Ισχυρή έκρηξη σε παγιδευμένο Ι.Χ. με 75 κιλά εκρηκτικά...Είχε παρκάρει δίπλα από γραφεία της τρόικα στο Σύνταγμα.



Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 5.55 το πρωί της Πέμπτης. Ειδικότερα, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος που έμοιαζε με έκρηξη, ωστόσο η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, παρά μόνο σε αποκλεισμό κεντρικών οδών της Αθήνας.

Αναλυτικά, τηλεφώνημα για παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικά σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Αμερικής, μεταξύ των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, έξω από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, δέχθηκε το zougla.gr.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 5.11 ακριβώς τα ξημερώματα της Πέμπτης έδωσε διορία 45 λεπτών και εντολή να εκκενωθούν όλα τα γύρω κτήρια. Τηλεφώνημα δέχθηκε και η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην αριστερή πλευρά της οδού Αμερικής, μπροστά από τα γραφεία της τρόικας και απέναντι ακριβώς από υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Από το αυτοκίνητο έχει μείνει μόνο η μηχανή, ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές.
 Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αποκλεισμό των οδών Αμερικής, Πανεπιστημίου και Σταδίου για αποφυγή τυχόν τραυματισμών.


Στις έξι παρά πέντε ακούστηκε θόρυβος που έμοιαζε με έκρηξη, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα από την Αστυνομία αν οι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε εξουδετέρωση ή αν όντως το αυτοκίνητο εξερράγη.

Πρόκειται για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο μάρκας Nissan Sunny το οποίο είναι κλεμμένο από τις 5 Απριλίου του 2014. Ο οδηγός του το άφησε ξεκλείδωτο τα ξημερώματα της Πέμπτης και απομακρύνθηκε τρέχοντας. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε σε μία μοτοσυκλέτα η οποία τον ακολουθούσε μέχρι να σταθμεύσει το αυτοκίνητο.

Μέσα στην τράπεζα υπήρχαν δύο φύλακες, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν. Από την έκρηξη έχουν σημειωθεί μόνο υλικές ζημιές.

Ενδιαφέρον από τα ξένα ΜΜΕ
Την ίδια ώρα, την ημέρα που η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές και λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, το περιστατικό προκαλεί το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στην ηλεκτρονική μας εφημερίδατηλεφώνησε εκπρόσωπος της γαλλικής έκδοσης του Euronews, προκειμένου να μάθει λεπτομέρειες για την έκρηξη.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις