Εκστατικοί χοροί, κεριά και πνεύματα στις άγνωστες τελετές Vodou του Μπρούκλιν [εικόνες]

Εκστατικοί χοροί, κεριά και πνεύματα στις άγνωστες τελετές Vodou του Μπρούκλιν [εικόνες]  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ 8 ΧΡΟΝΙΑ
Εδώ και 8 χρόνια ο φωτογράφος Stephanie Keith καταγράφει με το φακό του τελετές Vodou που πραγματοποιούν μετανάστες από την Αϊτή στο Μπρούκλιν, έχοντας παρακολουθήσει ήδη 40 τελετές.
Κατά τη διάρκεια της τελετής τα μέλη καλύπτονται με ένα σάβανο, περιμένοντας τον Gede να κατοικήσει το σώμα τους, ένα πνεύμα-εκπρόσωπο του θανάτου και της ανάστασης. Στις συναντήσεις, οι συμμετέχοντες καλούν διάφορα πνεύματα Vodou, καθώς και ημίθεους που δημιουργήθηκαν από έναν Θεό που ονομάζεται Bondje, προκειμένου να τους προσκυνούν.
Οπως αναφέρει το vocativ, μερικές φορές τα πνεύματα εισέρχονται στην αίθουσα, μερικές άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι συμμετέχοντες τραγουδούν και πίνουν.

Χορευτές χορεύουν τη στιγμή που οι συμμετέχοντες τραγουδούν για τα παράπονά τους. Τα ρούχα τους έχουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου αντιπροσωπεύοντας τα πνεύματα Dantor. Υπάρχουν επτά πνεύματα στο πάνθεον του Vodou το καθένα από τα οποία παρουσιάζεται με άλλο χρώμα.

Κατά τη διάρκεια μιας τελετής Dantor, ο χορευτής ανάβει κεριά για να καλέσει το πνεύμα.

Σε μια πνευματική γαμήλια τελετή, επαγγελματίες Vodou παντρεύονται με τα πνεύματα, προκειμένου να έχουν μια πιο προσωπική σχέση μαζί τους. Εδώ, ένας Vodouisant διαλέγει τρία δαχτυλίδια για να παντρευτεί τρία πνεύματα.



Όταν το Gede φτάνει στην τελετή, κατοικεί αρχικά στο κεφάλι ενός ειδικά επιλεγμένου Vodouisant, ο οποίος βρίσκεται σε μια γούρνα και καλύπτεται από ένα σάβανο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις