Πού το πάει η Μόσχα; - Ξαφνικά κολοσσιαία άσκηση αεραπόβασης με 20.000 αλεξιπτωτιστές!

elas-lyste.blogspot

Η μεγαλύτερη, από όλες τις απόψεις, άσκηση αεραπόβασης στην στρατιωτική ιστορία θα εκτελεστεί στα μέσα Ιουνίου σε 15 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοδσπονδίας με την συμμετοχή τριών Ταξιαρχιών αλεξιπτωτιστών και προσωπικού ειδικών δυνάμεων.

Συνολικά θα πέσουν με το αλεξίπτωτο 20.000 άνδρες από όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη και ελικόπτερα του ρωσικού Στρατού και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 22.000 άλματα (ορισμένες ειδικές μονάδες Spetznaz θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από μία πτώσεις ανά μέλος του προσωπκού τους.

Ως φορείς της τεράστιας δύναμης θα είναι τα μεταφορικά αεροσκάφη lyushin Il-76 και από αεροσκάφη An-26, An-2 και ελικόπτερα Mi-8.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αερομεταφερόμενων στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας , Γιεβγκένι Μεσκόφ, στις εκπαιδευτικές ασκήσεις θα χρησιμοποιηθούν τα ειδικά συστήματα αλεξίπτωτου Arbalet-1 και Arbalet-2, που χρησιμοποιούνται σε εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, ιδίως στον Βόρειο Πόλο.

Η τεράστια αυτή δύναμη (η οποία αποτελεί εν τούτοις μόνο το ένα τρίτο του προωσπικού που έχει εκπαιδευτεί να σε πτώση με ελεξίπτωτο από τους νυν υπηρετούντες στις ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις) πιθανότατα είναι και η μεγαλύτερη αερομεταφερόμενη δύναμη στην ιστορία ακόμα και συγκρινομενη με τις μάζες των αεραποβάσεων του Β'ΠΠ.

Ούτε στις μεγάλες ασκήσεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας δεν είχε υπάρξει τέτοιας έκτασης χρήση αλεξιπτωτιστών

Σημειολογικά, μόνο τυχαία δεν είναι η κίνηση, σε μία στιγμή που Ρωσία και ΝΑΤΟ δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ένα ιδιότυπο μπα-ντε-φερ και την άσκηση BALTOPS 2014 η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλο εκνευρισμό στην Ρωσία

Ο εκνευρισμός της Ρωσίας εντοπίζεται στην συμμετοχή κρατών που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ όπως η Φινλανδία και η Σουηδία αλλά ούτε καν ανήκουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά στην Ασία όπως η Γεωργία!

Που σημαίνει ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο που η Μόισχα θεωρεί ότι αποσκοπεί στον στρατηγικό "στραγγαλισμό" της.

Να σημειώσουμε ότι η αεροαποβατική άσκηση και ειδικά αυτής της έκτασης μόνο ως επιθετική άσκηση μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα για την διενέργεια πρώτου πλήγματος...

  defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις