ΔΕΙΤΕ: Αιμοσταγείς δολοφόνοι: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες συμμορίες στον κόσμο !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Οι νομοταγείς πολίτες συνήθως διευθετούν τις διαφορές τους με πολιτισμένο τρόπο...
  Πολλές φορές οι διαφωνίες τους παραμένουν στο ίντερνετ και άλλες φορές φτάνουν μέχρι τα δικαστήρια, αλλά είναι πάντα αναίμακτες. Ωστόσο υπάρχει και η άλλη πλευρά...
..
Οι ομάδες σε αυτή τη λίστα, ως επί το πλείστον μεγάλωσαν σε χώρους και κοινωνικές τάξεις που δεν προσφέρονται για τέτοιες διευθετήσεις. Οι διαφορές που προκύπτουν μεταξύ λαθρεμπόρων, εκβιαστών και μεγαλομαφιόζων, ως επί το πλείστον λύνονται με τη βία. Μάλιστα όσο πιο βίαιη είναι η συμμορία, τόσο πιο ισχυρή θεωρείται στους κύκλους της.

Αυτές είναι οι πιο βίαιες συμμορίες που λειτουργούν στον κόσμο σήμερα προκαλώντας δέος σε τουρίστες και γηγενείς.

Los Zetas – Μεξικό
Η αδυναμία πολλών εγκληματικών επιχειρήσεων στηρίζεται σε περιορισμένο εξοπλισμό και κατάρτιση. Ωστόσο, οι Los Zetas, το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, έχει λύσει αυτό το πρόβλημα αφού αποτελείται από πρώην κομάντο των ειδικών δυνάμεων από τις ελίτ ομάδες του μεξικανικού στρατού. Οι Ζέτας ξεκίνησαν ως σωματοφύλακες του βίαιου Καρτέλ του Κόλπου (Gulf Cartel) που επιδίωκε να έχει το μονοπώλιο στο λαθρεμπόριο κοκαΐνης στο Μεξικό. Στην πορεία ωστόσο οι Ζέτας αναδείχθηκαν σε αυτόνομη δύναμη. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα καρτέλ ναρκωτικών, είναι το παράλογο επίπεδο βαρβαρότητας τους. Εκεί που οι συνηθισμένοι έμποροι κοκαΐνης θα σκότωναν τον πληροφοριοδότη της αστυνομίας, για παράδειγμα, οι Ζέτας θα σκοτώσουν τον πληροφοριοδότη, την οικογένειά του και 6-7 περαστικούς που πέτυχαν στο δρόμο τους πηγαίνοντας ή γυρνώντας από το σπίτι του θύματος. Οι αρχές του Μεξικού τους φοβούνται τόσο πολύ, ώστε έχουν υποχρεώσει τους πεζοναύτες και τους αστυνομικούς να φορούν μάσκες για να κρύψουν την ταυτότητά τους, μήπως οι ομάδες κρούσης των Ζέτας θελήσουν να εκδικηθούν τις συζύγους και τα παιδιά τους.


(Mara Salvatrucha) ΜS13 – Ελ Σαλβαδορ
Αναπτύχθηκε στα πλαίσια του οικονομικού τέλματος που βρισκόταν το Ελ Σαλβαδόρ στις αρχές του 1980. Η σύντομη εκδοχή του τι συνέβη είναι ότι η ντόπια ολιγαρχία επιτέθηκε στους τοπικούς αξιωματούχους με τάγματα θανάτου εκπαιδευμένα και υποστηριζόμενα από τη CIA. Η σφαγή στοίχισε περίπου 50.000 ζωές και δημιούργησε μια κρίση προσφύγων στην περιοχή. Χιλιάδες εκτοπισμένοι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ διέφυγαν στη νότια Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της κρίσης και διαπίστωσαν ότι οι χειρωνακτικές δουλειές ήταν ήδη κατειλημμένες από Μεξικανούς και άλλους προγενέστερους μετανάστες. Η οργάνωση MS-13 ήταν η λύση των προσφύγων του Ελ Σαλβαδόρ να επιβιώσουν στην περιοχή στηριζόμενοι στην τότε αναπτυσσόμενη βιομηχανία του λαθρεμπορίου κοκαΐνης. Με τα χρόνια , η MS -13 έχει γίνει διαβόητη για την εξαιρετική βιαιότητα της. Στον κόσμο του διασυνοριακού λαθρεμπορίου ναρκωτικών, χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεχωρίζει μία οργάνωση ως εξαιρετικά βίαιη, αλλά η MS -13 συναγωνίζεται επάξια τους Los Zetas με μία ρουτίνα ξυλοδαρμών και δολοφονιών των βασικών αντίπαλων καρτέλ, πληροφοριοδοτών και όποιου άλλου αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους. Τα μέλη της MS-13 ξεχωρίζουν από τα περίτεχνα και τρομακτικά τατουάζ τους.


Νται Χουεν Ξάι – Κίνα
Η Ντάι Χουεν Ξάι ή σε ελεύθερη μετάφραση «Συμμορία του Μεγάλου Κύκλου» είναι ο ορισμός της κακής παιδικής ηλικίας. Η ομάδα προήλθε κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο Τσε Τουνγκ, με ομάδες μαθητών να πολεμούν στους δρόμους ενάντια στους μεγαλύτερους τους κατ’εντολή του αρχηγού τους. Μετά το θάνατο του Μάο πολλοί από αυτούς συνελήφθησαν από την κυβέρνηση και στάλθηκαν για «αναμόρφωση» σε Κινεζικά γκούλαγκ. Ωστόσο όσοι ξέφυγαν από τα κάτεργα πήγαν στο οργανωμένο έγκλημα. Σήμερα, η συμμορία πλουτίζει από εκβιασμούς, διακίνηση ανθρώπων και πορνεία, ενώ λαμβάνει ένα ποσοστό από το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου ηρωίνης στην Κίνα. Το πιο εντυπωσιακό με αυτή τη συμμορία είναι η οργανωτική του δομή. Οσο βίαιη και αποτελεσματικά μπορεί να είναι τα πάνοπλα εκπαιδευμένα μέλη άλλων συμμοριών, η Νται Χουεν Ξάι, αποδεικνύει ότι το παν είναι οι σωστές δομές διοίκησης. Λαθρέμποροι, μαστροποί και δολοφόνοι συνεργάζονται απόλυτα απλώνοντας τα πλοκάμια της οργάνωσης σε όλη την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.


Hell’s Angels – ΗΠΑ
Οι «Αγγελοι της Κόλασης» είναι μία κλασική φιγούρα σε πολλές αμερικάνικες ταινίες, με σήμα κατατεθέν τα δερμάτινα, την τρομακτική εμφάνιση και φυσικά τις εντυπωσιακές μηχανές chopper. Τα μέλη της συμμορίας ασχολούνται με τη μεθαμφεταμίνη, τη μαριχουάνα και άλλα ναρκωτικά ου παράγονται σε τοπικό επίπεδο και μεγάλο μέρος της εμπορίας ναρκωτικών πραγματοποιείται σε νυχτερινά κέντρα και κλαμπ στριπτίζ. Οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες είναι ο φυσικός τρόπος για την επιβολή συμβάσεων σε γκρι και μαύρες αγορές, και οι Αγγελοι της Κόλασης δεν το κρύβουν, με πιο πρόσφατο περιστατικό την καταδίκη του Ανταμ Λι Χολ, ενός κυρίαρχου μέλους των Hell’s Angels, για τριπλή απαγωγή και δολοφονία τον Φεβρουάριο του 2014.


Τσετσενική Μαφία – Ρωσία
Στα χρονικά του οργανωμένου εγκλήματος, λίγες ομάδες συναγωνίζονται σε βιαιότητα την Τσετσενική μαφία. Από τις πρώτες μέρες δημιουργίας της είχε σχεδόν τον πλήρη έλεγχο στη Μόσχα . Πολλές από τις ομάδες που οι Αμερικανοί χαρακτηρίζουν ως «Ρωσική Μαφία» είναι στην πραγματικότητα Τσετσένοι. Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία για το πώς οι Τσετσένοι ανέλαβαν τον Ρωσικό υπόκοσμο τη δεκαετία του ’90. Η επικρατέστερη είναι ότι οι Ρώσοι αρχιμαφιόζοι ανησύχησαν με την επιτυχία των νεοεισερχόμενων στην παρανομία. Ετσι 24 αρχηγοί της τότε Ρώσικης μαφίας ζήτησαν να συναντηθούν με 12 από τα αφεντικά των Τσετσένων και ο καθένας τους επιτρεπόταν να φέρει από έναν σωματοφύλακα στη συνάντηση. Τα όπλα απαγορεύονταν στην αίθουσα και υποτίθεται ότι θα ήταν ένα φιλικό δείπνο. Ωστόσο όταν σερβιρίστικαν οι μπριζόλες, οι Τσετσένοι πήραν τα μαχαίρια από το σερβίτσιο και όταν όλα τέλειωσαν, 48 Ρώσοι κείτονταν νεκροί και 24 Τσετσένοι διέφυγαν από την αίθουσα έχοντας πλέον το απόλυτο μονοπώλιο στον υπόκοσμο.


Mungiki – Κένυα
Οι περισσότερες εγκληματικές οργανώσεις ειδικεύονται σε έναν περιορισμένο αριθμό δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση ναρκωτικών, πορνεία και εκβιασμούς. Η Mungiki , ωστόσο, είναι πραγματικά βουτηγμένη σε όλα αυτά, καθώς και της πλαστογραφίας της μαγείας και των ανθρωποθυσιών. Είναι ένα μυστήριο το πώς ξεκίνησαν οι Mungiki στις φτωχογειτονιές της Κένυας στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Λέγεται ότι ξεκίνησαν με freelance ταξί στο Ναϊρόμπι και απέκτησαν το μονοπώλιο με διαπραγματεύσεις και σφαγές. Υπολογίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει σήμερα ίσως 100.000 μέλη. Με την πάροδο του χρόνου η ομάδα μεταμορφώθηκε σε πραγματικά περίεργο κράμα: Εγκληματική συμμορία, πολιτικό κόμμα και μυστηριακή λατρεία, η Mungiki κατέχει όλο τον πλούτο της Κένυας πολεμώντας τους Μασάι και άλλες φιλοκυβερνητικές ομάδες. Το 2007 , αρχές της Κένυας κατηγόρησε τα μέλη της ομάδας για τον αποκεφαλισμό ενός 2χρονου αγοριού σε μαγική τελετουργία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις