Βουλγαρία: Ρίχνουμε την κυβέρνηση αν στηρίξει κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Σκληρή προειδοποίηση που γεννά ερωτηματικά για την επιβίωση της κυβέρνησης μειοψηφίας της Βουλγαρίας γέννησε το εθνικιστικό κόμμα «Επίθεση», που στηρίζει ανοιχτά την προσάρτηση της
Κριμαίας από την Ρωσία.
Προειδοποίηση πως προτίθεται να ανατρέψει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Βουλγαρίας σε περίπτωση που η Σόφια στηρίξει νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, με αφορμή την Ουκρανία απηύθυνε την Τρίτη ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος «Επίθεση», εγείροντας το ενδεχόμενο νέας πολιτικής ταραχής στη βαλκανική χώρα.
Η «Επίθεση» είναι το κόμμα-μπαλαντέρ για την επιβίωση της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία δεν διαθέτει καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή και νομοθετεί με την ανοχή ή στήριξη των εθνικιστών.
Το κόμμα είναι έντονα αντι-νατοϊκό και στηρίζει ανοιχτά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία.
«Εάν η παρούσα κυβέρνηση υποστηρίξει [σκληρότερες κυρώσεις], θα πάρω μία σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή εναντίον της, και θα εργαστώ για την ανατροπή της», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της «Επίθεσης» Βόλεν Σιντέροφ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται πως μαζικές διαδηλώσεις στην Σόφια έριξαν μία κυβέρνηση στη Βουλγαρία το 2013, και έθεσαν σε κίνδυνο ακόμα μία, καθώς η φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μάχεται να ανακάμψει οικονομικά.

skai

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις