EKTAKTO: ΚΟΝΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑΝΚΣ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΜΑΤΟΡΤΣΚ; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Spetsnaz(ΒΙΝΤΕΟ)

stratos-oukrania

Σε απελπισία η κυβέρνηση του Κιέβου παρακολουθεί το σενάριο της Κριμαίας να επαναλαμβάνεται στο Σλοβιάντσκ της επικράτειας του Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο twitter και μάλλον είναι πραγματικά, οι ένοπλοι που έφτασαν στη μικρή ρωσόφωνη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας τη Δευτέρα (που δέχθηκε επίθεση την Κυριακή από τις δυνάμεις Κρατικής Ασφάλειας του Κιέβου), με στρατιωτικά καμιόνια χωρίς πινακίδες και οι ίδιοι δεν φοράνε διακριτικά παρά μόνο τις
κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, είναιΡώσοι κομάντος των ειδικών δυνάμεων που ονομάζονται Spetsnaz.
Οι Spetsnaz είναι ειδικές δυνάμεις που ελέγχονται από τη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Μόσχας και το όνομά τους σημαίνει δυνάμεις «Ειδικού Σκοπού».


Στη ρωσική κοινωνία τους περιβάλλει ένα μύθος, ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ότι είναι στρατιώτες με ειδικές δεξιότητες, κάτι σαν σούπερ ήρωες, ανίκητοι, τρομεροί, ικανοί για υπεράνθρωπες πράξεις. Οπότε, όπως αντιλαμβάνεστε, και μόνο η αναφορά του ονόματος Spetsnaz προκαλεί δέος.
Ένας χρήστης του twitter, ανάρτησε τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε με το ρητορικό ερώτημα: Μην μου πείτε ότι αυτός ο φιλορώσος είναι ένας απλός
πολιτοφύλακας και όχι ένας Spetsnaz.
Δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με υψωμένες τις ρωσικές σημαίες καταγράφει το βίντεο που μετέδωσε το κανάλι Εσπρέσο.
Τις ίδες πληροφορίες μεταδίδουν και δημοσιογράφοι απεσταλμένοι δυτικών μέσων στην ανατολικήΟυκρανία.
Τα τανκς έχουν κατεύθυνση το Κραματόρτσκ όπου χθές ξέπσασε η πρώτη μάχη στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.
Όλες οι πληροφορίες ελέγχονται από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ για τη ακρίβεια τους και μεταδίδονται πάντα με επιφύλαξη.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Κλιμακώνεται για ακόμη μια φορά η ένταση στην ανατολική  Ουκρανία έπειτα από την ανακοίνωση του Κιέβου ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν «ειδική επιχείρηση» εναντίον φιλορώσων ενόπλων στην πόλη Κραματόρσκ.Να καταδικάσει ο ΟΗΕ την επιχείρηση ζητεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν από τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.
Επιβεβλημένη η επιχείρηση λένε οι ΗΠΑ. Την Τετάρτη στη Γενεύη η τετραμερής σύνοδος για την Ουκρανία.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Κιέβου το απόγευμα της Τρίτης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μια «ειδική επιχείρηση» εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν καταλάβει πολλά κυβερνητικά κτήρια στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι αρχές – οι οποίες ήδη ανακατέλαβαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης Κραματόρσκ.
Πυροβολισμοί ακούγονταν από το αεροδρόμιο που βρίσκεται στην πόλη Κραματόρσκ.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση για να εκδιωχθούν οι φιλορώσοι αυτονομιστές από τα κυβερνητικά κτήρια και τις εγκαταστάσεις που έχουν καταλάβει σε περίπου 10 πόλεις στα ανατολικά.
Λίγο αργότερα το γραφείο του Τουρτσίνοφ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ξαναπήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της πόλης Κραματόρσκ, ενώ η υπηρεσία κρατικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση διεξάγεται εναντίον των αυτονομιστών και στην κοντινή πόλη Σλαβιάνσκ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η αντιτρομοκρατική επιχείρηση ξεκίνησε στη διάρκεια της νύχτας στα βόρεια της επαρχίας Ντονέτσκ. Όμως θα πραγματοποιηθεί σε στάδια, με υπευθυνότητα και με μελετημένο τρόπο».
Τεθωρακισμένα κοντά στο Σλαβιάνσκ
Φάλαγγα θωρακισμένων και μέλη των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Σλαβιάνσκ, τοποθεσία στην ανατολική Ουκρανία, τον έλεγχο της οποίας έχουν πάρει από το Σάββατο ένοπλες φιλορωσικές ομάδες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Δημοσιογράφος του πρακτορείου είδε περίπου 10 τεθωρακισμένα, 7 άρματα μάχης και 7 οχήματα μεταφοράς προσωπικού με μέλη των ειδικών δυνάμεων κοντά στην τοποθεσία Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βόρεια του Σλαβιάνσκ, στην οδική αρτηρία που οδηγεί εκεί από το Χάρκοβο
Πληροφορίες για νεκρούς
Στο μεταξύ το ρωσικό δίκτυο Russia Today, επικαλούμενο φιλορώσους ενόπλους, τους οποίους αποκαλεί «ομάδες αυτοάμυνας», κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Ντόνεσκ.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, την έντονη ανησυχία του για τις παραπάνω πληροφορίες.
«Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε προκαλούν βαθιά ανησυχία. Κατά τα φαινόμενα, τα γεγονότα εξελίσσονται βάσει του χειρότερου δυνατού σεναρίου», δήλωσε ο Κονσταντίν Ντολγκόφ εκπρόσωπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Σήμερα η τετραμερής
Επίσης ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με πρωτοβουλία της γερμανίδας πολιτικού.
Όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία η κ. Μέρκελ συνομίλησε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την τετραμερή σύνοδο για την ουκρανική κρίση, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Γενεύη.
«Παρότι υπήρξαν διαφορές στην ερμηνεία των τρεχουσών εξελίξεων, στο επίκεντρο της συνομιλίας (. . .) βρέθηκαν οι προετοιμασίες για την προγραμματισμένη σύνοδο στη Γενεύη», ανέφερε η ανακοίνωση της καγκελαρίας.
Στη σύνοδο θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις