Άνθρωπος του Σαμαρά προωθεί τα συμφέροντα των Ισραηλινών και συνεργάζεται με τον Ρόντο των ΜΚΟ


 
Άνθρωπος του Σαμαρά προωθεί τα συμφέροντα των Ισραηλινών και συνεργάζεται με τον Ρόντο των ΜΚΟ


Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προβαίνει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Crash.  

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ υπάρχει ένας συγκεκριμένος άνθρωπος από το περιβάλλον Σαμαρά, ο οποίος είναι «άνθρωπος των Αμερικάνων των Ισραηλινών», έχει «εργαστεί για τον άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος» μαζί με τον Άλεξ Ρόντος (Γ. Α. Παπανδρέου – ΜΚΟ). 

Αν ισχύουν τα όσα παραθέτει το δημοσίευμα, μιλάμε για ένα σκάνδαλο, αφού στο περιβάλλον υπουργών κυκλοφορούν άνθρωποι που προωθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και αγωνίζονται ενάντια στα συμφέροντα της χώρας. 

Ιδιαιτέρως δε όταν μιλάμε για τα ζητήματα της Εθνικής Άμυνας
και της διαχείρισης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, τέτοια ζητήματα χρήζουν διαλεύκανσης και διερεύνησης.

Σας παραθέτουμε το εν λόγω δημοσίευμα:

«Αποκάλυψη: Ποιος είναι ο εκδότης Καρατζάς που κατέθεσε στον ανακριτή Φούκα;

Την Δευτέρα, ο ελληνοαμερικανός εκδότης Αριστείδης (Άρης) Καρατζάς, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Γιάννη Μαντζουράνη, πέρασε την πόρτα του ανακριτή Δημήτρη Φούκα για να καταθέσει για τις ΜΚΟ, την σχέση του με τον Άλεξ Ρόντο αλλά και για το σχέδιο. Πυθία! Είναι γνωστό άλλωστε πως ο ανακριτικής Φούκας ερευνά συνδυασμένα τις υποθέσεις των υποκλοπών από το λογισμικό της Vodafone και το σχέδιο Πυθία Ι που αφορά εκθέσεις της ΕΥΠ μετά από πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνώνται εξονυχιστικά οι σχέσεις του πασίγνωστου Άλεξ Ρόντου («διπλωμάτη» ειδικών αποστολών), στενού συμβούλου επί σειρά ετών του Γιώργου Παπανδρέου (που εντοπίζεται συμπτωματικά δίπλα στον πρόεδρο της Γεωργίας την ώρα που εισβάλλουν οι Ρώσοι στην Οσετία), και του Ελληνοαμερικανού εκδότη Άρη Καρατζά, που «ανιχνεύεται» στο περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού και θεωρείται φίλος του - ειδικός στα θέματα που αφορούν το Ισραήλ. Κατά σύμπτωση, ο ίδιος άνθρωπος που μένει στη Νέα Υόρκη, ήταν συνεταίρος του Γιώργου Τρεπεκλή στην εταιρεία SAIC, δηλαδή στην πώληση του C4I!

Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός Άρης Καρατζάς και γιατί κλήθηκε από τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα;

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, εργάστηκε με τον Ρόντο για τον άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδος. Θεωρείται άνθρωπος των Αμερικανών και των Ισραηλινών ενώ συμμετέχει σε μια εταιρεία συμβούλων, η οποία όμως δεν έχει να επιδείξει καμία σημαντική δραστηριότητα μέχρι σήμερα.

Το στοιχείο, όμως, που κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή τη σχέση Καρατζά-Ρόντου και που ενώνει τα περιβάλλοντα Γ. Παπανδρέου-Α. Σαμαρά, είναι οι πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος Ελληνοαμερικανός βρισκόταν στα γραφεία της εταιρείας «Profit», μαζί με τον στενό φίλο της οικογένειας Παπανδρέου Γιώργο Τρεπεκλή και τον Ελληνοαμερικανό δικηγόρο Σίμο Δήμα, στις 20 Μαΐου 2009, λίγο πριν τη βομβιστική ενέργεια στα γραφεία της εταιρείας. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ». «Συμπτωματικά», δύο μήνες πριν, η ίδια οργάνωση είχε τοποθετήσει και τη βόμβα στα γραφεία της ΚΕΔ και σε σημείο της διαδρομής που ακολουθούσε σχεδόν καθημερινά η πομπή του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
 
Η εταιρεία Profit αντιπροσώπευε την αμερικανική κοινοπραξία SAIC, που πούλησε στη χώρα μας επί πρωθυπουργού Σημίτη και υπουργού Εξωτερικών Παπανδρέου το σύστημα ασφαλείας C4I έναντι 255 εκατ. ευρώ. Ένα σύστημα που δεν λειτούργησε ποτέ. Η αμοιβή που πήρε ο στενός φίλος του Παπανδρέου Τρεπεκλής ήταν 6,3 εκατ. ευρώ, τα οποία χαρακτηρίστηκαν «μίζα»

 Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα και του ανακριτή για την υπόθεση Siemens Νίκου Ζαγοριανού, αφού η γερμανική εταιρεία ήταν ο βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας. Τότε, ο Άρης Καρατζάς εμφανίζεται συνεργάτης-συνεταίρος της Profit Investment και σύνδεσμος μεταξύ SAIC και διαφόρων ελληνικών υπουργείων. Μάλιστα, η εφημερίδα Ελευθεροτυπία είχε αποκαλύψει τα e-mail του δικηγόρου Σίμου Δήμα, στα οποία αναδεικνυόταν η σχέση του Ελληνοαμερικανού με το υπουργείο Άμυνας, Δημόσιας Τάξης, και γενικά όλη την κυβέρνηση.

Ένα e-mail με ημερομηνία 20 Μαΐου 2004, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  «Αναφορικά με τις επαφές μας στην κυβέρνηση, ο Άρης -ελπίζω να ξέρεις- είναι στενός προσωπικός φίλος από τα παλιά και έχει επαφές με ανθρώπους σε υπουργικό επίπεδο του πελάτη, ιδίως στο υπουργείο Άμυνας αλλά και σε άλλα. Μέσω του δικτύου των πηγών μας, είμαστε σε επαφή καθημερινά όχι μόνο με το MOD (υπουργείο Άμυνας), αλλά και με το MPO (υπουργείο Δημόσιας Τάξης), DAOA (Διεύθυνση Ασφαλείας Ολυμπιακών Αγώνων) και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.  

Ένας από τους λόγους για τους οποίους γύρισα στις ΗΠΑ τη Δευτέρα ήταν για να έρθω σε επαφή με τον πρωθυπουργό, αν χρειαζόταν παρέμβαση σε αυτό το επίπεδο. Με χαρά σού λέω ότι ο δίαυλος άνοιξε με επιτυχία και περιμένουν αναφορά τη Δευτέρα.»

Από την άλλη πλευρά, καλά ενημερωμένη η οργάνωση ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ανέφερε στην προκήρυξή της μετά την επίθεση στα γραφεία της Profit Investment του Τρεπεκλή: «ένας παλιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου με ισχυρές γνωριμίες στις ΗΠΑ, ο Γ. Τρεπεκλής και η εταιρεία Profit στην οποία προεδρεύει, "έτυχε" κι αυτός κατά κατά την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει να διεκδικήσει (ω του θαύματος!) επιτυχώς για λογαριασμό της μεγάλης αμερικανικής κοινοπραξίας SAIC το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γνωστό τοις πάσοι και ως C4I. 

Ο Τρεπεκλής έλαβε γι' αυτή την εκδούλευση νόμιμη μίζα-προμήθεια 6,5 εκατ. ευρώ, ενώ άγνωστα παραμένουν  τα ακριβή ποσά που έλαβαν κόμματα και υπηρεσιακοί παράγοντες στο όργιο των δωροδοκιών που έχουν παραδεχτεί οι Γερμανοί διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Ζίμενς που ήταν μέλος της κοινοπραξίας.».

Ο Άρης Καρατζάς, λοιπόν, ήταν συνεταίρος και συνεργάτης του Γιώργου Τρεπεκλή. Αργότερα, κάποια στιγμή, διαφώνησαν οικονομικά και βρέθηκαν στα δικαστήρια. Τελικά, τα «βρήκαν». 

Επίσης, εκείνο που δημοσιεύτηκε (και δεν διαψεύστηκε) για τη δράση του Καρατζά με τον οποίο ασχολείται τώρα και ανακριτής Φούκας είναι ότι πλησίασε το 1985 τον δημοσιογράφο Γιώργο Καράμπελα, μόλις εξέδωσε το βιβλίο του «Το Ελληνικό Αντάρτικο των Πόλεων '74-'75». 

Του πρότεινε, αντί δύο εκατομμυρίων δολαρίων να αγοράσει τα συγγραφικά δικαιώματα και να το εκδώσει στις ΗΠΑ, αλλά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις  του ζήτησε να προσθέσει ένα ή δύο κεφάλαια που να αφορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

 Πρώτον, να αναδεικνύουν τη σχέση του με τον Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαντάμ Χουσέιν και τον Γιάσερ Αραφάτ, και, δεύτερον, να μπλέξει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη 17 Νοέμβρη! 

Όλα αυτά τα κατέθεσε ο Καράμπελας στη δίκη της 17 Νοέμβρη και περιλαμβάνονται στα επίσημα πρακτικά.»







Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις