Απίστευτη ιστορία στο ορυχείο που σκόρπισε το θάνατο - Πατέρας κατέβηκε στο ορυχείο για να πεθάνει με το γιο του

Απίστευτη είναι η ιστορία που αναδύεται μέσα από την σκόνη του τραγικού ανθρακωρυχείου της Σόμα και αφορά έναν 43χρονο πατέρα και τον19χρονο γιο του.
Ο λόγος για τον Huseyin Avkas και τον νεαρό Ferhat που εργάζονταν στο ορυχείο. Ο Huseyin πήρε πρόσφατα σύνταξη αλλά συνέχισε να δουλεύει για να
προσφέρει στην οικογένειά του καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μάλιστα, εθεωρείτο, λόγω της εμπειρίας του, «ηγετική» φιγούρα στις στοές της Σόμα. Από την άλλη, ο μεγαλύτερος γιος του Fatih έπιασε πρώτος δουλειά στο ορυχείο και ακολούθησε ο νεότερος Ferhat.
Εξαιτίας άγραφου νόμου που ίσχυε στο εν λόγω ορυχείο, δεν επιτρεπόταν να εργάζονται στην ίδια βάρδια τα μέλη της ίδιας οικογένειας. Όμως, για τους Avkas ήταν αδύνατο αφού ήταν τρία άτομα.
Όπως δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», ο 43χρονος ηγείτο μίας ομάδας 60 ανδρών, κυρίως όσων είχαν πρόσφατα πιάσει δουλειά. Ωστόσο, την ημέρα του δυστυχήματος έφυγαν για δουλειά μόνο ο Huseyin και ο Ferhat. Ο πρωτότοκος γιος έμεινε στο σπίτι επειδή ήταν άρρωστος.
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, ενώ η δουλειά ήταν σε εξέλιξη, ο 43χρονος απομακρύνθηκε από την ομάδα του για να μιλήσει στο τηλέφωνο και τότε σημειώθηκε η φονική έκρηξη που σκόρπισε το θάνατο.
Μόλις αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί ξεκίνησε να κατεβαίνει προς τις χαμηλότερες στοές. Οι εργαζόμενοι έτρεχαν προς την έξοδο και ο 43χρονος προς τα μέσα προκειμένου να βρει το γιο του. Κανείς δε μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τι ακριβώς συνέβη μετά.
Όμως, η μαρτυρία του διασώστη συγκλονίζει. Πατέρας και γιος βρέθηκαν αγκαλιασμένοι αλλά νεκροί.

πηγη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις