Το καλά κρυμμένο μυστικό του Αλέξη Τσίπρα




Από τον Κιθ Ρίτσαρντς

Τι συμβαίνει με τον Τσίπρα;

Αυτό το ερώτημα απασχολεί τους ψηφοφόρους του Τσίπρα αλλά και τις αλανιάρες συνιστώσες, οι οποίες έσπευσαν να αυτοδιαλυθούν ώστε να γίνουν κόμμα εξουσίας και να μπαινοβγαίνουν ευτυχισμένες και αεράτες στα γραφεία της διαπλοκής ώστε να κανονίζουν τις δουλειές.

Ότι έκαναν δεκαετίες τώρα και οι πασόκοι που ξεκίνησαν με τα αμπέχωνα από τα Εξάρχεια και τώρα κονομημένοι κουρνιάζουν στις φυλλωσιές της Φιλοθέης και του Παλαιού Ψυχικού.

Ο Τσίπρας λοιπόν έριξε μια καλή ζαριά με τον νεαρό Σακελλαρίδη στην Αθήνα και έκανε και μια παπαριά με την επιλογή Βουδούρη για την Πελοπόννησο. Όλοι λοιπόν αναρωτιούνται γιατί ο Τσίπρας, με την συγεκριμένη επιλογή, προσπάθησε να δικαιώσει όσους τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν ότι στην Κουμουνδούρου βρήκε καταφύγιο το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

Ο Βουδούρης δήλωσε στο δελτίο του Ευαγγελάτου ότι τον διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ γιατί απαιτούσε μαζί με το μνημόνιο να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή και μεταρρυθμίσεις. Όταν τον ρώτησε ο Ευαγγελάτος εάν με τις μεταρρυθμίσεις εννοεί και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ο καιροσκόπος και πολιτικός γυρολόγος τυχοδιώκτης Βουδούρης είπε ευθαρσώς ΟΧΙ!

Λες και μπορεί να σωθεί αυτό το μπουρδέλο κράτος με τους αγράμματους (εκτός ΑΣΕΠ) δημοσίους υπαλλήλους-κομματόσκυλα, πασόκους και νεοδημοκράτες, που δεκαετίες τώρα διορίζουν τα ξιπασμένα κόμματα εξουσίας. Ο μεταρρυθμιστής λοιπόν Βουδούρης δήλωσε ότι δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και δεν πρέπει να κλείσουν και "κοινωφελείς" δημόσιοι οργανισμοί. Για τέτοιον μεταρρυθμιστή μιλάμε. Λίρα εκατό.

Ο Τσίπρας λοιπόν επέλεξε έναν πολιτικό κ. Τίποτα για να κατεβάσει στις δημοτικές εκλογές και έχει τον λόγο του. Έναν λόγο που έχει να κάνει με το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον.

Ο Τσίπρας δεν είναι ανόητος ώστε να επιλέγει ένα καμμένο χαρτί όπως ο Βουδούρης ή να φλερτάρει με τον Κουβέλη, όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Ο Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον είναι να παραμείνει αν είναι δυνατόν αιώνιος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι΄ αυτόν τον ρόλο είναι φτιαγμένος. Σ΄ αυτόν τον ρόλο ταιριάζουν γάντι τα προσόντα του, δηλαδή το γεγονός ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του.

Σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προνομιακός συνομιλητής ξένων ηγετών, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ, μιλάει με τα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα και διατηρεί αλώβητο το όποιο πολιτικό του κεφάλαιο. Το βάζει στον τόκο όπως θα έλεγε και ο Μπένι.

Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι σαν πρωθυπουργός δεν θάχει διάρκεια για πάνω από ένα χρόνο και στην συνέχεια θα τον κατασπαράξουν οι Λαφαζάνηδες. Είναι πιθανό ο Τσίπρας να έχει την τύχη να κυβερνήσει τη χώρα δυο φορές.

Τώρα όμως γνωρίζει πολύ καλά πως αν βρεθεί στην εξουσία θα φύγει νύχτα. Άρα κάνει, με έξυπνο τρόπο για να μην καρφώνεται, ότι μπορεί για να μην γίνει πρωθυπουργός. Γι΄ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που αυτοκτονούν οι συμπολίτες μας θυμίζει σαράβαλο ζουνταπ στην ανηφόρα. Αντί να φύγει μπροστά χάνει κάθε τόσο τον βηματισμό του. Μάλιστα ο ίδιος ο Τσίπρας τρέμει την μέρα που οι δημοσκοπήσεις θα μπορούσαν να τον δείχνουν μπροστά 10 μονάδες.

Ο Τσίπρας, σαν αριστερός, θα ήθελε να έχει την πολιτική καριέρα ενός Φλωράκη (να το δώσουμε στο γιο του Πέτρου) ή μιας Παπαρήγα που έμειναν στην αρχηγία όσο και ο Τσαουσέσκου. Το ίδιο θα κάνει κι ο Κουτσούμπας αν προσέχει λίγο την δίαιτά του. Ούτε με μπουλντόζα δεν θα του πάρουν την καρέκλα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να κυβερνήσει έπρεπε να έχει στη θέση του Τσίπρα, την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είναι η μόνη που διαθέτει εντυπωσιακό βιογραφικό και πέρα από τις σπουδές της είναι μια πετυχημένη δικηγόρος πρώτης γραμμής, έχοντας αναλάβει σοβαρές υποθέσεις στην καριέρα της.

Αντίθετα ο Αλέξης απολαμβάνει έναν ρόλο που δεν θα μπορούσε να ονειρευθεί. Έναν ρόλο που είναι κομμένος στα μέτρα του κι αυτός δεν είναι άλλος από το επάγγελμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
 
 
kourdistoportocali

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις