ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

 
Το χρήμα έγινε Θεός. Τα μαιευτήρια έγιναν σουίτες, βγάλαμε τον πόνο και την αναμονή από τη γυναίκα και προσθέσαμε νυστέρια, φάρμακα και γάλα σε σκόνη.
 Η εκπομπή "Πρωταγωνιστές" με τον Σταύρο Θεοδωράκη παρουσίασε τον λόγο που οι Ελληνίδες γυναίκες δεν γεννούν κατά
μεγάλο ποσοστό φυσιολογικά. 

Μια γέννα έφτασε να στοιχίζει στην Ελλάδα όσο οι μισθοί ενός έτους. Ζούμε στη χώρα με τις περισσότερες καισαρικές στον κόσμο, και τις περισσότερες ιδιωτικές θερμοκοιτίδες. Ο ένας, θυσίασε τις αρχές του, ο άλλος τον όρκο του και οι γυναίκες πείστηκαν ότι είναι φυσιολογικό να σημειώνεις στην ατζέντα σου 17:00 με 19:00 καισαρική. 

Να σου καθορίζει το πρόγραμμα του γιατρού και το ρεπό του άντρα σου πότε θα γεννήσεις το παιδί σου. Ο ΟΗΕ πρόσφατα κατήγγειλε την Ελλάδα για κακοποίηση των γυναικών μέσω των καισαρικών τομών, και για έλλειψη σεβασμού προς την έγκυο γυναίκα. Τα ίδια λένε και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Οι γιατροί προσπαθούν να πείσουν τη γυναίκα να κάνει καισαρική. Οταν ο γιατρός έχει στην επίβλεψή του δύο τρείς γυναίκες με μικρή διαφορά ημερών η μία από την άλλη για να γεννήσει, κανονίζουν τα ραντεβού το ένα μετά το άλλο συγκεντρώνοντας τις εγκύους την ίδια μέρα που βολεύει το γιατρό συνήθως παρασκευή είτε για να μην τους χαλάσει το σαββατοκύριακο, είτε για να μην ταλαιπωρούνται να πηγαινοέρχονται στα μαιευτήρια.

Ορισμένες γυναίκες επιμένουν να λένε στο γιατρό τους να γεννήσουν φυσιολογικά. Στην αρχή και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι θετικοί, αλλά μόλις η γυναίκα μπαίνει στο μήνα της συνήθως λένε "ωραία, και τώρα ας προγραμματίσουμε την καισαρική σου". 

Ακόμη κι αν επιμένει η γυναίκα να γεννήσει φυσιολογικά, εκείνος είναι αντίθετος να την ενθαρρύνει να περιμένει ως την τελευταία στιγμή, και συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις ο γιατρός να βάζει τη γυναίκα να υπογράφει ενα χαρτί το οποίο λέει ότι παίρνει η ίδια όλη την ευθύνη αν θέλει να γεννήσει φυσιολογικά και ότι ο γιατρός δεν φέρει καμία ευθύνη αν κάτι δεν πάει καλά. 

Οι επιπτώσεις και τα προτερήματα μιας γέννας

Φυσιολογική γέννα:

1. Η μητέρα μετά τη γέννα μπορεί να τρώει και να πίνει κανονικά, να κάνει το μπάνιο της και να περπατήσει. 

2. Μια φυσιολογική γέννα έχει μισό λίτρο απώλεια αίματος.

3. Η μητέρα μπορεί να θηλάσει το μωρό άμεσα κατά 80%.

4. Η μητέρα νιώθει την κάθε στιγμή αυτής της μοναδικής στιγμής.


Καισαρική τομή: 

1. Η μητέρα βρίσκεται καθηλωμένη για αρκετές ώρες μέχρι να αναρρώσει. 

2. Μια καισαρική τομή έχει 1 λίτρο απώλεια αίματος.

3. Ο θηλασμός στην καισαρική τομή είναι πιό δύσκολο να επιτευχθεί, και αυτό έχει αποδειχθεί και στατιστικά ότι με την καισαρική έχουν πιθανότητα 50%. 

4. Τα περισσότερα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τομή έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν με αναπνευστική δυσχέρεια στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. 

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει ότι μόνο ενα 15% είναι δικαιολογημένο για ιατρικούς λόγους να γίνεται καισαρική στη γυναίκα. Στην Ελλάδα όμως αυτή τη στιγμή στα ιδιωτικά μαιευτήρια η καισαρική αγγίζει το 65%, και είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά παγκοσμίως. 

Μια καισαρική τομή από το υπουργείο υγείας κοστολογείται 1200 ευρώ, ενώ ένας φυσιολογικός τοκετός 600 ευρώ. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τον βασικό λόγο που επιμένουν οι γιατροί να γεννούν τα παιδιά με καισαρική τομή.
atheatignosi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις