ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η νέα κυβέρνηση των “νεοναζί” εγκαθιστά εβραϊκής καταγωγής πρωθυπουργό και κυβερνήτη με ισραηλινή υπηκοότητα




ΚΟ: Το 1997, ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών, τακτικός θαμώνας των συνεδριάσεων της Λέσχης Bilderberg και μόνιμο μέλος του CFR, στο γνωστό βιβλίο του «Η μεγάλη σκακιέρα. Η αμερικανική υπεροχή και οι γεωστρατηγικές της επιταγές» (“In the Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives”) έγραφε: «Η Ρωσία χωρίς την Ουκρανία παύει να είναι αυτοκρατορία»... Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέα Παγκόσμια Τάξη υπό την ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δημιουργηθεί εναντίον της Ρωσίας και των θραυσμάτων της Ρωσίας. Η Ουκρανία είναι το δυτικό φυλάκιο για την αποτροπή της επαναδημιουργίας της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο εβραϊκής καταγωγής υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (Kohn)  διόρισε ως υφυπουργό Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις την εβραϊκής καταγωγής νεοσυντηρητική Victoria Nuland (Nudelman). Η επιλογή της Nuland, (στην φώτο με την Χίλαρι Κλίντον), η οποία είναι γνωστή για το περίφημο ‘F *** την ΕΕ’ σε τηλεφωνική της συνομιλία με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Κίεβο, ήταν εξ αρχής ο εβραϊκής καταγωγής πρώην Υπουργό Οικονομικών Arseniy Yatsenyuk (Αρσένι Γιατσένιουκ - στην φωτο με την Γιούλια Τιμοσένκο), ο οποίος είναι ο («μεταβατικός») πρωθυπουργός της κυβέρνησης που προέκυψε από το πραξικόπημα.
Ο Yatsenyu (άκρη δεξιά) με τον Τζον Κέρι 
Τώρα η κυβέρνησης Yatsenyuk διορίζει κυβερνήτη του Dnepropetrovsk τον ολιγάρχη Igor Kolomoisky, ο οποίος έχει ισραηλινή υπηκοότητα. (Έχει διπλή υπηκοόητα).
Ο Kolomoisky, πρώην φίλος της Τιμοσένκο, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας, με περιουσία που υπολογίζεται σε 2,4 δισ. δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης της τράπεζας Privat Bank του ομίλου Privat, η οποία έχει το  25%  των ουκρανικών καταθέσεων και μέσω αυτής γίνονται οι πληρωμές μισθών και συντάξεων πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού.
Στην φωτογραφία : ο Kolomoysky φαίνεται στα αριστερά, να κάνει πρόποση με βότκα με τον Ισραηλινό Αρχιραββίνο Yona Metzger στο κέντρο Χαμπάντ του Βερολίνου κατά την διάρκεια μιας διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων.
Νέος κυβερνήτης της περιφέρειας Donetsk είναι ένας άλλος ολιγάρχης, ο Sergey Taruta.
Την ίδια ώρα οι Εβραίοι της Ουκρανίας, δεν ανησυχούν για τους φερόμενους Ουκρανούς νεοναζί, αλλά θεωρούν πιο μεγάλη απειλή τους Ρώσους και τους υποστηρικτές του έκπτωτου Προέδρου Γιανουκόβιτς.
Όπως γράφει η Daily Beast :
Την Πέμπτη το βράδυ, λίγες ώρες πριν τα ρωσικά στρατεύματα ξεχυθούν στην ουκρανική επαρχία της Κριμαίας, άγνωστοι ζωγράφισαν με σπρέυ σβάστικες και έγραψαν «θάνατος στους Εβραίους» στην μοναδική συναγωγή στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, την Συμφερούπολη. Τον περασμένο μήνα, μια άλλη συναγωγή στην ουκρανική πόλη Zaporizhiya δέχθηκε επίθεση από έναν όχλο που έριξε βόμβες μολότοφ κοντά στην είσοδο της συναγωγής. Τον Ιανουάριο, ένας δάσκαλος εβραϊκού σχολείου που ονομάζεται Hillel Wertheimer ξυλοκοπήθηκε ενώ επέστρεφε από την συναγωγή στο σπίτι του στο Κίεβο.
Η Ουκρανία δεν ήταν ποτέ μια πολύ καλή χώρα για τους Εβραίους. Ο 19ος και οι αρχές του 20ου αιώνα σημαδεύτηκαν από πογκρόμ εναντίον εβραϊκών Κοινοτήτων. Υπό την σοβιετική κατοχή, πολλοί Εβραίοι που έμεναν στην Ουκρανία αντιμετώπισαν αντισημιτισμό από το κομμουνιστικό σύστημα. Πιο πρόσφατα, νεο- ναζιστικές ομάδες συμμετείχαν στη λαϊκή εξέγερση που ανέτρεψε τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανεμίζοντας μερικές φορές σβάστικες.
Παρ’ όλα αυτά, οι ηγέτες της μικρής εβραϊκής κοινότητας της Ουκρανίας (εκτιμάται ότι υπάρχουν μεταξύ 80.000 και 350.000 Εβραίοι στην Ουκρανία) δηλώνουν ότι ανησυχούν περισσότερο για τις αντισημιτικές επιθέσεις από τους Ρώσους και τους υποστηρικτές του Γιανουκόβιτς παρά για τους εθνικιστές που συγκεντρώθηκαν στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις για να τον εκδιώξουν .
«Σε γενικές γραμμές, στην Ουκρανία δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες επιθέσεις και λιγότερες από ό, τι στη Δυτική Ευρώπη και την Ευρώπη συνολικά», λέει ο Joseph Zissels, πρόεδρος της ουκρανικής εβραϊκής κοινότητας γνωστής ως ‘Vaad’, σε μια τηλεφωνική συνέντευξη από το Κίεβο. Ο Zissels πρόσθεσε ότι είναι ασαφές ποιος είναι πίσω από αυτές τις επιθέσεις, αλλά υποψιάζεται ότι οι πρόσφατοι βανδαλισμοί των συναγωγών προέρχονται από ρωσικές ή φιλο- ρωσικές δυνάμεις.
Ο Ραβίνος Dov Bleich Jacob, πρόεδρος της Εβραϊκής Ομοσπονδίας της Ουκρανίας, υπέγραψε μια επιστολή μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Ουκρανίας απευθυνόμενος προς την Ρωσική Ομοσπονδία κάνοντας έκκληση για τον τερματισμό της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.
Ο ραβίνος της συναγωγής Tamid στην Κριμαία που δέχτηκε επίθεση συμφώνησε. Ο ίδιος σε μια συνέντευξή του στους Times of Israel έκανε επείγουσα έκκληση στους Εβραίους σε όλο τον κόσμο να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ουκρανία και να φωνάξουν κατά της εισβολής της Ρωσίας στη Κριμαία. «Είμαστε πολύ φτωχοί και εξαθλιωμένοι, αλλά δεν είναι θέμα χρημάτων, είναι θέμα ελευθερίας», είπε ο Ραβίνος Michael Kapustin.
Ο ηγέτης των «ακραίων εθνικιστών» (και «νεοναζί») Ουκρανών του «Δεξιού Τομέα» (Pravy Sektor), σε συνάντησή του με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι θα πολεμήσει με κάθε τρόπο τον «αντισημιτισμό» και την «ξενοφοβία».
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις