ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HANDELSBLATT!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ενώ η κατοχική συγκυβέρνηση της Αθήνας θριαμβολογεί για την πρόοδο που δήθεν έχει πετύχει η χώρα και για το πρωτογενές πλεόνασμα, άλλο ένα χαστούκι έρχεται να την προσγειώσει στη μίζερη πραγματικότητα...


Η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», λοιπόν, τιτλοφορεί ως εξής σχετικό ρεπορτάζ της για την ελληνική περίπτωση: «Μνημόνια επ’ αόριστον σχεδιάζει το Βερολίνο για την υπερχρεωμένη Ελλάδα».

«Παρά την προσδοκώμενη βελτίωση, είναι οι κακές ειδήσεις που κυριαρχούν από την Ελλάδα», αναφέρει το ρεπορτάζ, επισημαίνοντας ότι «η ανεργία θα κινηθεί το 2014 στο 26% και θα παραμείνει υψηλή και το 2015 παρά τη μείωσή της κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Η υπερχρέωση θα παραμείνει προβληματική με 172% του ΑΕΠ του χρόνου και 177% φέτος».


Στο ρεπορτάζ, δημοσιεύονται και οι απόψεις για το ζήτημα του χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Κλάους-Πέτερ Βιλς, μέλους της επιτροπής Οικονομικών της Μπούντεσταγκ (άρα γνώστη…), ο οποίος αναφέρει τα εξής: «Και στο απώτερο μέλλον η Ελλάδα θα είναι εξαρτημένη από τη βοήθεια των εταίρων της στην ΕΕ. Ο τρόπος που αντιδρά (η γερμανική κυβέρνηση) στην άρνηση της Ελλάδας να εφαρμόσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις και το γεγονός ότι αρκείται σε μια απλή φιλολογία περί μεταρρυθμίσεων, ενώ ταυτόχρονα παραιτείται από την επισήμανση συγκεκριμένων μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν, αποδεικνύει ότι (η γερμανική κυβέρνηση) έχει συμφιλιωθεί με τη διαρκή χρηματοδότηση (συντήρηση) της Ελλάδας».


Αυτά τα ολίγα, για να μη μας δουλεύει ο φον Αντωνάκης και οι κράχτες του!
 
 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις