Η Κριμαία είναι μόνο η αρχή – Το μεγάλο κόλπο του Πούτιν: Θέλει να προσαρτήσει την Αλάσκα!

Βήμα βήμα φαίνεται ότι σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ειδικά οι ΗΠΑ θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από
τις ενέργειες του «τσάρου»
αφού τώρα καλοβλέπει την Αλάσκα!

Η ρωσική ιστοσελίδα Ria Novosti που απηχεί εν πολλοίς τις απόψεις του Κρεμλίνου δημοσιεύει-όχι τυχαία- το άτυπο δημοψήφισμα που ξεκίνησε σε δικτυακό τόπο του Λευκού Οίκου στις 21 Μαρτίου και στο οποίο έως σήμερα έχουν υπογράψει περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι υπέρ της απόσχισης της Αλάσκας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και της επανένωσης της με τη Ρωσία.

Δείτε εδώ την σχετική σελίδα στο Facebook

Αν η κίνηση αυτή προσελκύσει 100.000 υπογραφές μέσα σε ένα μήνα, γράφει χαρακτηριστικά η Ria Novosti η κυβέρνηση Ομπάμα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει.

Η αναφορά, με τίτλο «Η Αλάσκα επιστρέφει στη Ρωσία» υποστηρίζει την ψηφοφορία για την απόσχιση, επικαλούμενη τα ιστορικά ταξίδια των Ρώσων εξερευνητών στην Αλάσκα, ήδη από τη διέλευση των ιθαγενών Σιβηριανών σε όλο τιν Βερίγγειο Πορθμό περισσότερα από 10 χιλιάδες χρόνια πριν.

Στο έγγραφο καταγράφεται η διεκδίκηση της περιοχής από τους Ρώσους, συμπεριλαμβανομένου του Αλεούτιου Αρχιπελάγους αλλά και η αποστολή του διάσημου εξερευνητή Μιχαήλ Γκβοζντέζ που βρέθηκε πρώτος στην Αλάσκα το 1732.

Η Αλάσκα ήταν ρωσική αποικία μέχρι το 1867, οπότε και ο τσάρος Αλέξανδρος Β την πούλησε στις ΗΠΑ για 7,2 εκατομμύρια δολάρια - 120 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινά χρήματα.

Τον Νοέμβριο του 2012 τονίζει η ρωσική εφημερίδα το Τέξας ζήτησε την ανεξαρτητοποίηση του από τις ΗΠΑ δυσαρεστημένο από την ομοσπονδιακή οικονομική πολιτική του κράτους.

Το Τέξας ζήτησε να κηρύξει την ανεξαρτησία του, προκειμένου να διατηρήσει έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό και να «προστατεύσει το πρότυπο ζωής των πολιτών της».

Παρόμοιες προτάσεις έχουν κατατεθεί από τους κατοίκους αρκετών άλλων πολιτειών των ΗΠΑ , συμπεριλαμβανομένων των Τενεσί, Λουιζιάνα , Νότιας Καρολίνας , Βόρειας Καρολίνας , Φλόριντα , Αλαμπάμα και της Γεωργίας.

Ωστόσο, μόνο το Τέξας συγκέντρωσε αρκετές υπογραφές - πάνω από 125.000 - αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα απάντησε στο αίτημα τους ότι ενώ «κανείς δεν αμφισβητεί ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, οι Αμερικανοί απαιτείται να εργαστούν από κοινού για να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να να προχωρήσουμε ενωμένοι».

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις