Ρωσία και Γερμανία πετάνε έξω από την Ουκρανία τις ΗΠΑ!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Την Κυριακή θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι θα εκλεγεί με την πρώτη και με μεγάλο ποσοστό ο Πέτρο Ποροσένκο. Ο Ποροσέκνο είναι δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, γνωστός και ως «βασιλιάς της σοκολάτας» και έχει χρηματίσει υπουργός τόσο στην .....
φιλογερμανική κυβέρνηση Γιούτσενκο, όσο και στην φιλορωσική κυβέρνηση Γιανουκόβιτς. Επίσης ο ίδιος έχει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με τη Ρωσία.

Τα φαινόμενα λοιπόν δείχνουν ότι, παρασκηνιακά, Ρωσία και Γερμανία
έχουν συμφωνήσει στο κοινό πρόσωπο του Ποροσένκο. Εξάλλου υπενθυμίζουμε πως η Γερμανία είναι θετική στην πρόταση της Ρωσίας για ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας. Ο ίδιος ο Ποροσένκο, ενώ θέλει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ταυτόχρονα δήλωσε την Κυριακή πως δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή, ενώ θέλει την Ουκρανία κάτω από τα γερμανικά συμφέροντα, ταυτόχρονα απομακρύνει τις ΗΠΑ για να μην ενοχλήσει τη Ρωσία. Τα κοινά οικονομικά συμφέροντα Ρωσίας και Γερμανίας είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν.

Την ίδια στιγμή η όψιμα φιλοαμερικανή πρώην πρωθυπουργός Τιμοσένκο, δύσκολα θα ξεπεράσει το 10% στις εκλογές και φυσικά θα απομακρυνθεί από την πρωθυπουργία και ο φιλοναζί και φιλοαμερικανός πρωθυπουργός Γιατσενιούκ.

Εδώ βλέπουμε να παίζεται ένα ευρύτερο παιχνίδι μέσα στην παγκοσμιοποίηση. Ενώ οι ΗΠΑ θέλουν μια παγκοσμιοποίηση με εθνομηδενισμό και διάλυση των κρατών – εθνών, την ίδια στιγμή οι σκληροί εθνικισμοί της Ρωσίας και της Γερμανίας, θέλουν να παίξουν, ως κυρίαρχα έθνη, πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην παγκοσμιοποίηση. Προς το παρόν οι ΗΠΑ φαίνεται να χάνουν το παιχνίδι στην Ουκρανία και μόνο με ουσιαστική ανάμιξη και φυσική παρουσία μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο, αλλά τότε όλα τα ενδεχόμενα παγκόσμιου πολέμου θα είναι ανοιχτά.
hassapis-peter.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις