Mια εταιρεία μισθοφόρων Ρώσων και Ουκρανών το "κλειδί" για την νόμιμη κατάληψη της Κριμαίας

 
Έγκυρες πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφεραν ότι η ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας η περίφημη «Vnevedomstvenaya Okhrana» η οποία συνεργάζεται με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και μια ακόμη ομάδα ιδιωτών μισθοφόρων, συμμετείχαν ενεργά μαζί με τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις στην
κατάληψη της Κριμαίας.
Μάλιστα λέγεται ότι στα περισσότερα βίντεο που εικονίζονται ένοπλοι στρατιωτικοί χωρίς διακριτικά και οχήματα χωρίς σήματα, ήταν μονάδες της Okhrana, οι οποίες έχουν στις τάξεις τους και πολλούς ρωσόφωνους Ουκρανούς.
Σε αυτούς αναφερόταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ όταν πριν λίγες ώρες μιλώντας στον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι δεν υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα, στρατιώτες ή πεζοναύτες που να έχουν αναπτυχθεί έξω από τη ναυτική βάση…
Και είχε δίκαιο κατά το ήμιση: Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέφθασαν σήμερα με μαζικές πτήσεις Mi-24, Mi-17 και μεταφορικών αεροσκαφών Il-76 και οι Πεζοναύτες που βγήκαν από το ναύσταθμο έδρασαν εντός των πλαισίων της συμφωνίας Ουκρανίας-Ρωσίας.
Η ιδιωτική αυτή εταιρία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που στελεχώνεται από μέλη ειδικών δυνάμεων, ανέλαβε να ελέγξει και να περιφρουρήσει τα αεροδρόμια που μεταδόθηκε ότι κατελήφθησαν από ρωσικές δυνάμεις, μαζί με ολιγομελείς μονάδες Spetznaz.
O Dimitri Simes πρόεδρος του Κέντρου Εθνικών Υποθέσεων σε δήλωσή του ανέφερε σχετικά: "Δεν φορούσαν ρωσικές στρατιωτικές στολές και η ρωσική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί τους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Ουκρανοί, οπότε υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση στην δράση τους."
Σε ότι αφορά το στρατηγικό μέρος της επιχείρησης στόχος ήταν να μην επιτραπεί στο ουκρανικό καθεστώς να μεταφέρει κανένα μέλος της νέας "κυβέρνησης" στην Κριμαία από οτ Κίεβο (πρώτα κόπηκαν οι πτήσεις από το Κίεβο) και εν συνεχεια να μυν υπάρξει ούτε σκέψη μεταφοράς στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Όλοι οι στρατηγικοί στόχοι επιτεύχθηκαν.
Χθες 28 Φεβρουαρίου, το απόγευμα  Αντιναύαρχος Vitko διοικητής του ρωσικού ναυστάθμου στη Σεβαστούπολη συγκέντρωσε το Επιτελείο του και τους είπε: «Σήμερα ξεκινάμε πόλεμο με την Ουκρανία».
Λίγο μετά άνοιγαν οι πύλες του ναυστάθμου και χιλιάδες Πεζοναύτες εξορμούσαν για να εγκατασταθούν στα σημεία που είχε πριν καθαρίσει η «Vnevedomstvenaya Okhrana» η οποία λειτούργησε ως προπομπός.
Οπως πρώτο το defencenet.gr μετέδωσε η Κριμαία ελέγχεται 100% από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες έχουν "αιχμαλωτίσει" 39 μαχητικά MiG-29 και 11 επιθετικά Mi-24. Το ζήτημα είναι από εδώ και μπρος τι πρόκειται να συμβεί.
Ο "πρόεδρος" Τουρτσίνοφ ζήτησε από τη Ρωσία "να σεβαστεί και να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας του 1994 βάσει της οποίας η Ουκρανία παρέδωσε τότε στη Ρωσία τα σοβιετικά πυρηνικά όπλα που κατείχε και σε αντάλλαγμα έλαβε εγγυήσεις για την ασφάλειά της από Ρωσία, ΗΠΑ και Βρετανία"!  Τι εγγυήσεις ήταν αυτές; Τι ακριβώς προβλέπουν σε περίπτωση ξένης επέμβασης στο ουκρανικό έδαφος και ποιοι είναι οι εγγυητές της ασφάλειας της Ουκρανίας;
Υπάρχει μυστικό πρωτόκολλο που προβλέπει επέμβαση υπέρ της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ και την Βρετανία; Και να υπάρχει τι μπορούν να κάνουν; Τίποτα...
Από εκεί και πέρα υπήρξαν και λεονταρισμοί ότι πλευράς ουκρανικής "ηγεσίας" ότι δήθεν θα δώσουν εντολή στις ένοπλες δυνάμεις και τις υπηρεσίες ασφαλείας να απαντήσουν στην εισβολή. Πώς; Αυτό θα πρέπεια να το απαντήσουν οι ίδιοι.
Με εξαίρεση δύο-τρεις μονάδες στα δυτικά όλες οι άλλες ελέγχονται από ρωσόφωνους...
Οι επόμενες δύο ημέρες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.
Δείτε ένα εντυπωσιακό βίντεο από την εισβολή και κτάληψη του Κοινοβουλιου της Κριμαίας από ομάδα της GRU και της «Vnevedomstvenaya Okhrana».



 defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις