ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ....Η ΑΜΒΡΟΣΙΑ....!!!

  
Το συγκεκριμένο γάλα, δεν έχει καν τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του αγελαδινού γάλακτος. Δεν περιέχει καθόλου λακτόζη που προκαλεί αέρια και φούσκωμα σε πολλούς, καθόλου χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά.
 Το γάλα αμυγδάλου είναι πλούσιο σε ασβέστιο ένα δομικό συστατικό ζωτικής σημασίας για την υγιή κατάσταση των οστών και των δοντιών. Επίσης, βοηθάει στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων, προάγει την έκκριση των ορμονών και βοηθάει στις συσπάσεις των μυών κίνησης. Μια καλή πηγή πλούσια σε λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως
βιταμίνη Α, Ε οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά ενισχύοντας την ανοσία και προστατεύοντας τα κύτταρα και τους ιστούς του σώματος. Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγιή όραση και βοηθάει στην κανονική ανάπτυξη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην επανόρθωση των ελεύθερων ριζών και διατηρεί το δέρμα υγιές και λαμπερό. Επίσης, βοηθάει στην καλή λειτουργία του ήπατος και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Το γάλα αμυγδάλου είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Β2 ή αλλιώς ριβοφλαβίνη η οποία βοηθάει στην κυτταρική αναπνοή βοηθώντας τα κύτταρα να απορροφήσουν αποτελεσματικά το οξυγόνο, στη σωστή ανάπτυξη των κυττάρων και στην ενυδάτωση του δέρματος. βιταμίνη D που βοηθάει στην οικοδόμηση γερών οστών, δοντιών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και της νόσος του Αλτσχάιμερ.  Πλούσιο επίσης σε φώσφορο, μαγνήσιο και μαζί με το ασβέσιο ρυθμίζουν την πίεση του αίματος και είναι απαραίτητα για την μυϊκή σύσπαση.





ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βαζουμε 1 κουπα αμυγδαλα μεσα σε ενα μπολ με νερο και το αφηνουμε γυρω στις 8 ωρες
Αφου περασει το 8ωρο στραγγιζουμε τα αμυγδαλα και τα βαζουμε στο μπλεντερ μαζι με 4 κουπες νερο.....(αν το θελουμε πιο πηχτο μπορουμε να βαλουμε 3 κουπες νερο)
Επισης για να τονωσουμε τη γευση προαιρετικα βαζουμε μεσα μερικους σπορους απο κλωναρακι φυσικης βανιλιας η οτι αλλο σε γευση μας αρεσει...
Τα χτυπαμε στο μπλεντερ περιπου 2-3 λεπτα
Το μειγμα πριν το τοποθετησουμε σε μπουκαλι το σουρωνουμε σε ενα τουρμπανι.....μια γαζα....η ενα δυχτακι απο μπομπονιερα ωστε να σουρωθει μονο το υγρο κομματι του μειγματος
Το υπολλοιπο που μενει μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε για να παρασκευασουμε κουλουρακια η για ντρεσινγκ σε σαλατες....
Οπως βλεπετε δεν πεταμε τιποτα κι εχουμε ενα γαλα σκετη αμβροσια που ειναι ευεργετικο για τον οργανισμο και διατηρειται στο ψυγειο εως 4 μερες....
Νιωστε την χαρα της δημιουργιας και ευεργετειστε τον οργανισμο σας...
Δοκιμαστε το και θα με θυμηθειτε...

SINOMOSIOLOGOS
sinomosiologos.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις