Επιβεβαίωση: Ελληνες πολεμούν με τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας - Πανστρατιά Ορθοδόξων!


Ελληνες πολεμούν μεταξύ των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και πιθανότατα υπάρχουν και νεκροί ανάμεσά τους αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Μόσχα ο  επικεφαλής του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά την  επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα ο Ν.Πουσίλιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους Ελληνες που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας.

Αυτό που δεν διευκρίνησε, ίσως επίτηδες, ο Ντενίς Πουσίλιν είναι αν στις συγκρούσεις έχουν εμπλακεί Ελληνες που αφίχθηκαν από την Ελλάδα ακριβώς για τον σκοπό αυτό ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς που έχουν ενωθεί φυσιολογικά με τις δυνάμεις αυτοάμυνας μεταξύ τπου μάχονται τους νεναζιστές του Κιέβου.

Απλά ο Πουσίλιν επιβεβαίωσε το γεγονός της σύμπραξης Ελλήνων με τις ορθόδοξες δυνάμεις και συμπλήρωσε:
«Φυσικά και μάχονται και Ελληνες, όπως πράττουν και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με υγιή τρόπο. Ήταν απόλυτη η υποστήριξη κατά το Δημοψήφισμα και ειδικά όσοι από τους πολιτοφύλακες κατόρθωσαν να απομακρύνουν τις οικογένειές τους από την περιοχή πήραν όπλο στο χέρι και οι Έλληνες δεν αποτελούν εξαίρεση».

«Στο έδαφός μας αυτή τη στιγμή δεν σκοτώνονται μόνο Ρώσοι, αλλά πολλοί ορθόδοξοι, μεταξύ των οποίων και Έλληνες και Βούλγαροι και άλλες εθνότητες, οι οποίες υπόκεινται σε γενοκτονία».

Ο κ. Πουσίλιν αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των ομογενών ή τον αριθμό των ελληνικής καταγωγής ενόπλων μεταξύ των εξεγερμένων, όμως σημείωσε:
«Έχουμε ουσιαστικά ενώσει υπό τις σημαίες μας όλους τους αντιφασίστες και η Ελλάδα με τους Έλληνες στην περίπτωση αυτή είναι περισσότερο σύμμαχος, παρά αντίπαλός μας», δήλωσε στον ανταποκριτή του MEGA στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό.

Πληροφορίες από την Μόσχα αναφέρουν οτι οι ελληνικής καταγωγής πολεμιστές των δυνάμεων αυτοάμυνας είναι πάνω από 100 άνδρες ενώ ίσως υπάρχει και μία μκρή ομάδα Ελλήνων πρώην μελών των ελληνικών ειδικών δυνάμεων η οποία κατάφερε να ταξιδέψει μέχρι τα εδάφη της Νέας Ρωσίας και να ενταχθεί στον αγώνα, όπως είχε συμβεί και στην δεκαετία του '90 με την Σερβία. Ας τους δίνει δύναμη ο Θεός και να έχουν "καλό βόλι"...
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις