Συναγερμός! Οι Τούρκοι έβγαλαν πλοία στη Χίο για να εντοπίσουν το F - 16 που έπεσε το 1996!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι Τούρκοι επιχειρούν να προκαλέσουν ένταση στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενοι μια τραγωδία. Την πτώση τουρκικου F - 16 νότια της Χίου του 1996, την οποία κάποιοι κύκλοι επιμένουν να αποδίδουν σε ...
“κατάρριψη”, παρασύροντας και την οικογένεια του πιλότου που χάθηκε.

Τουρκικά πλοία ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή και αυτό προκαλεί ερωτήματα για τις προθέσεις της Άγκυρας.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις έρευνες που διεξάγουν τουρκικά πλοία, σε περιοχή νοτίως της Χίου, για την ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους, δήλωσε τα εξής:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών, βεβαίως και έχει ενημερωθεί από τις τουρκικές αρχές για τις έρευνες, οι οποίες διεξάγονται σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή νοτίως της Χίου, και αφορούν στον εντοπισμό και στην ανέλκυση τουρκικού στρατιωτικού αεροσκάφους που κατέπεσε το 1996, καθώς και της σορού του πιλότου του.
Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη, προβεί σε όλες τις δέουσες διπλωματικές ενέργειες προς την τουρκική πλευρά, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τουρκικές έρευνες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, εκφράζοντας, ταυτοχρόνως, την ετοιμότητα της Ελλάδος, εάν χρειασθεί, να συνδράμει τις προσπάθειες εντοπισμού και ανέλκυσης.
Ευνόητο, τέλος, είναι ότι οι αρμόδιες  ελληνικές αρχές παρακολουθούν στενά το ζήτημα».
http://www.onalert.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις