απόλυτο'' ηλεκτρονικό πόλεμο, με πανίσχυρους πομπούς από τις ίδιες κεραίες και λοβούς οι οποίοι εκτελούν διαμορφώσεις C3! Θα έχει την δυνατότητα να υποκλέπτει το σύνολο των ηλεκτρονικά μεταδιδόμενων φωνητικών ή ψηφιακών πληροφοριών, και εν συνεχεία ανάλυσής τους και αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο τις στρατιωτικές πληροφορίες, αλλά και τις πολιτικές που θεωρούν αξιοποιήσιμες. Με αυτό τον τρόπο το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού αποκτά έναν "μεγάλο αδελφό" στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, που θα μπορεί να παρακολουθεί όλες τις φωνητικές ή ψηφιακές μεταδιδόμενες πληρφορίες. Αυτό το σύστημα από τις επόμενες εβδομάδες θα αποτελεί τον κορυφαίο πονοκέφαλο της ελληνικής αεροπορίας και γενικότερα του ελληνικού δικτύου αεράμυνας.

Η Τουρκία δημιουργεί μια πανίσχυρη εναέρια δύναμη κρούσης, την κορυφαία σε δυνατότητες εντός ΝΑΤΟ (πλην ΗΠΑ) και πλέον τα ερωτήματα γίνονται αμείλικτα για την ελληνική ασφάλεια. Αλλάζουν τα δεδομένα σε ολόκληρο το μέτωπο, από τον Έβρο μέχρι την Αμμόχωστο. Είναι βέβαιο ότι αν οι Τούρκοι εμφανίσουν στο Αιγαίο τα F-35, αυτά ως μαχητικά πρώτου πλήγματος θα επιχειρήσουν νύκτα σε αποστολές κρούσης, είτε κατά της Ελλάδος είτε και κατά της Κύπρου, και κανείς δεν θα μπορέσει να τα εντοπίσει με το υπάρχουν δίκτυο αεράμυνας. Σε δεύτερη φάση, με πλήρως κατεστραμμένο το επίγειο δίκτυο αεράμυνας από το πρώτο κύμα των F-35, θα ακολουθήσουν οι μάζες των F-16 για να αποτελειώσουν ότι ξεκίνησαν τα F-35. Σε περίπτωση που μέχρι το 2016 έχει πιστοποιηθεί στο F-35 και το βλήμα αέρος-αέρος Μeteor, τότε πρακτικά είναι αδύνατον να επικρατήσουν σε αερομαχία τα ελληνικά μαχητικά.

Τι πράττει η ελληνική πολιτική ηγεσία προς αντιμετώπιση της θανάσιμης απειλής; Πολλά και θαυμαστά: Πετσοκόβει και τις πλέον αναγκαίες πολεμικές δαπάνες, γιατί έτσι θέλει ο Τόμσεν! Κυνηγάει ''φασίστες'' και αναζητά ανύπαρκτα οπλοστάσια! Καταρτίζει αντιρατσιστικά νομοσχέδια, σε βάρος του ανυπεράσπιστου Έλληνα, που του παίρνει το σπίτι και την πατρίδα, αλλά τον στιγματίζει ταυτόχρονα και ως ''ρατσιστή''.

Εμείς τι να πούμε; Αντίο Ελλάδα, αντίο Κύπρος...


ΕΛΚΕΔΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις