Ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι: Oλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τελετή έναρξης

Ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι: Oλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την τελετή έναρξης
Μπορεί μερικοί αγώνες να ξεκίνησαν ήδη, όμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ουσιαστικά ξεκινάνε επίσημα με την τελετή έναρξης. Στο Σότσι της Ρωσίας που φιλοξενεί φέτος τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η τελετή έναρξης είναι σήμερα 7 Φεβρουαρίου, ωστόσο θα είναι κάτι πολύ
διαφορετικό απ ‘οτι περιμέναμε.
Σύμφωνα με τα παγκόσμια μέσα, πρόκειται για την πιο δαπανηρή χειμερινή διοργάνωση στην παγκόσμια ιστορία και σύμφωνα με τις φωτογραφίες που διέρρευσαν, πρόκειται επίσης και για την πιο κιτς.
Εκτός από την αποτυχημένα κυβιστική αισθητική και το τεράστιο κόστος της διοργάνωσης, τι χαρακτηρίζει την φετινή τελετή έναρξης:
Υπερβολή
Στις τελευταίες διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, οι χώρες υποδοχής έχουν σηκώσει πολύ τον πήχη με υπερβολικές τελετές έναρξης. Χαρακτηριστικό η τελετή στο Πεκίνο το 2008 με 14.000 συντελεστές. Σύμφωνα με φήμες, η Ρωσία πλησιάζει αυτή την υπερβολή, σκοπεύοντας να επισκιάσει ακόμα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, χωρίς να λυπηθεί τις δαπάνες.
Μυστικοπάθεια
Δεν ξέρουμε ακριβώς τι πρόκειται να συμβεί – και αυτό γίνεται επίτηδες, αφού η Ρωσία δε σκοπεύει να αποκαλύψει τις εκπλήξεις της πριν το μεγάλο σόου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η Ρωσία είναι πιθανό να αναδείξει την ιστορία της μουσικής και του μπαλέτου της καθώς και σημαντική γκάμα των διάσημων συνθετών και καλλιτεχνών , από τον Τσαικόφσκι και τον Ραχμάνινοφ μέχρι τον Τολστόι. Επίσης ο Βάλερι Γκέργκιεφ μία πιο σημαντικές προσωπικότητες στην παγκόσμια κλασσική μουσική, αναμένεται να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης. Ο Γκεργκίεφ είναι γενικός επικεφαλής του Θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης και έμπιστος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η χορεύτρια του Ρωσικού μπαλέτου του Θεάτρου Μαριίνσκι, Ουλιάνα Λοπάτκινα, που έχει δοξαστεί στο ρόλο της Οντέτ, στη Λίμνη των Κύκνων καθώς και σε σύγχρονα μπαλέτα, είναι πιθανό να χορέψει στην τελετή έναρξης. Επίσης σύμφωνα με φήμες που έχουν διαρρεύσει από διοργανωτές, θα χορέψει επίσης η παγκοσμίου φήμης μπαλαρίνα Ντιάνα Βίσεβα κορυφαία του Θεάτρου Μαριίνσκι και του American Ballet Theatre.
Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πούτιν
Από τη μεγάλη γιορτή της χώρας δε θα μπορούσε να λείψει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έβαλε μάλιστα έμπιστους του να παρακολουθούν τις πρόβες για να είναι σίγουρος ότι θα είναι όλα τέλεια. Ωστόσο η κυριαρχία του Πούτιν στους φετινούς αγώνες δε σταματά εκεί, αφού φημολογείται ότι η φερόμενη ως σύντροφός του Αλίνα Καμπάγιεβα, χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στη ρυθμική γυμναστική, θα έχει την τιμή να πραγματοποιήσει την αφή της Ολυμπιακής φλόγας στο γήπεδο.
Πανάκριβη διοργάνωση
Δεν γνωρίζουμε ακόμη ακριβώς πόσα χρήματα κοστίζουν συνήθως οι τελετές έναρξης. Αλλά γνωρίζουμε ότι η Ρωσία ξόδεψε περίπου 50.000.000 αμερικανικά δολάρια για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά το 2012 η τελετή έναρξης για τους Αγώνες του Λονδίνου,κόστισε 42.000.000 ενώ του Πεκίνου το 2008 έφτασαν τα 100.000.000 δολάρια.
Τα μάτια στους σημαιοφόρους.
Κάθε χώρα θα έχει κάποιον που θα κρατάει τη σημαία τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης των εθνών. Ο σημαιοφόρος των ΗΠΑ θα είναι ο σκιέρ Τοντ Λοντγουικ, ενώ σημαιοφόρος της χώρας υποδοχής είναι ο Ρώσος Αλεξάντερ Ζούμπκοβ που θα αγωνιστεί στο έλκηθρο και θεωρείται φαβορί για μετάλλιο.




πηγη
4news

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις